CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

De la sublim la ridicol, nu e decat un pas ! Imediat dupa ce i-a fost retrasa distinctia Steaua Romaniei,lui Tokes i-a fost decernat Ordinul de Onoare al Ungariei pentru… meritele în Revoluția de la Timișoara


 

Foto: Tokes si Viktor Orban

RIDICOL ! Tokes a fost decorat cu Ordinul de Onoare al Ungariei, pentru meritele în Revoluția de la Timișoara

Europarlamentarul Laszlo Tokes a fost decorat cu Ordinul de Onoare al Ungariei, relatează agenția ungară de presă MTI, care citează o decizie publicată în Monitorul Oficial (Magyar Kozlony), transmite Agerpres.

Motivele acordării distincției sunt similare cu cele ale decorării cu Ordinul Steaua României în 2009.

Ordinul de Onoare al Ungariei i-a fost acordat de către președintele Janos Ader, la propunerea premierului Viktor Orban, și “recunoaște curajul, demnitatea umană și meritele lui Tokes în declanșarea Revoluției de la Timișoara care a condus la căderea dictaturii comuniste și a deschis drumul către libertate pentru România și maghiarii din Transilvania în 1989”, mai notează MTI.

Laszlo Tokes a pierdut definitiv distincția “Steaua României în grad de cavaler”, primită în anul 2009 de la președintele Traian Băsescu pentru meritele sale în Revoluția din 1989, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, la 25 februarie, recursul europarlamentarului față de decizia prin care Curtea de Apel București confirma, în 2014, legalitatea măsurii de retragere a distincției.

Gestul Ungariei pare înțelept la prima vedere însă este în opinia mea unul complet ridicol.

Ungaria ar fi putut să-l decoreze de nenumărate ori până acum pe Tokes pentru implicarea lui în evenimentele din decembrie 1989 de la Timișoara însă, după cunoștința mea, nu a făcut-o.

Tokes a fost decorat acum nu prentru implicarea lui în Revoluția de la Timișoara, ci pentru activitatea lui extremistă, separatistă și plină de ură antiromânească. 

 

http://www.dantanasa.ro/

Publicitate

12/03/2016 - Posted by | DIVERSE | , , , ,

2 comentarii »

  1. Acum mai mult ca niciodata se vede clar pentru cine a”Jucat” ,pentru cine a fost in parlamanetul european,ce ii poate pielea si cum s-a comportat!! Cata prefacatorie,ura ,parsivism ,nationalism ticalos,!! Iata cine sunt cei care au fost atat timp la guvernare atasati partidelor romanesti!!??(se poate spune asa??)Pe cine (sarpe!) am incalzit la san??!! Ce treaba urata,cum se ascunde jocurile si intentiile ticaloase!! Merite la revolutie cand a colaborat cu securitatea,cand in plan era rapirea Transilvaniei,cand au facut jocurile rusilor si a ticalosilor comunisti(Iliescu,Roman et Co.) Cred ca faptul acesta e unic in istorie !Merite ticaloase in alta tara!!Ma mira si faptul ca germanii acum il lauda si-i reproseaza lui Iohannis faptul ca i-a retras decoratia!! De fapt greseala a fost ca i-a fost acordata!! Ar trebui declarat „persoana non-grata” pentru cat a jignit pe romani si a scuipat venin.Sa se duca in Ungaria!! Ce tupeu!!??

    Apreciază

    Comentariu de silver | 13/03/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: