CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Sondaj de opinie cu scor strâns in R.Moldova in legatura cu aderarea la UE. Pentru unirea cu România ar vota 21% dintre cei chestionati


 (Foto: www.timpul.md)

Numărul susținătorilor aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană și Uniunea Vamală este practic la același nivel, scrie deschide.md/ro.

Potrivit rezultatelor sondajului efectuat de Compania Intellect Group, orientarea R.Moldova spre Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan este agreată de 51,9% din respondenți, pe când orientarea spre Uniunea Europeană este susținută de 46,8% dintre acestia.

Totodată, dacă duminica viitoare cetățenii ar trebui să aleagă în cadrul unui referendum calea externă a Republicii Moldova, 42,5% din respondenți susțin că ar vota pentru Uniunea Vamală, în timp ce 41,6% ar vota pentru Uniunea Europeană.

38,4% din cei intervievați susțin că orientarea Moldovei trebuie să fie în egală măsură atât spre Europa, cât și spre Rusia.

Orientarea „Pro Europa, dar având o relație prietenoasă cu Rusia” este susținută de 17,7%, iar „Pro Rusia, dar având o relație prietenoasă cu Europa” – 17%.

La fel, 12,6% sunt de părerea că Republica Moldova trebuie să se orienteze „Pro Rusia, indiferent de relația cu UE”, iar 11% susțin ideea „Pro UE, indiferent de relația cu Rusia”.

La fel, respondenții au fost rugați să se exprime asupra Unirii Moldovei cu România.

21,2% au dat răspuns afirmativ, iar 58,7% – negativ.

08/07/2016 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.