CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Rada Supremă de la Kiev cere Patriarhului Ecumenic de la Constantinopol autocefalie pentru Biserica Ortodoxa din Ucraina


 

 

Rada Supremă a Ucrainei a cerut Patriarhului Ecumenic de la Constantinopol să acorde autocefalie Bisericii Ortodoxe din Ucraina, transmite „Pagina de Rusia”.

În Declaratia forului legislativ, deputații ucraineni subliniază faptul că timp de doi ani Ucraina suferă de pe urma agresiunii armate din partea Federației Ruse, care a anexat Crimeea.

În aceste condiții, poporul din Ucraina „nu mai accepta ideea unității bisericii cu Preafericitul Părinte Patriarh al Moscovei, Kirill, care nu numai că nu a apărat creștinii ortodocși din Ucraina, care au suferit de pe urma agresiunii ruse, dar, de asemenea, a devenit unul dintre principalii ideologi ai „lumii ruse” și, în consecință, unul dintre arhitecții războiului rus împotriva Ucrainei”.

Având în vedere acest lucru, deputații cer invalidarea actului de la 1686, care a fost adoptat cu încălcarea canoanele sacre ale Bisericii Ortodoxe.

În plus, deputatii roaga Constantinopolul să ia parte în mod activ în depășirea consecințelor separării bisericii din Ucraina, prin convocarea, sub auspiciile Patriarhiei Ecumenice, a Sinodului ucrainean de unificare, care ar rezolva toate disputele din sanul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Pentru binele Bisericii Ortodoxe din Ucraina și integritatea poporului ucrainean să publice tomosul autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina, pe baza căruia sa poata lua locul său de drept în familia Bisericilor Ortodoxe” – cere parlamentul ucrainean.

 

http://deschide.md/ro/

16/06/2016 - Posted by | CREDINTA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: