CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Svastica de la traco-geti, la Stefan cel Mare…VIDEO


Un simbol reprezinta simplificarea unui concept, a unei idei etc. intr-o forma grafica acceptata general ca un reprezentant al ideii respective.

Spre exemplu, recunoastem crucea ca simbol al crestinatatii, simbolul “+” ca simbol al adunarii in matematica iar simbolul “$” – moneda Statelor Unite.

Ce se intampla totusi atunci cand reprezentarea general valabila este una gresita?

Ce se intampla atunci cand simbolurile carora le atribuim un anumit inteles, reprezinta mai mult decat ne imaginam?

 

 

 

 

 

Svastica

 

 

 

 

De departe unul dintre cele mai controversate si prost intelese simboluri in cultura europeana recenta, svastica este un simbol ce traverseaza istoria intregului pamant.

De la mozaicurile romane, la vasele Greciei Antice, la templele hinduse, picturile budiste, cultura nativilor Nord Americani, svastica este vazuta ca un simbol religios.

Numele “Svastica” provine din sanscrita unde “su” inseamna “bun” iar “vasti” insemna viata. Traducerea aproximativa ar fi “Viata buna”.

Figurile 2.1 si 2.2 sunt reprezentari ale simbolului hindus Manji, reprezentand legatura universului cu pamantul si a binelui cu raul , toate aflate intr-un echilibru dinamic, dat de terminatiile crucii solare.

Figura 2.3 : civilizatiile precrestine din Europa vedeau Svastica drept un simbol solar, al fertilitatii si puterii. Grafismul din figura 2.3 este reprezentarea “crucii tunetului”, marca zeului tunetului Perkons.

Figura 2.4 este o svastica decorativa. Un simbol mai nou, derivat din svastica nazista este simbolul neonazist din figura 2.6.

Acest simbol este format din 3 cifre 7, ce formeaza impreuna “777″, simbol al biruintei asupra anticristului.

 

Reprezentări străvechi, atât simbolul Yin Yang, cât și ale Svasticii, au fost descoperite pe Teritoriul României, pe artefacte cu o vechime de peste 7.000 de ani, punând sub semnul întrebării presupusa lor origine orientală.

Pentru că dacă le găsim aici, avem dreptul să ne întrebăm dacă nu cumva locul lor de pornire către celelate părți ale lumii se află într-o zonă mai largă, ce include și teritoriul de astăzi al României?!

În ceea ce privește spațiul carpato-danubiano-pontic, în special simbolului Svasticii îi poate fi urmărită evoluția pornind din cultura Turdas Vinca, trecând prin Cucuteni și cea traco-geto-dacă, până în Evul Mediu și perioada contemporană.

Dovezile care subilniază acest lucru sunt incontestabile, iar prezența Svasticii aici, înaintea celorlalte culturi europene, pare să ne indice încă o dată locul adevărat al Vetrei Vechii Europe.

Într-o țară cu o putere politică responsabilă și cu lideri ai mediului știițific dedicați cu adevărat interesului național, bogăția arheologică pe care o avem ar fi trebuit să fie de mult valorificată, în așa fel încât toți românii să fie conștienți de moștenirea pe care o au.

Ce constatăm? Cultura Turdaș Vinca, căreia îi aparțin și Tăblițele de la Tărtăria, este o Cenușăreasă de care știu doar cei preocupați de istorie, cultura Cucuteni este scoasă aproape total din manuale, deși a reprezentat vârful cultural din Europa și Asia acum 5.000-7.000 de ani…, siturile geto-dacice sunt în părăsire iar marii noștri voievozi medievali sunt împroșcați cu noroi de niște amărâți inconștienți sau de cozi de topor lipsite de conștiință, care vor să ne facă să credem că nu avem nici istorie, nici eroi, nici identitate națională.

Tocmai de aceea, o parte din responsabilitatea redescoperirii istoriei noastre îi revine societții civile, din care faci parte și tu. Iar dacă tu, care ne urmărești activitatea, trimiți mai departe informația pe care noi o prezentăm, vom avea cu toții foarte mult de câștigat!

În filmulețul  de mai jos, vei găsi dovezile materiale care confirmă ce am spus mai sus – faptul că simbolurile Svasticii și Yin Yang erau folosite pe teritoriul României de culturile străvechi, încă de acum peste 7.000 de ani.

 

 

 

 

 

 

Stefan cu Svastica

 

 

 

 

Așa numita lege antilegionară permite, așa cum s-a dovedit deja, abuzuri imense în mâna urmașilor bolșevicilor, cei care și-au dorit-o și care încearcă și vor încerca să îi elimine din istorie pe marii intelectuali și eroi români care au luptat împotriva părinților lor comuniști.

Faptul că se încearcă eliminare din istorie a lui Țuțea sau Eliade, de exemplu, este doar începutul.Dacă li se va permite, vor ataca multe alte repere.

În logica perversă și tupeul acestora, nu ne-ar mira ca în etapa a doua să cadă victimă Mihai Eminescu, cel despre care diverși ciumpalaci intelectuali au făcut afirmații murdare, pretinzând că e un balast pentru cultura noastră.

 

 

 

 

 

svastica daci

 

 

 

 

 

 

În etapa a treia, nu am fi foarte surpinși ca Alexandru Florian, pupătorul de moaște comuniste și actualul președinte al Institului Elie Wiesel, să strige în cheie proletară, că dacii trebuie interziși pentru că foloseau svastica și deci, erau cu siguranță fasciști, si că eventual, fascismul a început cel puțin pe vremea lor și a fost dus mai departe de tradiția populară românească (fascistă și ea, atâta vreme cât folosea svastica în motivele brodate pe îmbrăcăminte).

Ca să nu mai vorbim despre faptul că portul popular devenise „uniformă” a Mișcării Legionare, ceea ce transformă portul popular românesc într-o chestie fascistă, nu-i așa?!?) și chiar de Ștefan cel Mare care a îndrăznit să pună mai multe svastici pe piatra de mormânt a fostei sale soții, Maria de Mangop.

 

 

 

 

 

 

Motive populare cu svastica

 

 

 

 

 

 

maria de mangop

 

Svastica de pe piatra de mormant a Mariei de Mangop, sotia      marelui Stefan

 

 

 

Desigur, după o privire mai atentă a vânătorilor de svastici și  de  “fascisti” s-ar putea să se sesizeze și în legătură cu Culturile Cucuteni sau Turdaș-Vinca, întrucât, fără acordul Institutului Elie Wiesel, au folosit încă de acum 7.000 de ani svastica pe vasele lor ceramice.

Un motiv suficient pentru a interzice ceramica cucuteniană și Tăblițele de la Tărtăria…, pentru că ar fi expresia unor culturi extremiste…

Exemplele absurde ar putea continua, cu aceeași amară ironie!

 

 

 

 

 

svastica cucuteni

 

 

 

 

 

 

 

Svastica in turdas vinca

 

 

 

 

 

 

Singurul lucru care nu trebuie interzis în România este comunismul, cel despre care Alexandru Florian, fiul ideologului Marxist Radu Florian, a avut numai cuvinte de admirație!

Că de, o restaurație bolșevică nu se poate face decât privind cu respect și admirație la operele lui Marx, și doar prin intermediul fiilor marilor bolșevici, puși la multe dintre butoanele de unde se manevrează mersul lucrurilor în România, ASTĂZI! Că așa este într-o țară aflată sub ocupație!…

 

 

 

 

CITITI SI:

http://cultural.bzi.ro/iata-cat-de-iubita-era-svastica-in-lume-inainte-ca-hitler-sa-o-confiste

 

 

 

 

Surse: Daniel Roxin http://basarabialiterara.com.md/; http://blog.dito.ro/

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

09/05/2016 - Posted by | ISTORIE ROMANEASCA | , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: