CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

NATO şi țările Uniunii Europene insista ca Federaţia Rusă să-şi retragă armata din regiunea transnistreană


Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi țările Uniunii Europene vor insista ca Federaţia Rusă să-şi retragă armata din regiunea transnistreană.

Declaraţia a fost făcută astăzi de ministrul Apărării, Anatol Şalaru, în cadrul unui briefing de presă, informează MOLDPRES.

Oficialul a menționat că în luarea sa de cuvînt la recentul Summit NATO a cerut sprijinul țărilor membre ale organizaţiei în evacuarea armatei ruseşti, „aflate ilegal pe teritoriul Transnistriei. De asemenea, am solicitat sprijin pentru înlocuirea actualului format de pacificatori din Transnistria cu o misiune civilă sub mandat ONU”, a adăugat Anatol Şalaru.

Ministrul Apărării a specificat că potrivit declaraţiei finale a Summit-ul NATO, alianţa rămîne angajată în cooperarea cu R. Moldova în vederea asigurării unui viitor stabil, sigur şi prosper al acesteia. „NATO va contribui în continuare la iniţiativa DCB, dar şi R. Moldova trebuie să-şi asume implementarea reformelor benefice întregii populaţii”, a relevat Şalaru.

„La Summit-ul NATO s-a discutat foarte mult despre situaţia din R. Moldova.

Alianţa respectă neutralitatea ţării noastre, iar scopul acesteia nu este aducerea armatei în R. Moldova, ci crearea condiţiilor necesare pentru înfăptuirea reformelor şi pentru ca cetăţenii să trăiască într-o ţară sigură, unde sunt garantate drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.

Drept obiectiv mai este şi ajutarea R. Moldova în formarea unei armate moderne şi capabile să se apere singură”, a afirmat ministrul Apărării.

Summit-ul NATO de la Varșovia, Polonia, s-a desfăşurat în perioada 8-9 iulie și a fost dedicat situației în flancul de est al NATO.

 

Autor: moldpres.md

Publicitate

16/07/2016 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: