CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

CINE AU FOST ADEVĂRAŢII VINOVAŢI AI CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL


 

 

 


ADEVĂRAŢII VINOVAŢI AL CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL

Cartelul german I.G. Farben

Industria chimică germană a luat naştere în cea de a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi a început cu producţia de vopsele pentru dresuri.

La începutul anilor 1900 s-a iniţiat şi producţia de medicamente – pentru început novocaină şi aspirină.

Astfel, după începerea primului război mondial, când Anglia încetase să mai exporte nitraţi către Germania, această problemă a fost rezolvată de industria chimică.

Folosind procesul Haber-Bosch se furniza armatei germane explozibili făcuţi cu ajutorul azotului din aer.

Haber a inventat şi apoi firma a furnizat şi gaz otrăvitor, a cărui utilizare a condus la moartea a aproximativ 91.000 de oameni şi a afectat sănătatea a 1,3 milioane de oameni în primul război mondial.

În timpul războiului, mai multe companii germane printre care BASF, Bayer, Hoechst, Agfa au fost nevoite să lucreze împreună.

 

 

 

 

 

 

 

 

După primul război mondial, aceste firme, dorind să-şi redobândească poziţiile la nivel mondial, au decis să realizeze o semifuziune care a dus la apariţia cartelului I.G. Farben.

Companiile farmaceutice Bayer şi Hoechst au fost reorganizate în 1951 sub direcţia Allied High Comission, influenţată din plin de înaltul comisar al SUA John J. McCloy, avocat şi bancher din Philadelphia, cu legături puternice în lumea bancară Rockefeller şi interesele lor petroliere.

Compania farmaceutică germană Merck, care nu a intrat în cartelul I.G. Farben, dar totuşi a funcţionat în epoca nazistă, a continuat după cel de-al doilea război mondial să producă medicamente, pesticide, conservanţi alimentari, reactivi şi substanţe chimice pentru laborator.

Foarte repede după război s-a produs bum-ul cunoscut ca „miracolul economic” pentru această firmă.

Adică o creştere a nivelului de vânzări cu două cifre. Care este misterul acestei îmbunătăţiri?

La finele războiului, compania a primit o parte importantă din „capitalul de zbor” nazist, capitalul de muncă al I.G. Farben.

 

 

 

 

Die riesige Werksanlage der IG Farben am Rheinufer in Ludwigshafen Anfang der 1930er-Jahre.

 Gigantica platforma industriala IG Farben pe Rin, în Ludwigshafen, la începutul anilor 1930.

După cum putem observa, nimic nu se pierde totul se… redistribuie!

Cartelul american Rockefeller

 

Acest cartel farmaceutic american a avut o altfel de implicare şi abordare la nivel global, cu scopul promovării industriei farmaceutice a la long, în viaţa oamenilor.

Spre finele secolului XIX Rockefeller deţinea şi controla 95% din tot petrolul produs în Statele Unite.

Devenise miliardarul numărul unu din America.

Din primii ani ai secolului XX, Rockefeller a început să dea bani fundaţiilor, fondurilor, centrelor de cercetare şi institutelor care urmau să promoveze toate medicamentele pe care chimiştii lui trebuiau să le descopere în anii următori.
Dar cum să convingi opinia publică, când existau atâtea metode alternative – remedii homeopate, medicini tradiţionale cu remedii specifice şi eficiente, osteopatie, chiropraxie etc., cum să convingi oamenii să înceapă să ia în exclusivitate medicamente?

 

 

Relaţia Rockefeller– IG Farben

 

 

Această relaţie datează de mai bine de trei sferturi de secol, din anii ’20.
Al doilea război mondial s-a desfăşurat cu tetraetilul de plumb, necesar pentru combustibilul avioanelor, care era livrat de americani (firmele Rockefeller) atât englezilor cât şi nemţilor!
Înainte de cel de-al doilea război mondial, doar Standard Oil (al cărui fondator şi preşedinte era John D. Rockefeller), Du Pont şi General Motors puteau produce tetraetil de plumb.

În 1938, managerul de la Standard Oil, Walter Teagle, a ajutat I.G. Farben să cumpere 500 de tone de tetraetil de plumb.

În 1939 cei de la I.G. Farben au reuşit să mai cumpere o cantitate de tetraetil de plumb, în valoare de 15 milioane de dolari.

În 1941 compania Standard Oil din New Jersey era cea mai mare companie petrolieră din lume, controlând 84% din piaţa americană de petrol.

Banca acestei companii era Chase, iar deţinătorii băncii erau Rockefellerii.

După Rockefelleri, al doilea deţinător de acţiuni la Standard Oil era I.G. Farben.

La finele războiului, când americanii au intrat în Germania şi au ajuns la Frankfurt, au fost uimiţi să găsească intacte toate clădirile I.G. Farben şi imensa fabrică.

Piloţii americani au demolat orice altă clădire din oraş în afară de I.G. Farben. Ceea ce nu ştiau cei care au observat aceasta , era că Secretarul de Război american, Robert P. Patterson, era avocatul familiei Rockefeller, numit de preşedintele Roosevelt la ordinele lui Rockefeller, şi era proaspăt ieşit din Dillon, Read and Co. Concernul Dillon-Read era o sucursală Rockefeller şi în acelaşi timp banca ce finanţa I.G. Farben.
Corespondentul de război al CBS News, Paul Manning, raporta că pe 10 august 1944, partenerii Rockefeller – Farben au mutat „capitalul lor de zbor” prin băncile afiliate din America, Germania, Franţa, Anglia şi Elveţia.

Astfel au putut continua fără probleme afacerile în domeniile pe care le-au dorit, inclusiv în mult promiţătorul domeniu farmaceutic.

 

Originile chimiei farmaceutice

 

În jurul anului 1860, „bătrânul Bill” Rockefeller, comerciant de petrol cu specializarea în farmaceutică, vindea ţăranilor naivi flacoane cu petrol brut, făcându-i să creadă că era un leac eficient în tratarea cancerului.

El a denumit acest produs (care de fapt era petrol brut ambalat în flacoane): Nujol (New Oil – un nou tip de ulei).

Afacerea sa era prosperă, cumpăra o fiolă de petrol brut de 30 grame prin Standard Oil la un preţ de 21 cenţi şi o vindea pentru 2 dolari.

Fără prea multă cultură, fără scrupule, fără cunoştinţe sau studii în domeniul medical, cu puţine noţiuni de contabilitate şi de o aviditate feroce, Rockefeller a reuşit să se impună.

Noului produs numit Nujol i s-a atribuit „meritul” de „cură împotriva constipaţiei” şi a fost foarte comercializat la acea vreme.

Între timp, medicii au descoperit că Nujol era nociv şi că ducea în timp la maladii grave, eliminând vitaminele liposolubile din corp.

Standard Oil s-a luptat să evite pierderile prea mari care ar fi putut surveni din această cauză şi a adăugat rapid petrolului brut caroten, pentru a elimina aceste carenţe.

Senatorul Rozal S. Coperland era plătit 75.000 dolari pe an pentru a promova acest produs.

Imperiul Rockefeller a fost construit graţie acestei formidabile şmecherii care consista în a convinge oamenii să ingereze un derivat de petrol brut îmbogăţit cu caroten.

Aşa au fost puse bazele industriei chimiei farmaceutice.

Suntem deci foarte departe de fundamentele medicinii chineze, tibetane vedice sau persane, care erau în mod tradiţional bazate pe cunoştinţe extrem de precise legate de corpul uman şi erau centrate (ca preocupare) pe binele şi sănătatea fiinţelor umane.

Succesul comercial al produsului Nujol a permis diversificarea producţiei chimice farmaceutice şi atingerea unui nivel ridicat al beneficiilor financiare.

În 1948, cifra de afaceri anuală a lui Rockfeller se ridica la 10 miliarde de dolari. Medicamentul Nujol încă mai poate fi găsit sub formă de ulei de parafină pură, clasificat drept laxativ uşor şi recomandat împotriva constipaţiei cronice rebele în terapiile igieno-dietetice obişnuite.

Este fabricat la ora actuală de laboratorul Fumouze.

 

Rockefeller şi IG Farben

 

Trustul chimiei farmaceutice pe care îl cunoaştem a fost conceput de către o asociaţie condusă de Rockefeller şi IG Farben din Germania nazistă.

Compania Standard Oil aparţinând aşadar lui John D. Rockefeller, deţinea în 1939 15% din acest nou trust germano-american.

Obiectivele industriale ale IG Farben din Germania, nu au fost bombardate în timpul războiului tocmai pentru a proteja interesele lui Rockefeller.

Încă din 1932, industria chimica farmaceutica IG Farben îl finanţa pe Adolf Hitler cu până la 400.000 de mărci germane.

Fără acest sprijin, aşa cum afirma tribunalul de la Nürenberg: „cel de al doilea război mondial nu ar fi avut loc…”

În 1941, IG Farben construieşte cea mai mare industrie chimică din lume la Auschwitz, profitând de mâna de lucru din lagărul de concentrare pentru fabricarea gazului Zyklon B.

La procesul de la Nürenberg au fost declaraţi vinovaţi de genocid, sclavie, furt şi alte crime, 24 de responsabili ai Companiei IG Farben.

 

 

 

 

 

Tribunalul de la Nürenberg a divizat Compania IG Farben în BASF, BAYER şi HOECHST.

Toţi aceşti responsabili au fost însă eliberaţi în 1952, la numai un an după ce fuseseră condamnaţi, cu ajutorul lui Nelson Rockefeller, fostul lor patron comercial, la vremea aceea ocupând funcţia de Ministru al Afacerilor Externe al SUA.

O dată eliberaţi, cei care se aflaseră în conducerea Companiei IG Farben s-au infiltrat în economia germană, ocupând funcţii foarte importante.

Până în anii ’70, consiliul director pentru societăţile BASF, BAYER şi HOECHST, era constituit din membrii ai partidului nazist.

Începând cu 1959 aceştia îl finanţau pe tânărul Helmut Kohl. Prin susţinerea politică a acestuia din urmă, cele trei filiale rezultate din IG Farben erau la momentul acela de 20 de ori mai puternice decât societatea mamă înfiinţată în 1941.

Organizaţia nazistă de mondializare asociată lui Rockefeller, a constituit o reuşită totală, şi deja de multă vreme piaţa chimiei farmaceutice a planetei a fost şi este controlată, organizată şi administrată pentru a asigura expansiunea industrială mondială a chimiei farmaceutice.

 

IG Farben şi Codex

 

„Tradiţia” cartelului de la IG Farben a continuat sub un alt nume: „Asociaţia pentru Industria Chimică”.

În 1955, industria chimică farmaceutică mondială a fost regrupată sub auspiciile Camerei de Comerţ Internaţional a Naţiunilor Unite şi Guvernului German.

Eforturile lor comune au fost camuflate sub numele de cod CODEX ALIMENARIUS.

Un mare număr de partide politice europene aşa-zise de stânga şi de dreapta au fost finanţate de această industrie pentru a se asigura o legislaţie favorabilă industriei farmaceutice.

searchnewsglobal.wordpress.com

Publicitate

18/07/2016 - Posted by | DIVERSE

7 comentarii »

 1. Penibila concluzia si titlul. Companiile provenite din IG Farben sunt liderele mondiale in domeniul tehnologiilor chimice de varf.
  Tot ce stiu americanii, rusii si englezii in domeniul chimiei este rezultatul exploatarii datelor obtinute de la germani .Cosmonautica la fel s-a dezvoltat in America si Rusia datorita germanilor capturati. Nu mai inghititi aberatiile unor cretini care indobitocesc lumea de zeci de ani.

  Apreciază

  Comentariu de Vasile Danciulescu | 18/07/2016 | Răspunde

  • Este amuzant cum treceti dv.pe nesimtite de la conducerile unor companii germane care au sprijinit, inclusiv cu metode criminale efortul de razboi nazist, la „germani”, adica la intreg poporul german.
   Poate nu ati observat, dar aici nu se vorbeste de poporul german ci de liderii acestuia care l-au adus la un pas de nimicire, in incercarea de a-si pune in aplicare visele megalomane de dominatie mondiala.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 18/07/2016 | Răspunde

   • Nu ma cobor la nivelul de propagandist platit,. Ramai d-le cu incompetenta notorie dovedita in prostia pusa pe un site pe care l-am apreciat la superlativ pana acum..Cand ai fost infiltrat ? Esi de la Stefan Gheorghiu sau de la Academia lui Oprea.

    Apreciază

    Comentariu de Vasile Danciulescu | 18/07/2016

   • Indemnul meu este sa gandesti, pentru ca intre ceea ce stii si ceea ce nu stii, este ceea ce presupui.
    Chiar nu ai aflat pana acum ca marea finanta a adus la putere atat regimul criminal bolsevic din Rusia cat si regimul nazist ?
    Toata lumea stie, numai dumneata nu ai habar ca o sursa importantă de putere a lui Hitler venea de la cartelul de chimicale numit I.G. Farben,care la randul sau isi avea radacinile enormei sale puteri economice in Wall Street, SUA.
    Fără capitalul oferit de Wall Street, nu ar fi existat niciun I.G. Farben şi, aproape sigur, niciun Adolf Hitler şi nici al doilea război mondial.
    Daca ai incerca sa te informezi, ai afla ca un alt mare industriaş nazist,sprijinitor al lui Hitler si profitor de pe urma razboiului, Gustav Krupp von Bohlen und Halbach, directorul general al concernului Krupp AG (din industria oţelului), a fost acuzat de crime de razboi, dar fiind considerat inapt de participare la proces din motive medicale, procurorii au încercat inculparea fiului său, Alfried (care a condus Krupp în numele tatălui său în timpul războiului).
    Alfried a fost judecat si condamnat într-alt proces la Nürnberg pentru folosirea muncii sclavilor. Alfried a evitat o posibilă condamnare la moarte.
    Directorii IG Farben din vremea nazismului au fost judecați de un tribunal din SUA, în 1947, la Nürnberg; unii au fost găsiți vinovați de crime de război și condamnati la inchisoare pe diverse termene.
    Cat despre cei care l-au finantat pe Hitler, citeste cu atentie : http://istoriauitata.blogspot.ro/2013/04/ascensiunea-lui-hitler.html
    In rest, sfatul pe care ti-l dau este sa o lasi mai moale cu etichetarile puerile si sa incerci sa te informezi, daca nu vrei sa te faci de ras…

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 19/07/2016

 2. Bine ca l-ai scos pe tatucul popoarelor din lista criminalilor. Ai descoperit in sfarsit Istoria PCUS si ne-o transmiti.. Cam tarziu ai invatat sa citesti. Ai uitat sa-l treci in insailarea cretina pe Nobel, si pe ca chinezul care a inventat praful de pusca. Dupa neuronul tau companii care detineau 80% din comrtul mondial de chimicale aveau nevoie de razboi mondial?Inceteaza ca nu ma interesezi cu cunostiinte achizitionate din pps-uri ealborate de niste csfertodocti ca tine. Apropo , ce sunt alea vopsele pentru dresuri?? PUNCT!!!

  Apreciază

  Comentariu de Vasile Danciulescu | 19/07/2016 | Răspunde

 3. Reblogged this on mihaibuninetwordpresscom.

  Apreciază

  Comentariu de mihailumebuna | 19/07/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: