CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Instanţele au anulat toate memorandumurile pentru autonomia asa zisului Ținut Secuiesc


 

Toate memorandumurile pentru autonomia Ținutului Secuiesc au fost anulate de instanţă

 

 

 

Toate memorandumurile pentru autonomia Ținutului Secuiesc au fost anulate de instanţă.

 

Prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a câştigat toate cele 42 de procese intentate administraţiilor locale, pentru memorandumurile de autonomie adoptate de consiliile locale.

Cele 42 de hotărâri ale consiliilor locale au fost atacate în instanţa de contencios administrativ de prefectul judeţului, Adrian Jean Andrei, şi au fost anulate definitiv de Curtea de Apel Târgu Mureş.

Conform  datelor furnizate de Instituţia Prefectului-judeţul Harghita, citate de Agerpres, 42 de consilii locale au adoptat, începând cu 2014, memorandumuri adresate Guvernului şi Parlamentului României prin care acestea solicitau organizarea unui referendum în vederea înfiinţării unei regiuni autonome denumite ‘Ţinutul Secuiesc’’, cu statut propriu şi cu limba maghiară recunoscută ca fiind oficială.

Prefectul a precizat că aceste initiative ale CL din Harghita incalcă legile si Constitutia României potrivit cărora teritoriul României este organizat din punct de vedere administrativ în comune, orase si judete iar limba oficială a statului român este limba română.

Prefectul a câştigat şi un proces intentat Primăriei Miercurea Ciuc pentru ca indicatoarele rutiere din oraş să fie inscripţionate, potrivit legii, mai întâi în română şi apoi în maghiară, nu invers, cum se întâmpla până acum, decizia Curţii de Apel Târgu Mureş fiind definitivă.

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/toate-memorandumurile-pentru-autonomia-tinutului-secuiesc-au-fost-anulate

Publicitate

03/07/2016 - Posted by | POLITICA | , , , , ,

3 comentarii »

 1. Pe teritoriul României limba oficială este limba română și nimeni nu interzice tuturor naționalităților să-și vorbească propria limbă maternă în familie și microgrupuri etnice

  Apreciază

  Comentariu de viban | 03/07/2016 | Răspunde

  • Si in scoli,teatre, biserici,radiouri, presa scrisa si televiziunile proprii etc.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 03/07/2016 | Răspunde

  • SECUII AU AVUT SAU AU PROBLEME CU PATRIA MUMA ROMANIA IN CARE TRAIESC SI SI-AU CRSESCUT COPIII SI NEPOTII SAU IREDENTISTII MAGHIARI DIN ORGANIZATIA ZIS PARTID U.D.M.R. ZIS UNIUNEA JAVRELOR B[TRANE!
   CUNOASTEM EXTREM DE BINE INSISTENTELE ACESTORA IN TOATE FORUMURILE INTERNATIONALE INS[, CRED CA AR FI CAZUL SA SE LINISTEASCA SI SA NU UITE CA SOLDATII ROMANI LE-AU DAT BUDAPESTA. INTELEGEREA CU NEMTII A PICAT SI AR FI BINE SA SE ASTAMPERE ACEASTA CLOCA POLITICA INFILTRATA IN GUVERNUL ROMAN. NOI NU UITAM NICI CA Acordul Bonn-Budapesta (19-23 august 1989) prin care Germania se angaja să spijine unirea TRANSILVANIEI cu… UNGARIA!

   În vara anului 1989, Republica Federală Germania finalizase în mare înţelegerile cu Uniunea Sovietică şi cu S.U.A., privitoare la unificarea ţării. Franţa şi Marea Britanie au încercat să se opună acestui proiect. În cadrul întâlnirii dintre preşedintele Franţei, Francois Mitterand şi cel al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, de la Kiev, din 6 decembrie 1989, a cărei stenogramă a fost dată publicităţii, Mitterand a arătat pericolul refacerii puterii Germaniei şi a exercitării unui control al ei asupra întregului centru al Europei. El l-a rugat pe Gorbaciov să nu sprijine proiectul german de reunificare, promiţând în schimb accesul Moscovei la fonduri mari prin Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Franţa şi Marea Britanie invocau şi necesitatea menţinerii Germaniei divizată pentru a nu-i crea probleme lui Gorbaciov, sprijinitorul politicii Occidentului, în faţa acuzaţiilor pe care i le aduceau grupările politico-militare şi de informaţii conservatoare de la Moscova, nemulţumite de faptul că preşedintele sovietic sprijinea promovarea intereselor occidentale. Pentru a-l sprijini pe Mihail Gorbaciov, Marea Britanie şi Franţa au sprijinit regimurile politice pro-sovietice din centrul şi estul Europei, cum a fost şi cazul sprijinirii grupării Iliescu-Militaru-Brucan de la Bucureşti.

   Unii lideri din Republica Democrată Germană nu s-au împăcat uşor cu ideea dispariţiei Germaniei comuniste, mai ales şefii Partidului Comunist, Erich Honeker (deloc) şi unii lideri ai Stasi, ca generalii Erich Mielke și Markus Wolff (greu). Era necesară o acţiune populară de anvergură, care să îi convingă pe comuniştii radicali să accepte mersul evenimentelor spre reunificarea paşnică a ţării. Guvernul vest-german a conceput un plan de trecere în masă a unor cetăţeni din Germania de Est în cea de Vest. Pentru aceasta cancelarul Helmuth Kohl s-a deplasat la Budapesta, în perioada 23-25 august 1989 şi a încheiat Acordul Bonn-Budapesta, privitor la angajamentele de sprijin al Ungariei pentru reunificarea Germaniei şi al guvernului de la Bonn pentru reunificarea Ungariei cu Transilvania.
   Anterior se purtaseră discuţii intense, încheiate în jurul lui 19 august 1989. Prin acordul încheiat Ungaria se angaja să deschidă graniţa cu Austria, permiţând est-germanilor, care intrau cu zecile de mii ca turişti în Ungaria, să treacă în vest. În schimb Germania s-a angajat să sprijine Ungaria în eforturile ei de a recupera Transilvania. Încurajarea germană şi siguranţa guvernului maghiar, legat de interesul Uniunii Sovietice pentru destabilizarea României, a determinat Budapesta să se implice din plin în acţiunile din România, din decembrie 1989, alături de serviciile secrete ale altor state.
   De altfel Uniunea Sovietică demarase cu decenii în urmă, din 1969, pregătirile în vederea schimbării regimului ceauşist de la Bucureşti, aşteptând doar condiţii prielnice şi motivaţii solide.

   Apreciază

   Comentariu de Ioan Danila | 11/03/2019 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: