CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Profetia cavalerului templier Ioan de Vezelay – cea mai veche profetie despre Al Treilea Razboi Mondial


 

 

 

 

 

Cea mai veche profeţie despre Al Treilea Război Mondial, rămâne profeţia cavalerului templier Ioan (Jehan) de Vezelay, cunoscut şi sub numele  de  Ioan de la Ierusalim. El şi-a redactat viziunile in anii 1099.

  Profeţia lui Ioan de la Ierusalim descrie cu o exactitate  uimitoare  istoria lumii pâna  în anul 3000, iar ceea ce a descris până în anul 2000, s-a împlinit  deja.

 

 

 

 

 

 

 

 

El spunea atunci în anul 1099, adică în urmă cu 914 ani :

„Văd şi ştiu. Ochii mei citesc in adâncurile cerului  întâmplările viitoare şi eu trec dintr-un singur pas pragul Timpului. O mână mă conduce spre ceea ce voi nici nu vedeţi şi nici nu ştiti.

Peste o mie de ani Ierusalimul nu va mai fi oraşul lui Cristos. Creştinii veniţi în pelerinaj de departe nu vor mai putea intra după voia lor acolo unde ei aveau dreptul să intre, în locurile care sunt leagănul credinţei lor.

Creştinii nu vor mai îndrăzni să se apropie de Sfântul Mormânt şi de relicvele credinţei lor care vor fi în întregime sub paza şi supravegherea evreilor care îşi vor ridica din nou aici templele lor şi ţara lor. Evreii vor umple lumea si o vor domina de la un capăt la celălalt capăt al ei şi oamenii îşi vor pierde credinţa în Isus pe tot Pământul.

Continente şi lumi  la care Herodot nici nu visa măcar  vor fi descoperite de oameni dincolo de marile păduri de care vorbeşte Tacit şi dincolo de oceanul nesfărşit de apă care începe imediat după Coloanele lui Hercule (este vorba despre descoperirea Americii, care pe vremea lui Vezelay nu era descoperită și se afla dincolo de Gibraltar numit in antichitate Coloanele lui Hercule –n.n.).

Peste o mie de ani de aici încolo toate  micile  ţări din Europa şi câteva ţări mari şi puternice se vor uni într-un singur imperiu (Uniunea Europeană n.n.).

Apoi războaie fără număr vor începe cu popoarele Răsăritului.

Peste o mie de ani oamenii vor scotoci fundul mărilor cu corăbii care merg pe sub ape şi vor zbura cu navele  Fehler! Es wurde kein Dateiname angegeben.în cer printre stele.

Ei vor ţine în pumnii lor puterea soarelui şi se vor crede dumnezei şi vor înălţa spre cer mii de clădiri cât Turnul lui Babel pe toată faţa Pământului.

Fiecare oraş va deveni o Sodomă. Obiceiuri spurcate vor deveni firesti. Oamenii vor fi mulţi ca nisipurile, vor popula pustiurile şi mările şi vor fi puternici ca nişte dumnezei şi se vor crede chiar dumnezei.

Omul va deveni aşa de însetat de putere că setea lui de putere nu va mai putea fi potolită. Dar la capătul acestui drum îl va pândi prăbuşirea in abis.

Peste o mie de ani foametea va domni pe cea mai mare intindere a Pământului, va arde măruntaiele oamenilor şi  oamenii vor dori cu ardoare să schimbe lumea.

Atunci vor apare negustorii de iluzii, dar iluziile pe care ei le vor vinde oamenilor vor otrăvi sufletele, vor pângări trupurile şi vor întuneca minţile.

 

 

 

 

 

 

 

https://i2.wp.com/infobrasov.net/wp-content/uploads/2016/04/RAZBOI-III-C.jpg

 

 

 

Atunci se vor porni răzmeriţe şi războaie cumplite, vor fi comise omoruri şi nelegiuiri şi viclenii aşa de mari ca lumea întreagă va deveni un iad şi fiecare zi va fi precum o apocalipsă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oamenii vor cade în păcate trupeşti înfiorătoare, bărbaţii şi femeile se vor destrăbăla la vedere. Femeia va fi cutezătoare şi semeaţă în destrăbălarea ei.

Popoarele  se vor topi într-o  unire fără rost, vor forma  o adunătură  în care fiecare se va simţi singur, legea va fi uitată, tradiția pierdută, credinţa abandonată.

Peste o mie de ani femeile se vor culca cu femeile şi bărbaţii cu bărbaţii, bătrînii se vor culca cu copilele şi aceste cumplite fărădelegi se vor petrece în văzul întregii lumi şi vor fi considerate de toţi ca lucruri fireşti. Toate aceste spurcăciuni vor fi întărite prin legi.

Dar din pricina acestei destrăbălări și a acestui marasm sângele va deveni impur, răul se va intinde dintr-un  pat în alt pat precum focul de la o casă la altă casă, boli cumplite şi molime înfricoşătoare se vor abate peste locuitori, trupurile vor putrezi de vii adunând în ele toate bolile pământului, feţele se vor acoperi de răni şi bube cu puroi, membrele se vor descărna şi dragostea trupească va fi o primejdie de moarte pentru oricine (sida –n.n.).

Peste o mie de ani peste tot se vor răspândi ca o apă revărsată ereziile. Ura cea mai crâncenă va domni între popoare.

Peste o mie de ani lumea va ajunge la un cinism şi o prefăcătorie aşa de mari încât cel  care este putred de bogat şi  doarme pe sacii plini cu aur va primi ajutor și sprijin şi va primi hrană de pomană, iar el la rândul său se va preface că  îi ajută pe săraci, dar ce va da el săracilor cu o mână le va lua inapoi înzecit cu cealaltă mână.

Peste o mie de ani lumea întreagă va deveni o piaţă în care fiecare lucru îşi va avea preţul lui şi totul va fi de vânzare. Carnea şi munca  omului îşi  vor avea şi ele  preţul lor, ochi de om şi inimi de om scoase din piepturi ca nişte bucăţi de carne se vor vinde altora (transplantul de organe –n.n.).

Cuvîntul dat, onoarea sau credinţa nu vor mai valora nimic. Omul va ajunge cu adevărat stăpânul pământului, dar pământul va fi sterp, apa otrăvită  şi putredă, văzduhul va fi dogoritor.

Peste o mie de ani viaţa se va scumpi fiindcă bogăţiile pământului vor secătui, bogatul va trăi ascuns in bogăţia lui ca lupul în vizuină.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peste o mie de ani cei care vor conduce lumea nu vor avea nici un dumnezeu, vor fi suverani fără credinţă şi onoare, al căror nume nimeni nu-l va cunoaşte,  vor porunci mulţimilor neştiutoare şi indiferente şi le vor hotărî soarta de la adăpostul palatelor lor ascunse de ochii lumii, de dinapoia zidurilor impenetrabile.

Nimeni nu va participa la adunările lor şi la sfatul lor. Vor face în aşa fel încât orice  om ducând o viaţă de sclav să se creadă liber şi fericit.

Peste o mie de ani soarele va dogori cu putere şi va pârjoli  câmpiile, apa se va ascunde tot mai adânc sub pamânt şi se va împuţina, văzduhul nu va mai apăra omul de căldura soarelui, lumina va arde pielea şi ochii.

Peste o mie de ani cei saraci si lipsiţi de drepturi, cei fără acoperiş deasupra capului vor porni un război distrugător în care vor fi ocupate multe ţări şi în care luptele cumplite vor aminti de năvălirile barbare de odinioară.”(La Prophetie de Ioan de Ierusalem )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Profeţia lui Ioan din Ierusalim este de fapt o descriere completă şi fidelă nu doar a actualei societăţii in care noi trăim azi ci şi a situaţiei ecologice planetare actuale.

 

 

 

 

 

Surse: Prof. Gheorghe PANAITESCU / http://www.rumaniamilitary.ro/ https://effondrements.wordpress.com/2012/10/19/notre-avenir-ou-les-propheties-de-st-jean-de-jerusalem/

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota:

 

Exista mai multe versiuni  in legatura cu acest Ioan din Ierusalim.


Potrivit unui autor care semneaza cu pseudonimul Galvieski, în conformitate cu manuscrisul Lubianka, Ioan al Ierusalimului ar fi fost un  fiu al Burgundiei, crescut in  mănăstirea  benedictine Vezelay,  soldat al lui Hristos în Țara Sfântă si  unul dintre cei opt fondatori ai templierilor.

Ar fi fost o rudă de Hugues de Payns, primul Mare Maestru al Templierilor, și s-a născut în Burgundia către 1042 și a murit în Ierusalim, în 1119.
Pare sigur că, după prima cruciadă a descoperit un mare secret  facut de un prooroc  pe Muntele Templului din Ierusalim.

 

Ioan din Ierusalim a scris șapte profeții manuscrise, cu un conținut identic.

Trei manuscrise au fost încredințate lui Bernard de Clairvaux (Bernard), care dă unul  mănăstirii de Vézelay

  Alte patru exemplare au fost dispersate și au avut diferiți destinatari. Un manuscris găsit în arhivele KGB din Lubianka în 1992, a fost, conform serviciilor rusești, parte dintr-un lot de arhive germane confiscate de la Berlin, ceea ce ar explica diferitele note care pot fi citite în ea, si care indică faptul că acest manuscris a fost capturat într-o bibliotecă evreiască din Varșovia (Polonia).
Manuscrisul a fost găsit in arhivele KGB de la Liublianka și tradus  de către profesorul rus Galvieski (1917-1995), fiind  publicat prima dată în limba franceză, în 1994 și în limba germană.

Originalul acestei profeții nu a fost fotografiat sau expus.

Acest manuscris, se spune, de asemenea, ca ar fi fost găsit si în arhivele Mănăstirii Sfintei Treimi din   Zagorsk  lângă Moscova (Rusia), în 1992/1993.

Galvieski asigură că textele pot fi datate in secolul al XIV-lea.

Pe de alta parte, in lumea specialistilor se spune ca ,la fel ca în toate poveștile din acea vreme, ceea ce s-a prezentat aici este dificil de verificat.

Această copie a unui document original, care se presupune că s-a găsit în arhivele KGB, si a fost tradusea de profesorul Galvieski, este foarte controversată.

Originalul care a fost deținut  de Cavalerii Templieri, s-ar putea afla la Vatican.

Criticii susțin că nici unul dintre fondatorii Ordinului nu se numea Jean sau Jehan si ca ar putea fi vorba de  o confuzie cu un alt ordin al acelei perioade,  posibil  un ospitalier al ordinului Sf Ioan Ierusalim.

 

Ce stim, este ca nu există nici o dovadă a existenței manuscrisului original si nici a cavalerului templier „Ioan din Ierusalim, iar așa-numitul traducător M. Galvieski, este de asemenea un personaj complet necunoscut.

 

 

 

Anunțuri

12/05/2016 - Posted by | ISTORIE | , , , , , ,

1 comentariu »

  1. Reblogged this on radupopescublog.

    Apreciază

    Comentariu de Radu | 12/05/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: