CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

O ISTORIE A ZILEI DE 11 OCTOMBRIE. VIDEO


 

 

 

 

 

 

 

 

 

11  octombrie, istoricul zilei

 

 

 

 

 

 

 

1138: Un cutremur devastator  a lovit orasul Alep din Siria.

Este socotit drept al  saptelea cel mai grav  cutremur consemnat in istorie, dupa numarul mortilor.  

Alte cateva orase din apropierea epicentrului cutremurului au fost distruse total si a trebuit sa fie reconstruite, pentru a deveni locuibile din nou.

Dezastrul a inclus si o biserica prabusita peste 600 de oameni care se aflau in ea.

Prima mentionare a cifrei de 230.000 morti a fost facuta de istoricul egiptean  Ibn Taghribirdi, în secolul al XV-lea.

 

 

 

 

 

 

1303: A murit Papa Bonifaciu al VIII-lea; (n. cca. 1235).

 

 

 

 

 

Pope Boniface VIII

 

 

A fost papa  Romei între anii 1294-1303.

Prin bula “In supremae praeminentia dignitatis”,  a pus bazele Universităţii Sapienza din Roma, la 20 aprilie 1303.

Universitatea Sapienza din Roma, este cea mai mare şi cea mai veche universitate de stat din capitala Italiei.

A ramas in istorie si pentru faptul cǎ a distrus localitatea Palestrina  în luptele sale pentru putere, masacrându-i populația (6000 de suflete).

Se culca cu femei căsătorite și era renumit în toată Roma pentru actele sale de pedofilie; ba mai mult, a declarat că sexul cu băieței nu este un păcat.

 

 

 

 

1347: A decedat Ludovic al IV-lea, Împărat al Sfântului Imperiu Roman (n. 1 aprilie 1282). A fost duce de Bavaria între 1294 şi 1301 împreună cu fratele său Rudolf I, de asemenea conte palatin până în 1329.

 

 

 

 

 

 

 

 

Din 1314 a fost Rege al Germaniei iar în 1328 a fost  încoronat Împărat al Sfântului Imperiu Romano- German.

A fost un protector al Cavalerilor Teutoni,care au înfiinţat Statul monastic al Cavalerilor Teutoni pe malul Balticii si s-a concentrat pe dezvoltarea oraşelor imperiului, numele lui fiind asociat cu acordarea de numeroase privilegii.

Politica sa dinastică a favorizat casa sa regală şi pe cea de Habsburg ceea ce a dus la declanşarea unui conflict cu Casa de Luxemburg.

Ludovic a murit în 11 octombrie 1347 când a suferit un accident vascular cerebral în timpul unei vânători de urşi la Puch lângă Fürstenfeldbruck.

A fost înmormântat în Frauenkirche din München.

 

 

 

 

 

 

1424 : A murit  Ian Žižka, unul dintre conducatorii rascoalei   husitilor ; (n. 1360).

Războaiele husite au precedat Reforma protestanta şi, deşi au avut in  principal obiective religioase, au fost de asemenea motivate de problemele sociale şi de consolidarea conştiinţei naţionale cehe.

Biserica Catolică a considerat  că învăţăturile  lui Ian Hus erau “eretice” si  l-au excomunicat în  anul 1411, fiind condamnat de către Consiliul de Constanţa , şi ars pe rug în 1415.

 

 

 

 

 

File:Jan Vilímek - Jan Žižka z Trocnova.jpg

 

 

 

 

 

Razboiul a inceput in iulie 1419, atunci când husiţii i-au  aruncat pe consilierii locali de la ferestrele Primăriei din Praga. 

Acest lucru a condus la conflictul armat în care Žižka a avut un rol major, fiind unul dintre putinii comandanti din istorie care nu a fost infrant niciodata.

 

1531: A murit Huldrych (Ulrich)  Zwingli (n. 1 ianuarie 1484) a fost conducătorul Reformei Protestante în Elveţia şi întemeietor al Bisericilor Reformate (de confesiune helvetică).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reforma lui Zwingli a fost susţinută de magistraţii şi populaţia oraşului Zürich.

Această mişcare e cunoscută pentru persecutarea anabaptiştilor şi a altor creştini adepţi ai non-rezistenţei si s-a răspândit de la Zürich în cinci alte cantoane ale Elveţiei, în timp ce alte cinci au rămas la catolicism.

Zwingli a fost ucis la Kappel pe Albis, într-o bătălie împotriva cantoanelor catolice.

 

 

 

 

 

 

 

1593: Mihai Viteazul  ocupa tronul Tarii Romanesti, dupa acceptarea sa de catre Poarta Otomana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1616: S-a nascut scriitorul german Andreas Greif, cunoscut sub pseudonimul Andreas Gryphius  (d. 16 iulie 1664), a fost un  exponent reprezentativ al barocului german.

 

 

 

 

 

 

1671: S-a nascut  Frederick al IV-lea, rege al Danemarcei și al Norvegiei; (d.1730).

 

 

 

 

 

 

1675: S-a nascut Samuel Clarke, filosof englez; (d.1729).

 

 

 

 

 

 

1705: S-a nascut fizicianul francez Guillaume Amontons; (n. 1663).

 

 

 

 

 

 

1727: George al II-lea și Caroline de Ansbach sunt încoronați  rege și regina ai Marii Britanii.

 

 

 

 

 

 

1745: Savantul Ewald Jurgen von Kleist şi fizicianul Pieter van Musschenbroek, independent unul de altul, au inventat “butelia de Leyda”, primul condensator electric.

 

 

 

 

 

 

1802 : Francezul Jacques Garnerin breveteaza parasuta. Primul salt cu parasuta a fost facut insa in 1797, in parcul Monceau din Paris, saritura fiind realizat  dintr-un balon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 André-Jacques Garnerin (n.31 ianuarie 1769 – d.18 august 1823).

 

 

 

 

 

 

 

1818: Domnul fanariot al Ţării Româneşti, Ioan Gheorghe Caragea, paraseste domnia fugind in Transilvania.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Principele Ioan Gheorghe Caradja, (n. 1754 la Constantinopol –  d. 1844 la Atena), cunoscut în bibliografia în limba română și drept Ioan Gheorghe Caragea, a fost domnitor fanariot  al Tarii Romanesti  intre anii 1812-1818.

A devenit faimos pentru primul cod de legi din Valahia care îi poartă numele (Legiuirea Caragea), pentru  politicile sale fiscale excesive dar și pentru măsurile efective luate împotriva unei mari epidemii de ciuma bubonica, izbucnita  în  anul 1813, la  un an de la urcarea sa pe tron (Ciuma lui Caragea).

Cât timp s-a aflat pe tronul Țării Românești, Caradja a reușit să strângă o avere uriașă, prin acumularea taxelor de la țărani și breslele meșteșugărești, vânzarea a 4.762 de titluri boieresti , (pentru care a obținut aproximativ 20 de milioane de piaștri) si din concesionarea minelor și vămilor.

  Astfel, veniturile domnului au crescut de la aproximativ 1,5 milioane, la peste 3,7 milioane lei-aur.

Temându-se de o intervenție a turcilor, Caradja a fugit din țară.

A declarat că pleacă cu familia în afara orașului pentru o plimbare si după patru ore de la disparitia sa, un mesager trimis de el a anunțat boierii că a părăsit țara și că numea pentru conducerea treburilor tarii, o caimacamie  formată din banul Grigore Brancoveanu, vornicul Barbu Vacarescu, vistiernicul Grigore Ghica și logofătul Samurcas.

Caradja a fugit păzit de un grup de 300 de mercenari  albanezi (arnăuți) care l-au condus la Brașov. Toate podurile pe drumul de la Bucuresti la Brasov  au fost distruse,pentru  ca nici o forță urmăritoare să nu-l poata ajunge. Caradja își pregătise cu grijă fuga, trimițând din timp mari sume de bani în Elvetia si Marea Britanie .

După câteva săptămâni de la intrarea în Brașov, Caradja și apropiații săi au plecat către  Pisa, in Italia.

A donat mari sume de bani mișcării naționale grecești Filiki Eteria, cât și terenuri orașului Atena , unde și-a petrecut restul vieții, trăind din averea acumulată în Valahia.

 

 

 

 

 

 

1844: S-a născut H.J. Heinz, fondatorul companiei care produce celebrul ketchup Heinz si numeroase condimente  alimentare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1850: La Sydney sunt puse bazele celei mai vechi universităţi din Australia. Corpul didactic era format din trei profesori.

 

 

 

 

 

1863: Are loc demisia guvernului Nicolae Kretzulescu.

 

 

 

 

 

 

 

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza  il însărcinează pe Mihail Kogălniceanu cu formarea noului guvern.

 

 

 

 

 

1866: Printul Carol I este recunoscut de catre Poarta Otomana, domn al Principatelor Unite.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1884:  S-a născut Eleanor Roosevelt, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, soţia Preşedintelui Franklin D. Roosevelt, diplomată şi activistă pentru drepturile omului; (d. 1962).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1885: S-a nascut in localitatea Bordeaux din Franta, Francois Mauriac, romancier si poet francez, laureat al Premiului Nobel pentru literatura in anul 1952.

 

 

 

 

 

Imagini pentru Francois Mauriac,

 

 

 

 

 

Moralist original si remarcabil stilist, s-a impus prin romanele cu substrat religios.Tatal sau, un bancher, a murit cand el avea 2 ani, astfel incat s-a atasat enorm de mama lui.A studiat literatura in orasul natal si apoi la Paris, dupa absolvirea scolii apucandu-se de scris.

Cartile publicate, “Cuibul de vipere”, Sarutul dat leprosului”, “Pustiul dragostei”, sunt axate pe conflictul dintre spiritual si senzual. in 1933, a fost ales membru al Academiei Franceze.

 

 

 

 

 

1889: A decedat  fizicianul britanic James Prescott Joule.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A formulat principiul întâi al termodinamicii şi legea lui Joule (n. 24 decembrie 1818).

 

 

 

 

 

 

1896: A decedat  copmpozitorul austriac Anton Bruckner; (n. 1824).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1899: Incepe al doilea război intre englezi si burii in Africa de Sud, un război între fortele britanice  şi si cele ale burilor, urmasi ai colonistilor olandezi din  Transvaal si Statul Liber Orange.

 

 

 

 

 

 

1910: Fostul președinte Theodore Roosevelt devine primul presedinte american care a zburat  cu un avion. Zborul a durat  timp de patru minute, cu  un aparat construit de frații Wright la Kinloch Field (Aeroportul Internațional Lambert-St. Louis), St. Louis, Missouri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1912: Primul război balcanic: Armata greacă eliberează de sub ocupatia turca oraşul Kozani (aromana Cojani) din  nordul Greciei, capitala Macedoniei de Vest și a Perfecturii Kozani.

Evenimentul este sărbătorit până în prezent printr-o  Liturghie Ceremonială și o paradă.

 

 

 

 

 

 

1913: S-a născut poeta şi prozatoarea Eugenia Adams-Mureşanu, soţia profesorului D.D. Roşca. Între 1958 şi 1960 a fost arestată; după 1971 părăseşte ţara şi se stabileşte în SUA; (“Învierea fariseului Eleazar”, “Assault on Eden”).

 

 

 

 

 

 

1914:  Ferdinand I, nepotul şi succesorul lui Carol I de Hohenzollern, a depus jurământul ca suveran al României.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Încoronorea sa ca rege al României Mari avea să fie oficiată opt ani mai tîrziu, la data de 15 octombrie 1922, în Catedrala Nouă din Alba Iulia.

 

 

 

 

 

 

1929: S-a nascut Olga Tudorache, actriță română de teatru și film; (n. Oituz, Bacau).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1937 : S-a nascut marele  fotbalist  Bobby Charlton,  membru al echipei engleze castigatoare a campionatului mondial din 1966, fost  antrenor al nationalei Angliei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1938: S-a nascut (Dorohoi, jud. Botosani) regizorul și scenograful român Dan Pița.

În 1992, la Festivalul de Film de la Veneţia, a obţinut Leul de Argint cu filmul Hotel de lux

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1938: Se înfiinţează prin Decret regal semnat de Carol al II-lea, breslele de lucrători, funcţionari şi meseriaşi din România.

Acestea vor inlocui sindicatele care au fost desfiintate.

 

 

 

 

 

1938: R. Games Slayter si John H. Thomas patenteaza vata de sticla si procedeul de fabricare a acestui material  izolant.

 

 

 

 

 

 

 1939: Preşedintele american Franklin Delano Roosevelt a primit o scrisoare din partea lui Albert Einstein, cu privire la ameninţarea reprezentată de armele nucleare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1944: U.R.S.S anexeaza Republica Populară Tuva.

 Republica Populară Tannu Tuva (1921-1944),  a fost un stat independent creat pe teritoriul fostului protectorat Tuvan  al Rusiei imperiale si  parte din Imperiul chinez Qing până la prăbuşirea acestuia, în 1911.

A fost cunoscuta  si sub numele de Urianhaiskii  Krai ( rusă: Урянхайский край ) si a fost un stat satelit al URSS .

Populatia majoritara este  de etnie mongola, iar capitala  fondata in 1914  se numea  Belotsarsk.

 Tuva si–a declarat independenta la 14 august 1921. in timpul framantarilor  sangeroase provocate de revolutia bolsevica din Rusia.  A fost condusa de un partid de orientare bolsevica, sustinut de comunistii rusi.

In 1926 c URSS  recunostea independenta acestei tari, nerecunoscuta de nici o alta tara.

Tanu-Tuva a fost  unica tara cu exceptia URSS, care a recunoscut Mongolia comunista.

 

 

 

 

 

 

Tuva republic flag

 

Steagul Tuvei

 

Tuva republic coat of arms

Stema

 

Tuva republic map of Russia

 

Republica Populară Tuvan este acum oficial cunoscuta sub numele de Republica Tuva, în cadrul Federaţiei Ruse.Capitala acesteia s-a numit din 1926, Kyzyl.

 

 

 

 

 

 

1945: A murit Scarlat Demetrescu, profesor de ştiinţe naturale, geografie, scriitor şi unul din cei mai mari spiritualişti români ; (n. 1872).

 

 

 

 

 

 

1947: România a devenit membru al Organizatiei Meteorologice Mondiale (World Meteorological Organization). OMM este institutie specializata a ONU (din 1951) si are sediul La Geneva (Elvetia).

 

 

 

 

 

 

1949: Wilhelm Pieck este  ales primul (și singurul), președinte al RDG-ului, in zona Germaniei ocupata de sovietici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1953: In Romania ocupata de trupele sovietice, un tribunal da sentinta in procesul luptatorilor anticomunisti  parasutati in munti.

Sunt condamnati la moarte 13  luptatori anticomunisti.

Condamnati in procesul parasutistilor judecat in octombrie 1953, la Bucuresti:

Buda Ion, nascut in 1923 la Bontesti – Arad.
Corlan Aurel, nascut in 1920 la Vladuleni – Valcea.
Coman Ion, invatator, nascut in 1922 la Apa – Satu Mare.
Dinca Gheorghe, inginer, nascut in 1918 la Hunia-Cetate, Dolj.
Golea Ion, student, nascut in 1922 la Bahnea – Tirnava.
luhasz Ion, student, nascut in 1933 la Pir – Satu Mare.
Pop Gavrila, nascut in 1928 la Pir – Satu Mare.
Popovici Mircea, student, nascut in 1920 la Ohaba de Jiu – Gorj.
Samoila Ion, nascut in 1919 la Ighisul Vechi – Sibiu.
Tanase Alexandru, nascut in 1915 la Babeni – Valcea.
Tartler Erich, agricultor, nascut in 1920 la Brasov.
Tolan Ion, ajustor, nascut in 1925 la Magra – Arad.
Vlad Minai, student (neparasutat), nascut in 1925 la Dragomiresti -Maramures.

Sentinta a fost executata pe 31 octombrie 1953 in Valea Piersicilor la Jilava.
In timpul procesului s-au pronuntat foarte multe condamnari la munca silnica, pntru localnicii care ii ajutasera.

 

 

 

 

 

 

1954: Trupele comuniste Viet Minh, preiau controlul asupra Vietnamului de Nord.

 

 

 

 

 

 

1962: Papa Ioan al XXIII-lea convoacă primul Sinod ecumenic al Bisericii Romano-Catolice,  din  ultimii 92 de ani.

 

 

 

 

 

 

1963: Cancelarul Konrad Adenauer, își prezintă  la vîrsta de 87 de ani demisia, președintelui Republicii Federale Germania, Heinrich Lübke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1963 : A murit  scriitorul, scenaristul şi regizorul  francez Jean Cocteau.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talent polivalent – poet, prozator, pictor, actor, dramaturg (lirică: “Dansul lui Sofocle”, “Cântec neted”; romane: “Marea întorsătură”, “Copiii teribili”; balet satiric: “Soţii din Turnul Eiffel”; piese: “Maşina infernală”, “Părinţii teribili”, “Monştrii sacri”; film: „Sângele unui poet”, „Frumoasa şi bestia”, „Orfeu”) (n.15.07.1889).

 

 

 

 

 

1966: S-a nascut actorul american Luke Perry, cunoscut din filmul “Beverly Hills”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1968: NASA lansează Apollo 7, prima misiune cu oameni la bord (astronauţii: Wally Schirra, Donn F. Eisele şi Walter Cunningham).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1968 : S-a nascut (Focsani, Vrancea) Claudiu Saftoiu, jurnalist, fost sef SIE, numit ulterior director general al Televiziunii Romane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1976: In China este arestata asa numita “Banda a celor 4″.

Noul preşedinte al Partidului Comunist din China, Hua Huofen, a dispus arestarea a patru radicali din  conducerea Partidului Comunist.

Era un semn că in China se schimba direcţia politică, în urma decesului preşedintelui Mao Zedong  survenit cu o luna in urma.

 

 

 

 

 

„Banda  celor  patru” era condusa de Jiang Qing, vaduva fostului preşedinte Mao şi ii includea pe  Wang Hongwen, Yao Wenyuan, şi Zhang Chunqiao, susţinători activi ai Revoluţiei Culturale instigata cu  zece ani în urmă de către preşedintele Mao, in urma careia tara a fost devastata de tulburari sociale care s-au soldat cu milioane de morti si cu anarhie la nivel economic si social.

 

 

 

 

 

1984: Astronauta  Kathryn D. Sullivan devine prima femeie americana care face o călătorie în spaţiu cosmic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1991: Consiliul de Stat al URSS a desfiintat temuta  politie politica K.G.B.

 

 

 

 

 

 

 

2002: A început, la München, primul Festival „Sergiu Celibidache”, care a cuprins concerte, cursuri de maiestrie artistica si o gala de filme documentare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fost prezentat, la Muzeul Filmului din Munchen, filmul-portret realizat de Jan Schmidt-Garre si fiul muzicianului, pelicula cunoscuta si melomanilor români prin proiectiile de la Ateneul Român si Sala Mare a Palatului.

 

 

 

 

 

 

2002:  Au fost aduse în tara noastra  moastele Sfântului Ion Casian, care sunt depuse în prezent la catedrala Romano-Catolica „Sfântul Iosif” din Bucuresti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sfântul Ioan Casian, de origine româna, a trait în Marsilia, în secolul al IV-lea d.H. si a fost întemeietorul monahismului dupa modelul rasaritean, prin înfiintarea a doua manastiri, una de maici si una de calugari.

 

 

 

 

 

 

2008: A murit  într-un grav accident de automobil în apropiere de Klagenfurt, Jörg Haider, politician austriac de  extrema dreapta; (n. 1950).

 

 

 

 

 

 A fost lider al Partidului Populist Austriac şi guvernator al landului Carintia.

 

 

 

 

 

 

2011 : A decedat omul politic roman Ion Diaconescu (n.25 august, Botesti, jud. Arges)  activist anticomunist   român; fost membru al Partidul National Taranesc , începând cu anul 1936  până la desființarea partidului de catre autoritățile comuniste, în 1947.

Condamnat la 15 ani de închisoare, a fost încarcerat  in mai multe inchisori si lagare    comuniste, iar după ispășirea pedepsei a fost deportat în Bărăgan.

Revenit în București, a activat la întrunirile clandestine ale țărăniștilor.

După anul 1989  a fost în conducerea Partidului National Taranesc – Crestin Democrat,  fiind ales ca deputat în Parlament  în trei legislaturi consecutive.

A îndeplinit funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Ca parlamentar, a acționat pentru  înlăturarea consecințelor regimului comunist.

 

 

 

 

 

 

 

CALENDAR CRESTIN ORTODOX

 

 

 

 

 Sfantul Apostol Filip, unul din cei sapte diaconi

 

 

 

 

 

 

 

 Sfantul Apostol Filip, unul din cei sapte diaconi

 

 

 

 

 

 

Sfantul Apostol Filip, unul din cei sapte diaconi, nu trebuie confundat cu Apostolul Filip, cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de catre Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Sfantul Apostol Filip s-a nascut in Cezareea Palestinei. Impreuna cu Sfantul Arhidiacon Stefan s-au numarat intre cei sapte diaconi alesi de catre Sfintii Apostoli.

Sfantul Apostol Filip a fost casatorit avand patru fiice.

Ca diacon, el a slujit cu ravna saracilor si vaduvelor.

In vremea prigoanei asupra crestinilor pornite la Ierusalim, Sfantul Filip s-a stabilit in Samaria, unde a predicat cuvantul lui Hristos.

Tot aici, Dumnezeu a lucrat prin Sfantul Apostol Filip numeroase minuni. 

Din Faptele Apostolilor aflam ca Sfantul Filip l-a botezat pe Simon Magul.

Tot el a fost cel care l-a botezat si pe eunucul Candachiei, Regina Etiopiei. Sfantul Apostol Filip a predicat invatatura lui Hristos si in Azotus unde a adus pe multi la dreapta credinta. Sfantul Filip a fost hirotonit Arhiereu al cetatii Tralles. Tot in aceasta cetate s-a mutat la Domnul.

 

 

Tot in aceasta zi facem pomenirea:

 

 

 – Sfintelor Mucenite Zinaida si Filonila;

– Sfantului Teofan Marturisitorul;

– Sfintilor Patriarhi ai Constantinopolului: Nectarie, Arsachie si Sisinie.

 

 

 

 

 

 

VIDEO: ASTAZI IN ISTORIE – TODAY IN HISTORY

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=sAQrW7dTh0A

 

 

 

 

 

Bibliografie (surse) :

 

 

 1. Acad. Dan Berindei, Istoria românilor, cronologie, editura Cartex, Bucureşti 2008;

 2. Crestin Ortodox.ro;Emaramures.ro;

 3. Casa Regala blogspot.com.;

 4. Istoria md.;

 5. Istoriculzilei blogspot.com;

 6. Mediafax.ro;

 7. Wikipedia.ro

 

11/10/2015 - Posted by | ISTORIE | , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. […] 11  octombrie, istoricul zilei […]

  Apreciază

  Pingback de 11 octombrie, istoricul zilei | Cronopedia | 11/10/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: