CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Despre ocultarea istoriei reale a romanilor si aducerea in derizoriu a ideii de identitate, de neam si de dainuire


 

Profesoara de arheologie lingvistică Marija Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles, vorbeste de spaţiul Carpato-dunărean ca  vatra a vechii Europe, locul  unde Europa a început să existe. 

 

 

ISTORIE ROMANEASCA OCULTATA

 Ocultarea istoriei reale a romanilor, aducerea in derizoriu a ideii de identitate, de neam si de dainuire se face de secole.

Cine sunt, nu conteaza. Conteaza tactica lor si raspunsul nostru. Dupa ani de studiu am ajuns la urmatoarea concluzie: ocultarea tine doar la cei care trateaza istoria cu ceva indiferenta si, din pacate, la cei tineri…

De cum incepi sa studiezi, imediat incepi sa si pricepi…

Nu vor sa traduca analele din vestul Europei, in care se gasesc dovezi scrise de continuitate, nu vor sa puna piciorul in arhivele Vaticanului sau ar pune sa distruga si ce mai exista, nu vor sa scoata la suprafata cultura si vestigiile  dacice, iar pe cele cunoscute le lasa in paragina.

Nu vor…!

Care este bucata de istorie cea mai ocultata ?

Perioada de la parasirea Daciei de catre romani pana la creearea primelor formatiuni statale pe fostul teritoriul dacic. Ceea ce va ascund este ceva exceptional, este un potential motor de recladire a neamului. Se numeste Lex Antiqua Valahorum.

Imaginati-va ca miza este atat de mare, incat de foarte mult timp alearga sa distruga sau sa confiste cam toate dovezile scrise, vechi, care confirma ceea ce urmeaza sa va expun.
Pe langa obstructionarea studiilor pe acest domeniu si a confiscarii dovezilor de orice fel, acestia mai actioneaza si la nivel social.

Oamenii lor, in mass media si in invatamant, peste tot, intretin ideea ca suntem un popor tanar si mai degraba o populatie, o adunatura exotica,  un amestec confuz de triburi migratoare si ceva europeni, o adunatura pusa la cale de pasoptistii masoni.

Se arunca   pe profilul romanului, pe cel din trecut, pe cel din prezent, cu un infinit dispret, pentru ca cel din viitor sa nu mai existe.

Cine suntem ? Suntem un neam european, dinaric (denumirea antropologica pentru daci), vechi si prea putin mutilat de trecerea timpului sau de trecerea popoarelor migratoare – peste 20 de triburi mongoloide si turcmene.

Vedeti voi in jurul vostru trasaturi de mogoloizi sau turcmeni ? Caci orice amestec rasial nu dispare. Spre exemplu ungurii au in zestrea lor genetica 20% mongoloizi. Se poate vedea si cu ochiul liber!
Ce urmeaza sa expun aici ?

Iata dovezile privind vechimea, continuitatea si taina supravietuirii noastre ca neam sub forma unor argumente !

 

1. Argumentul de natura istorica. Singura scriere pe care n-au eliminat-o din lumea academica internationala este cea a istoricului Iordanes – “De origine actibusque Getarum” (Despre originea si faptele getilor/gotilor) .

Istoria aceasta fiind prea raspandita, au ales s-o mistfice in timp, sa atribuie o alta origine gotilor/getilor, respectiv cea germanica.

In limba latina got inseamna hot si li s-a atribuit acest renume datorita atacurilor neancetate la care au supus lumea romana.

Cartea a fost scrisa pe la 500 dupa Hristos, adica in plin evu mediu timpuriu.  Cand a scris tratatul, acesta avea la dispozitie si alti autori, care deja scrisesera despre istoria getilor sau dacilor.

 
C. Plinius către iubitul său Caninius (Un poem despre războaiele cu dacii):

„Foarte bine faci că te pregăteşti să scrii despre războiul cu dacii. Căci unde mai găseşti un subiect atît de actual, atît de bogat, atît de vast, în sfîrşit atît de plin de poezie şi, cu toate că faptele sînt adevărate, atît de fabulos? Vei vorbi despre schimbarea albiei unor fluvii, despre tabere cocoţate pe munţi prăpăstioşi, despre un rege care, izgonit din domnie, alungat chiar din viaţă, nu-şi pierde deloc nădejdea; şi pe deasupra, despre sărbătorirea a două triumfuri, unul pentru prima oară asupra unui popor pînă atunci neînfrînt, celălalat – pentru ultima oară.

O singură, dar extremă dificultate, şi anume că este o teribilă cutezanţă să te măsori cu aceste fapte în poezie, chiar pentru talentul tău, care poate atinge totuşi sublimul şi poate să se ridice pînă la înălţimea celor mai măreţe opere.

O dificultate mai este şi aceea că numele proprii barbare şi sălbatice, în primul rînd chiar acela al regelui, nu sînt potrivite cu versurile greceşti (Traducere: Liana Manolache, în volumul Opere complete, Ed. Univers, 1977) (subl. ns.).”

Ce rezultă din această scrisoare?

Decebal a realizat că nu va mai putea rezista mult la cea mai mare concentrare de forţe a Imperiului Roman din întreaga sa istorie şi-a adunat „Consiliul de stat” compus din casta sacerdotal-regală a sarabilor, din care proveneau regii şi sacerdoţii geţilor, şi le-a cerut să jure că nu vor lăsa răgaz Imperiului Roman pînă nu-l vor distruge, pînă nu vor rade Roma de pe faţa pământului.

În nici un fel nu se poate înţelege altfel fraza lui Plinius Secundus: un rege care izgonit din domnie, alungat chiar din viaţă nu-şi pierde deloc nădejdea.
Mai mult, în Anuarele daco-geţilor întocmite de Carlo Troya, publicate de către Neigebaur (v.Anexa1) găsim scris:

„În 134, Almal, fiul lui Captus, îi pregăteşte pe geto-dacii săi să se răzbune împotriva romanilor, de unde rezultă transmiterea cuvîntului de ordine al lui Decebal, ceea ce se confirmă prin succesiunea atacurilor geto-dacilor contra imperiului roman, conform datelor reţinute de istorie.”

Cartile acestor antici s-au pierdut sau au fost distruse premeditat. In cartea sa Iordanes ne spune de unde au aparut stramosii nostrii daci si incotro au mai migrat in afara de Dacii.

Mai exista si alte carti in Europa, in genere denumite anale, in care dinastia lui Decebal – cea a Amalilor – a fost monitorizata pana la venirea hunilor.

Evident ca istoricii “nostri” au ales sa nu se atinga de acestea de parca ar fi avut raie.
Puteam apela la ultima traducere a cartii in limba romana, insa am ales o editie in limba engleza, cu o traducere personala, in care bineinteles ca denumirea de get este inlocuita cu got, asimilat cu lumea germana, insa nu au putut justifica prezenta unor personalitati precum  Deceneu si Zalmoxis in panteonul unui neam facut germanic peste noapte.….si , evident, ca nu si-au putut permite sa-i elimine….

 

 

 

 

Harta raspandirii dacilor

 

Trebuie spus ca prima traducere a cartii s-a facut in perioada interbelica si de atunci, timp de decenii… nu s-a mai pomenit de existenta ei. Nici macar in mediile academice!

Din cate facultati de istorie are Romania,  in ultimii 80 de ani nici una n-a vrut sa traduca aceasta carte studiata in toate universitatile mai importante ale lumii !
Traducerea din perioada interbelica a fost un fel de puci istoric, cu menirea de a deruta orice intentie de recuperare a istoriei reale.

Adica o traducere jenanta. Ocultare la greu !
Mai jos aveti traduse cele mai importante pasaje ale acestei carti !

 

 

JORDANES, THE ORIGIN AND DEEDS OF THE GOTHS/GETS translated by Charles C. Mierow
J. Vanderspoel, Department of Greek, Latin and Ancient History, University of Calgary.

 

 
Traducere: IV (25)  Acum, din această insulă  numita Scandza, ca dintr-un stup de rase sau un uter de naţiuni, se spune ca goţii au venit cu mult timp în urmă sub stapanirea regelui lor, Berig dupa nume. De cum au debarcat din  corabiile lor şi au pus piciorul pe tarm, îndată au denumit-o cu numele lor.

Şi chiar si azi se spune ca se numeste Gothiscandza. (26) Curând s-au mutat de aici catre locurile dominate de  Ulmerugi, aflate la malul oceanului, unde au ridicat tabara, au angajat batalia şi i-au scos din casele lor. Apoi au supus pe vecinii lor vandalii pentru a fi adăugati la victoriile lor.

Dar, când numărul oamenilor a crescut foarte mult şi Filimer, fiul lui Gadaric, a devenit rege – al cincilea  de la Berig – a decis că armata goţilor, cu familiile lor, să treacă mai departe.

 (27) În căutare de locuinţe adecvate şi locuri plăcute au ajuns in tara numita Scythia, denumita in acele vremuri Oium, în limba locului.)
Comentariu personal: Vorbim aici de o epoca situata cumva la 3000 de ani inainte de Hristos.    

Cei de care vorbeste Iordanes sunt stramosii nostri daci , care plecati de undeva au ajuns in Pensinsula Scandinava, i-au dat numele, apoi sub conducerea regelui Bering , fiind buni navigatori, au parasit Scandinavia si au cucerit tot ce se afla la sud de aceasta.

Cucerirea  se intindea de la Marea Baltica pana la la Marea Neagra spre Marea Caspica.Ulterior aceasta zona va deveni Scitia, datorita navalirii tribului ariano-iranian scit.

Acestia au reusit sa cucereasca aceasta zona , inclusiv Dacia, pt ca ulterior sa fie infranti la randul lor de celti, veniti din vestul Europei. Mai tarziu dacii reusesc sa se elibereze, atat de celti in partea de vest a Daciilor, cat de sciti in partea de est a Daciilor, ca sa refaca statul dac.

(38) Traducere: Am citit cum, in prima lor migratie, Gotii au ajuns sa locuiasca in Scitia, langa Lacul Meotis. . In ce-a de-a doua migratie au ajuns in Moesia(Bulgaria), Tracia (Macedonia si nord-estul Greciei) si Dacia, dupa care s-au intors in Scitia , in nordul Marii Pontice (Marea Neagra).
……………………………………………………………………………………………..
 De asemeni daca cineva din orasul nostru spune ca Gotii au o alta origine decat ce-a relatata de mine, lasati-l sa obiecteze. Din punctul meu de vedere prefer sa cred ceea ce am citit , mai degraba decat sa-mi pun increderea in povestile unor sotii batrane.
Comentariu personal: In ce-a de-a doua migratie ajung in tara noastra si zonele inconjuratoare, unde creeaza civilizatia daca/traca, pt ca apoi, invinsi de romani, impreuna cu restul dinastiei lui Decebal – Amalus, sa se retraga inapoi in Scitia(Basarabia-Ucraina), in apropierea nordului Marii Negre. Parasirea Daciei de catre romani, dupa 160 de ani, i-a gasit tot aici, urmand ca din acest moment sa reocupe Dacia si zonele limitrofe, pt ca mai apoi, in secolele urmatoare, sa ocupe Italia si Roma, Galiile(Franta) si Spaniile. 

(39) Traducere: Sa ne intoarcem la subiect. Atata timp cat au stat in Scitia , langa Lacul Meotis, rasa de oameni, de care am discutat pana acum, il avea ca rege pe Filimer. In ce-a de-a doua casa, care sunt tarile Daciei, Traciei si Moesiei, a domnit peste ei  Zalmoxis, amintit de multi scriitori si anale ca un mare invatat intr-ale filozofiei. Totusi, inca inainte de acesta, au mai avut un om invatat, cu numele Zeuta, urmat de Deceneus, pt ca apoi sa urmeze Zalmoxis, pomenit de mine la inceput. Nu au dus lipsa de intelepti.

De aceea gotii au fost considerati dintotdeauna mai intelepti decat alti barbari, fiind aproape ca grecii, asa cum relateaza Dio Cassius – cel care a scris istoria si analele lor cu o penita greceasca. El spune ca acei nobili nascuti intre ei , din care s-au ales regi si preoti, erau denumiti Tarabostes si Pilleati.

Mai mult, atat de mare era prada getica ca Marte, cel denumiti de fabulele poetilor ca fiind zeul razboiului, se considera ca fiind nascut din neamul lor. Prin urmare Virgil spune: “Tatal Gradius stapaneste campiile getice”
Comentariu personal: am spus la inceput ca baietii destepti au avut grija sa atribuie o origine germanica getilor/gotilor. Dar iata ca istoricul Iordanes atribuie acestui neam personalitati consacrate ale dacilor…

XI (67) Traducere: Cand Burebista era rege al gotilor, Deceneu a venit in Gotia, la vremea cand Sulla ii conducea pe romani.  Burebista la primit pe Deceneu si i-a dat aproape puteri regale. A fost sfatul sau ca gotii sa pustiasca tinuturile germanilor, pe care acum francii le poseda.

(68)  Traducere: Apoi a venit Cezar, cel mai mare dintre toti romanii, care, asumandu-si puteri imperiale, avea pretentia de a supune aproape toata lumea cunoscuta, cucerind toate regatele si luand in stapanire toate insulele dispuse de jur imprejurul lumii noastre. A facut tributari Romanilor chiar si pe aceia care nu auzisera de romani, nici din auzite. Totusi, nu a fost capabil sa triumfe impotriva gotilor , in ciuda frecventelor incercari. La scurt timp Gaius Tiberius devine al treilea imparat al romanilor si totusi getii continua sa traiasca liberi in lumea lor.

(69)  Traducere: Siguranta lor, avantajul lor, singura lor speranta consta in aceasta: ca tot ceea ce consilierul Deceneu sfatuia, trebuia implinit prin orice mijloace, munceau pt implinirea cerintelor sale fara a le pune la indoiala.

Si cand a vazut ca mintile lor ii sunt obediente in toate lucrurile , cerintele sale devenind abilitati naturale, a inceput sa-i invete intreaga filozofie, domeniu in care era un maestru.De aceea, invatandu-i pe ei etica, a reusit sa restranga obiceiurile barbare.

Prin impartasirea cunostiintelor filozofiei i-a facut sa traiasca natural, sub propriile legi, pe care din acest moment aveau sa le aibe si in forma scrisa, numite legile belagine.
I-a invatat logica si i-a facut dibaci in acest domeniu mai presus de celelalte rase; le-a dat cunostinte practice si i-a convins sa persevereze in fapte bune.

Prin cunostinte teoretice demonstrative i-a indemnat sa studieze cele 12 semne, traiectoriile planetelor si toata astronomia. Le-a explicat cum discul lunii creste si descreste si i-a invatat  cum globul soarelui depaseste  in marime pamantul terestru. Le-a explicat numele celor 346 de stele zodiacale si le-a spus prin ce semne ale boltei ceresti acestea se deplaseaza incet de la un capat la altul.

(70)  Traducere: Imi inchipui ce placerea era pt acesti bravi osteni, in  putinul timp dintre batalii, sa fie instruiti in intelegerea filozofiei. Iti poti chiar imagina cum unul cerceteaza pozitia cerurilor, iar altul structura plantelor si arborilor. Aici se afla unul care doar ce a studiat depilarea cu ceara si descresterea lunii, in timp ce altul studiaza activitatea soarelui si a modului in care celelalte corpuri ceresti se deplaseaza  spre est , se rotesc cu repeziciune si apar iarasi catre vest prin rotatia cerului.

De indata ce intelegeau motivul, se odihneau..
(71)Acestea si multe alte materii i-a invatat Deceneus pe goti in a sa intelepciune, castigand o impresionanta reputatie intre ei, ajungand sa conduca nu doar plebea , dar si pe regii lor.

Din mijlocul lor a ales pe aceia care erau prin nastere de origine nobila si intelepciune superioara, pt a-i invata teologie, obligandu-i sa venereze divinitati si locuri sacre. Pe preoti i-a denumit Pelleati, presupun datorita faptului ca ofereau sacrificii, fiind acoperiti  cu tiare, care se mai numesc si pillei. A mai impus ca restul poporului sa se numeasca Capillati. Acest nume getii l-au acceptat si pretuit ca atare, retinandu-l pana in zilele noastre in cantecele lor.

(73)  Traducere: Dupa moartea lu Deceneu , Comosicus i-a luat locul, fiind onorat ca atare, deoarece nu era inferior in cunostinte . Datorita intelepciuni a reusit sa-I conduca pe preoti si rege, pomenindu-l in cantecele lor pana in zilele noastre.

XII Traducere: In momenul in care a ajuns sa se departeze de lume,  la tronul getilor a urmat Corylus si pentru 40 de ani a condus Dacia. Vreau sa spun Dacia antica, cea pe care neamul Gepizilor azi o poseda. Aceasta tara este delimitata de Danubiu, peste care se afla Moesia (Serbia) si este inconjurata de o coroana de munti.

Are doar doua cai de acces – una prin Boutae si cealta prin Tapae. Getia, pe care inaintasii nostrii o denumeau Dacia si care acum este numita Gepidia, era pe atunci marginita de roxolani la est, la vest de catre iazigi, la nord de sarmati si bastarni si la sud de fluvial Danubiu. In prezent iazigii sunt separati de roxolani numai de raul Alutus (Olt)

Comentariu personal: Iordanes vorbeste de statutul Daciei la anul 500, in momentul scrierii cartii.

http://people.ucalgary.ca/~vandersp/Courses/texts/jordgeti.html

2. Argumentul de natura etnografica. Repet: genetica dicteaza cultura pop.ulara a unui neam. In genere este stiut ca orice fel de cucerire traumatizeaza o cultura pop.ulara, o anuleaza, o aduce in derizoriu, o mutilieaza, o modifica.

Paradoxal, la noi nu s-a intamplat asa ceva. Avem ce-a mai admirabila cultura pop.ulara din Europa ! Cum a fost posibil, in conditiile in care unii “istorici” invoca nenumaratele triburi migratoare care s-au asezat vremelnic peste noi ?

Raspunsul este: “Lex Valahorum” ! A fost Forma de organizare admirabila a satelor valahe/romanesti, o compilatie de legi ale pamantului, strabune , un set de legi antice, venite din trecutul indepartat al dacilor, care au asigurat in conditii dificile nu doar supravietuirea comunitatii, dar si prezervarea culturii pop.ulare.

Se mai numeau legile Belagine, legile frumoase sau legile antice.
Migratorii de atunci veneau, infrangeau rezistenta armata si se limitau la a impune tribut. Stiau ca, comunitatile, lasate in pace, puteau oferi mai mult.  Adica se multumeau cu ceea ce puteau obtine de la o comunitate admirabil organizata . Si nu putini au ales sa-i imite, precum secuii.
Realizau ca a depasi masura insemnau probleme pt stapanirea lor, insemna diminuarea tributului , asa ca lasau comunitatile in pace.

Baietii destepti care se ocupa cu ocultarea istoriei romanesti, realizand potentialul legilor Belagine, au ales sa foloseasca, pt cei curiosi sa afle adevarul, justificarea patologica mistificatoare – “popor de geniu”.

Nu suntem un popor de geniu si aceasta se vede mai ales in zilele noastre. Si cu totii am invatat ca nu exista neamuri de geniu, exista neamuri mai bine sau mai putin bine organizate, mai mult sau sau putin in gratiile Domnului.
In esenta Lex Valahorum era un set de legi respectate cu scrupulozitate de membrii comunitii. Le invatau de mici, pe cale orala. Romanii au fost primii  care le-au descoperit,  scris si insusit in cele XII Legi.

Neaplicabile la ei, mai ales din pricina structurii generalizate a societatii romane – stapani de sclavi si sclavi. Mai rar oameni liberi !

 Lex Valahorum sau legile belagine sunt legi pt comunitati de oameni liberi !
Nu erau doar legi ce tin de convietuire si organizare, erau si legi cu caracter mistic, nu putine din ele amintind de crestinism: curatarea de patimi, respectarea creatiei, a mediului inconjurator, interpretarea semnelor, lupta cu necuratul, o scoala a rugaciunii si infranarii, etc. O parte din aceste legi mai pot fi regasite si azi in credintele pop.ulare..

Administrativ, comunitatea era organizata pe confreeri: pt copii, pt femei, pt barbatii cu varste intre 16-29 de ani, pt barbatii casatoriti, iar in varf se afla sfatul batranilor.

Calusarii erau si ei o confreerie – barbati tineri si in putere, ierahizati valoric, dansand pt sanatatea comunitatii, iar la vreme de razboi devenind osteni.
Cea mai importanta lege era aceea de a nu vinde pamantul fara aprobarea comunitatii; puteai fi exclus din comunitate daca incalcai legile si nu erai acceptat usor intr-o comunitate daca veneai din afara. Faceti o comparatie cu administratia actuala: este impersonala, generala, nu ofera o organizare scrupuloasa la nivel de mica comunitate, nu genereaza conduita,…. In timp ce legile Belagine erau  in mintile tuturor, caci aici este cheia – organizarea cu scrupulozitate a micilor comunitati si o invatare a legilor de copii, cele de azi raman scrise pe hartii ! Adica geba stim sa scriem si sa citim !

Implementarea legilor belagine sau a legilor antice , cum se mai numeau la origine, s-a facut in timp, de sus in jos, incepand cu casta nobililor, creandu-se institutii care sa remodeleze comunitatile de daci. Remodelarea s-a realizat prin casta religioasa, prin preoti si vestale. Aveau o scoala in care pana si retardatii mintali erau universitari in reguli de convietuire, de supravietuire si in cele spirituale….Succesul acestor legi este dovedit de supravietuirea neamului cat si de cultura sa pop.ulara.

Dar iata si fenomenul invers ! Cel care a dat lovitura de gratie oranduirii dupa Lex Valahorum a fost Cuza, care a introdus sistemul frantuzesc de azi, cu primar , neperformant, steril, impersonal, mercantil, distrugator de identitate si cultura pop.ulara…! Un alt aspect foarte important: intotdeauna comunitatile au avut parte de preoti, fie ca vorbim de cultul pt Zalmoxis sau pt Hristos.

Lingvistic, iarasi ne lovim de paradoxul emanat de oculti, caci acestia au mai inventat un paradox – poporul latinizat de romani in doar 160 de ani, supravietuind , ulterior, sute de ani,  intr-o masa de slavi. Romanii au cucerit 14% din Dacia, dar “intamplarea face” ca toata Dacia sa vorbeasca aceiasi limba, fara ca bastinasii sa fi reusit sa-si raspandeasca vreodata “noua” limba, asa cum neamurile de jur imprejurul nostru au facut-o.

De fapt aici se poate spune pe sleau ca-i vorba de fratii nostrii deznationalizati: bulgari, sarbi, croati, ucraineeni, etc. Pe scurt: latinii erau frati cu dacii, frati de rasa si de limba, de unde si “coincidenta” latinitatii. Istoricii spun ca latinii – un trib tracic- au plecat de undeva din Ungaria de azi , pe vremea cand aceasta era traca/daca, si au colonizat Italia de nord , intemeind Roma. Antropologii specifica ca jumatatea de nord a pop.ulatiei italiene este dinacirizata.

Dar cum se comportau comunitatile de valahi educate de Lex Valahorum ? Luam spre exemplu cucerirea taratelor sarbe si bugare sau a regatului ungar de mai tarziu.  Scenariul cu care turcii erau obismuiti era urmatorul: invingeau forta armata a tarii respective, dupa care marea masa a populatiei se comporta ca in transa, docila, cu o minima rezistenta…Alta era situatia la noi.

Nu de putine ori ostile domnitorilor au fost invinse, fara ca principatele sa poata fi cucerite. Comunitatile de valahi erau precum mercurul. Nu se lasau supuse.

Un alt episod semnificativ este intrarea turcilor in Tara Romaneasca,  pt a-i indeparta pe revolutionarii lui 1848. Inainte de batalia din Dealul Spirii oastea turceasca a fost insotita permanent de gloate de tarani neinvitate de nimeni la razboi…Gloatele de tarani s-au strans inertial si au insotit armata turceasca asteptand un moment propice …

Ganditit-va la Cahul – forma de autoguvernarea a comunitatilor de evrei, cea cu care au cucerit lumea. Sunt asemanatoare, insa Lex Valahorum surclaseaza de departe cahulul.

3. Argumentul de natura antropologica.

 

Cum spuneam mai sus: genetica dicteaza cultura pop.ulara a unui neam. Cultura noastra pop.ulara este una cursiva, bogata si, din acest punct de vedere, se poate vorbi de o conservare antropologica in ciuda navalirilor, ocupatiilor, etc.

Testele genetice vin sa sustina afirmatiile mele. Trebuie sa specific ca s-au facut teste genetice peste tot in Europa. Ideea este ca peste tot in Europa exista aceasta formula –  un amestec de rase europene, cu un element dominant.

La noi elementul dominant este cel dinaric, la altii este nordic sau mediteraneean, etc. Dinaricul este asimilat in lumea antropologica cu elementul dac !

Romania = 35% Dinaric (m.c. in the W ), 25% East Mediterranean (m.c. the coast ), 20% Neo-Danubian (m.c. in the NE, Baltic Slav), 10% Alpine ( UP ), 7% Noric and 3% Nordic (m.c. in the W, German colonists) = 42% Dinaric / 25% Med. / 20% L+N / 10% UP / 3% Nordic

Serbia, Croatia, Bosnia, Slovenia and Macedonia = 75% Dinaric ( preslavic Illyrians) , 10% West Mediterranean (most common on the coast), 10% Noric ( depegmented Dinaric ) and 5% Neo-Danubian (most common in the north and Pannonia, Baltic Slav )  = 85% Dinarik / 10% Med. / 5% L+N

Albania = 75% Dinaric ( Illyrian ), 10% West Mediterranean (m.c. on the coast), 10% Alpine ( Epirus, Dorians), 5% Noric = 80% Dinarik / 10% UP / 10% Med..

Italy = 50% D.M. or Dinaricized Mediterranean , 20% Dinaric (m.c.  –  N, Venets ), 15% Alpine (m.c. in the northwest, UP ), 10% West Mediterranean (m.c. in Sardinia), , 4% Noric (m.c. – N  ),  1% Nordic (remains of Germanic invasion )   = 50% D.M. / 24% Dinarik / 15% UP / 10% Med. / 1% Nordic

Trebuie sa spun ca procentul de dinarici variaza de la 45% in sudul Romaniei, pana la 75% catre nordul tarii..Daca se studiaza procentul de dinarici al albanezilor, sarbilor, croatilor, slovenilor, ucraineenilor…se va observa ca este unul majoritar…

Se intelege ca-i vorba de deznationalizarea celor care candva erau fratii nostri.

N-au rezistat pt ca nu stiau de Lex Vlalahorum.
http://racialcompositionineurope.illyria.net/

Acest amestec, in care cel dominant este cel dinaric, este formula cu care dainuim de milenii…, dinainte de navalirile barbare…….
Am tinut sa aduc si acest ultim argument, observand ca  pe la diferite posturi tv apar ”entelectuali” care ignoraa orice trasatura care ne delimiteaza ca neam…

Evident, majoritatea nu-s de origine romana…

Inchei amintind ca un alt element de coeziune a fost credinta. A fost usor pentru daci  sa treaca de la cultul zalmoxinian monoteist la cel crestin, trecerea facandu-se rapid, fara traume si a fost liantul nesperat, necesar coeziunii in fata navalirilor barbare.

Pana in epoca moderna a Romaniei, credinta noastra crestina a a facut ca impreuna cu Lex Valahorum sa ne conserve ca neam.

Sa ne intrebam ce avem de facut acum !?

Punem ceva in loc sau refacem ce-am pierdut ? Si nu uitati: n-o sa fim lasati sa refacem ceva comparabil cu Lex Valahorum !

Acest material reprezinta rezumatul cercetarilor facute pe parcursul mai multor ani  si l-am expus aici pentru voi ! Sper ca de acum inainte sa aveti ce le spune si copiilor vostri  !

Sursa: mercurie 2 – http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=548.0;wap2

 

Publicitate

24/03/2016 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: