CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Cand 65% dintre ruși și-ar trimite fiul, fratele sau soțul să moară intr-un război cu o țară vecină


 Nație belicoasă: 65% dintre ruși și-ar trimite fiul, fratele sau soțul la război cu o țară vecină

Centrul de sondare a opiniei publice din Rusia (VTsIOM) a efectuat noi măsurători ale sentimentului patriotic la rusi și a constatat că două treimi (65%) dintre respondenți sunt gata sa trimita la razboi cu o țară vecină pe fratele, fiul sau alta ruda de sex masculin, iar 56% sunt dispuși să ofere bani statului pentru operațiuni militare.

Participanții au fost întrebați:

„Imaginați-vă o situație în care mâine începe un război cu o țară vecină și fiul, fratele, sotul sau alta ruda apropiată a primit citație la biroul de recrutare. Ce l-ați sfătui să faca?”

Raspunsul „il trimit pe front” au dat 49% dintre respondenți (60% dintre bărbați și 39% dintre femei).

Al doilea răspuns cel mai popular a fost:

„Plec în armată, dar daca este posibil în unitatile din spatele frontului” (16%, inclusiv 12% dintre bărbați și 20% femei).

Doar 15% si-ar sfătui ruda apropiata să nu meargă la razboi.

De asemenea, participanții au fost rugati să-și imagineze o alta situație:

„Mâine începe un război cu o țară vecină și președintele nostru face apel la toți rușii să contribuie financiar cu un sfert din salariu pentru finantarea razboiului. Guvernul promite să întoarcă banii după război. Ce ați face în această situație?”.

Majoritatea respondenților au spus ca vor spirjin statul: 39% au fost de acord să cedeze statului un sfert din salariu.

Alti 17% sunt dispuși să aloce mai putin de un sfert din venitul lor.

Refuza sa finanteze razboiul doar 31% dintre respondenți.

În general, nivelul de patriotism în Rusia rămâne ridicat: sentimentele patriotice sunt împărtășite de 80% dintre respondenți. Alti 18% au spus ca nu se simt  patrioți, 2% au fost indeciși.

Este de remarcat faptul că „indicele patriotismului” a scazut totusi dupa, de la 72 de puncte în 2014, la 62 de puncte în 2016.

Indicele se bazează pe întrebarea:

„Spune-mi, te simți ca patriot rus sau nu?” Indicele se măsoară în puncte și poate varia de la -100 până la 100.

Cu cât valoarea indicelui este mai mica, cu atat scade nivelul patriotismului, sustin sociologii.

Sondajul a fost realizat între 18-19 iunie pe un esantion de 1.600 de persoane din 130 de localități din Rusia.

Amintim ca, recent, Vladimir Putin a declarat ca patriotismul este ideea națională care ii uneste pe rusi.

Sursa: paginaderusia.ro

Anunțuri

23/06/2016 - Posted by | POLITICA | , , , ,

5 comentarii »

 1. Reblogged this on Literele sufletului meu.

  Apreciază

  Comentariu de flo76 | 23/06/2016 | Răspunde

 2. Sunteti in continuare de partea celor care marseaza pe ideea prezentarii Rusiei ca pe o tara inamica, monstruoasa, oribila,… cand daca v-ati pune mintea putin la contributie a-ti intelege ca Rusia ar putea deveni un aliat puternic si vital impotriva curentului ateist, anti-hristic, masonic, babilonic…. al vestului. Rusii sunt pur si simplu sunt ortodocsi si au credinta in Dumnezeu, dar probabil asta va sperie poate cel mai mult. In loc sa uitati, si sa iertati un trecut care de fapt nu a apartinut rusilor ci evreilor sionisti care au creat revolutia rosie si comunismul pe care l-au implemantat in diferite tari inclusiv in Romania, voi ca niste speriati acuzati pe nedrept, de cele mai multe ori, si nu vedeti ca dusmanul de la vest este cu mult mai perfid si mai periculos decat rusii. Dar voi nu vedeti asta.
  O spun si pe aceasta, ca ce daca rusii vor sa-si trimita rudele pe front pentru apararea tarii. Asa face un om normal, lupta pentru ceea ce iubeste, si se jertfeste, adica pentru patria lor si pentru oamenii care traiesc in ea, si pentru credinta crestina care este amenintata. Dar voi nu intelegeti asta, sau nu vreti, caci urati patriotismul si vreti sa-l distrugeti la fiecare popor. De fapt singurul popor care are dreptul sa fie patriot este cel evreiesc, pentru ca este poporul lui Dumnezeu,nu? Dar daca va spun acum ca fiecare popor este poporul lui Dumnezeu! Cum va vine asta? Va roade invidia ca altii pot fi iubiti in locul vostru, ca altii au dragoste de tara si de neam, ca pot fi patrioti? Cand o sa incetati sa zugraviti in mintile si inimile oamenilor ideea ca Rusia este dusmanul odios care trebuie distrus? Vi se pare normal sa faceti asa? Ganditi-va ca si voi sunteti parte dintr-un neam, si ca altii ar face asa cu voi? Cum ar fi? Tu romanule, gandeste-te cum ar fi sa fii vorbit de rau in tot felul pe toate canalele si pe toate ziarele, nu ca nu ai fi si tu intr-o situatie similara? Oare asta inseamna dragoste? Unde este sentimentul fratietatii dintre oameni? Unde este dragostea? Unde este binele? Daca ar fi un bine, acela ar fi comun, si fiecare trebuie sa caute binele adevarat? Dar unde este binele cand altii doar stiu sa semene discordie? ura?
  Eu nu ii urasc pe rusi, ii compatimesc, si sunt alaturi de ei.
  Cred ca Putin are intentii bune, si daca ar fi fost altul, nebun in locul lui, de mult ar fi inceput un razboi mondial, o distrugere totala. Nu ca ar fi departe, dar nu poti lasa dusmanul sa vina peste tine pentru ca tu trebuie sa fi bun si amical cu el. Asta e prostie. Si assa niste prosti suntem indemnati sa fim de catre dusmanul perfid de la „vest”. Macar de ar fi vestul de vina, dar sunt alte elemente ascunse si mult mai uitate care distrug omenirea. Si rusii si „vestul” sunt oameni si rabdarea lui Dumnezeu asteapta indreptarea oamenilor. Da cand va veni mania lui Dumnezeu peste oamenii nepocaiti, care fac rele si distrug pamantul, atunci isi vor lua plata lor. Fiecare isi va lua plata pentru ce a facut si ceea ce a semanat aceea va si culege!
  Atata timp cat cineva nu stie decat sa semene ura fata de altcineva, nu este mai bun decat un caine, si cainii nu vor mostenii Imparatia lui Cerurilor. Amin!

  Apreciază

  Comentariu de nume | 24/06/2016 | Răspunde

  • Daca v-ati pune mintea putin la contributie si daca mai ales ati incerca sa va informati pentru a trage invatamintele care se impun din istorie, ati ajunge la concluzia ca Rusia ne-a tradat intodeauna cand am fost aliati cu ea.
   Cat despre alianta cu Rusia „impotriva curentului ateist, anti-hristic, masonic, babilonic…. al vestului”,daca nu suntei lamurit, bine ati face sa cititi:

   -https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/04/26/tradarea-crestinilor-ca-politica-de-stat-a-rusiei-2/
   -http://www.cristiannegrea.ro/istoria-necunoscuta/istoria-uitata/2012/11/tradarea-ruseasca-tratative-1914-1916/
   -http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/05/31/parintele-savatie-bastovoi-despre-strategiile-imperialiste-ale-patriarhiei-de-la-moscova-adaugiri-pe-tema-comunicatului-bisericii-sarbesti-celalalt-cap-al-imperialismului-contributia-bisericilor-la/
   http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/07/30/putin-eurasia-si-ortodoxia-moscovita-ce-optiuni-nu-are-romania/

   Bibliografia este mult mai vasta, dar deocamdata v-ar fi de folos sa cititi cele de mai sus, urmand sa va mai ajut si cu alte articole folositoare,daca veti continua sa adulati imperialismul rus.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 25/06/2016 | Răspunde

 3. Voi romanii…

  Apreciază

  Comentariu de nume | 24/06/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: