CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Tokes i-a dat în judecată pepresedintele Iohannis și pe premierul Cioloș


 

 

 

 

 

 

 

 

Avocatul Kincses Elod, care îl reprezintă pe europarlamentarul Tokes Laszlo, a anunțat luni, la Târgu Mureș, chemarea în judecată a președintelui Klaus Iohannis și a premierului Dacian Cioloș, prin deschiderea unei acțiuni în contencios administrativ la Curtea de Apel București, pentru anularea decretului prezidențial de retragere a Ordinului Național Steaua României, transmite Agerpres,preluata de http://www.dantanasa.ro

„Expediez astăzi la Curtea de Apel București acțiunea în contencios administrativ. În cazul în care nu vom câștiga la Curtea de Apel, vom exercita calea de atac la ÎCCJ. Eu nutresc speranța că președintele trebuie să exercite calea de atac.

Nu numai președintele este chemat în judecată, ci și primul ministru al României în calitate de contrasemnatar.

Cer anularea Decretului Prezidențial numărul 290 din 04.03.2016 contrasemnat de primul ministru, publicat în Monitorul Oficial partea I numărul 168/04.03.2016, prin care s-a dispus retragerea Ordinului Național Steaua României în grad de cavaler, care i s-a acordat lui Tokes Laszlo prin Decretul Prezidențial nr. 1864/14.12.2009, publicat în Monitorul Oficial 884/2009″, a arătat avocatul într-o conferință de presă.

 

Avocatul Kinsces Elod consideră că președintele României ar fi încălcat Constituția, în sensul nerespectării prevederilor referitoare la idealurile Revoluției din 1989, și că, potrivit Decretului nr. 884/2009, clientul său a fost decorat „pentru rolul jucat în declanșarea revoltei populare de la Timișoara, nu pentru a tăcea din gură”.

El a susținut că în acțiunea în contencios a ridicat excepția nulității absolute a Hotărârii Consiliului de Onoare pentru Ordinul Național Steaua României din data de 20 noiembrie 2013 pentru două motive: încălcarea dreptului la apărare în fața comisiei și incompatibilitatea celor două membre, „Gabriela Vrânceanu Firea și Ecaterina Andronescu, care au fost și denunțătoare și judecătoare.

 

 

 

Foto: Tokes Laszlo si Hunor Kelemen

UDMR declara ca retragerea decorației lui Tőkés este  „incident antimaghiar”

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) califică drept „incident antimaghiar” gestul Președintelui României de a-i retrage europarlamentarului ungar Tőkés László decorația „Steaua României”.

Într-un raport paralel pentru Comitetul consultativ de experți la Convenția-Cadru pentru protecția minorităților naționale UDMR califică drept „incident antimaghiar”,  gestul Președintelui României, Klaus Iohannis, de a-i retrage decoratia „Steaua României” europarlamentarului ungar Tőkés László, după ce acesta a pierdut definitiv procesul prin care a încercat să-și păstreze decorația.

 Cele susținute de UDMR în acest „raport paralel” cu privire la acest subiect sunt în mod evident simple minciuni. Tőkés a solicitat public Guvernului de la Budapesta să ofere protectorat Transilvaniei, ceea ce înseamnă că Tőkés nu recunoaște suveranitatea României în Transilvania și deci, Ungaria este ce care ar trebui să ocupe Transilvania și să o guverneze.

„Trebuie sa vedem ce pret platim pentru aceasta unitate. Il rugam pe Viktor Orban si Guvernul sau sa construiasca acest sistem de cooperare nationala in asa fel incat sa oferiti protectie, sa oferiti protectorat Transilvaniei, cum a facut Austria cu Tirolul de Sud”, a afirmat Laszlo Tokes, potrivit traducerii oficiale citate de Hotnews, in aplauzele celor aproximativ 3.000 de participanti.

Afirmațiile UDMR probează odată în plus faptul că formațiunea condusă de Kelemen Hunor reprezintă vocea moderată a discursului extremist și naționalist al elitei politice maghiare din România.

Extremiștii moderați din UDMR sunt și de această dată pe aceeași lungime de undă cu extremiștii radicali reprezentanți în acest caz de ultra-șovinul Tőkés László. (http://www.dantanasa.ro/udmr-despre-retragerea-decoratiei-lui-tokes-incident-antimaghiar/)

Publicitate

19/04/2016 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. Ce personaje penibile! Să crezi că ți se cuvine o medalie din partea țării pe care o urăști e pură schizofrenie…

  Apreciază

  Comentariu de Viorica Bălteanu | 19/04/2016 | Răspunde

  • Cam despre asta e vorba.Uite-l ca totusi e sustinut de Ungaria si ca in urma cu o luna a fost decorat la Budapesta cu o inalta distinctie, „pentru merite in revolutia de la Timisoara”

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 19/04/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: