CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Justiție strâmbă în Rusia. Un rus a fost amendat după ce a afirmat că URSS a atacat Polonia în 1939 împreună cu Germania nazistă


 

 

 Pactul Ribbentropp-Molotov 19

In 1939, nazistii germani si comunistii sovietici erau buni prieteni si isi imparteau Europa

Judecatoria Perm din Rusia l-a amendat pe Vladimir Luzghin, locuitor al orasului Perm, pentru faptul ca a repostat pe Facebook un articol care afirma ca Uniunea Sovietică și Germania au invadat Polonia în comun, în 1939, fapt care a dus la începutul celui de-al Doilea război mondial.

Judecatoria si procurorii au considerat ca textul conține „informații false cu privire la activitățile Uniunii Sovietice”, în special fraza:  „comuniștii și Germania au atacat în comun Polonia și au început al Doilea război mondial, mai exact, comunismul și nazismul au cooperat la modul cinstit”.

Aceste declarații, după cum se menționează în sentinta, sunt în contradicție cu faptele constatate de Tribunalul de la Nurnberg.

Astfel după cum rezultă din textul sentinței, în timpul anchetei, inculpatului i s-au pus întrebări despre istoria celui de-al Doilea război mondial, în special, cu privire la circumstanțele începutului războiului.

Ca răspuns, el a explicat că a studiat istoria la școală și la lecții învățase că razboiul mondial a inceput pe 1 septembrie 1939, cand Germania nazistă a invadat Polonia, iar în partea de est a Poloniei au intrat trupele sovietice.

Ca martor al acuzării a fost adus Alexander Vertinski, decanul Facultății de Istorie a Universității de Stat din Perm, care a ajuns la concluzia că materialul conținea informații false despre activitatea URSS în al Doilea război mondial, și conținea „declarații care nu corespund poziției recunoscute pe plan internațional”.

De asemenea, în sentintă se menționeaza că expertiza psihologico-lingvistică a relevat faptul ca publicul-țintă al materialului este alcatuit din „persoane cu atitudine negativă fata de autoritățile oficiale, susținători ai ideilor naționaliste”, iar autorii „realizeaza scopul de a convinge” despre existenta unei colaborari a URSS cu Germania nazistă.

Ca rezultat, Vladimir Luzghin a fost condamnat la plata unei amenzi in valoare de 200 de mii de ruble (aproximativ 3131 dolari US ).


 

Surse : mesaj.md si paginaderusia.ro

 

 

CITITI SI :

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2016/05/12/gandul-zilei-124/

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/04/30/fratia-de-arme-sovieto-nazista-parade-militare-comune-naziste-in-polonia-cotropita-galerie-foto-si-video/

 

 

Publicitate

01/07/2016 - Posted by | ISTORIE | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: