CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

O ISTORIE A ZILEI DE 29 MAI. VIDEO


 

 

 

 

 

 

 

 

 

29 mai, istoricul zilei

 

 

 

 

 

 

363:  Împăratul roman  Iulian infrange  armata sassanida  in batalia de la Ctesifon , sub zidurile  capitalei  sassanide, dar nu   reuseste să  cucereasca cetatea.

 

 

 

 

1265: S-a născut poetul, filosoful si omul politic florentin, Dante Alighieri: “Divina Comedie”, “Infernul”, “Purgatoriul”; (d.14 septembrie  1321).

 

 

 

 

 

Este considerat cel mai mare scriitor european din Evul Mediu  si primul mare poet de limbă italiană.

„Dante era de statură mijlocie, cu un umblet grav și liniștit. Avea o față lungă, nasul acvilin, ochii mari, pielea brună, părul negru și des, totdeauna cu o căutătură melancolică și gânditoare” (Giovanni Boccaccio Trattatello in laude di Dante).

 

 

 

 

 1328:  Filip al VI-lea este încoronat rege al Frantei .

 

 

 

1425:  A murit  Impăratul  chinez   Hongxi; (n. 1378).

 

 

 

1453: Caderea Constantinopolului. Turcii, condusi de sultanul Mehmed al II-lea “Cuceritorul” (1444, 1444-1446 si 1451-1481), reusesc sa strapunga apararea bizantina si sa patrunda in Constantinopol (dupa un asediu inceput la 6 aprilie); ultimul imparat bizantin, Constantin al XII-lea Dragases (1449-1453), cade in lupta, iar orasul, numit de turci Istanbul, este devastat.

 

 

Mehmed II-lea, Sultan al Imperiului Otoman

Asediul Constantinopolului, 1453

 

 

Întemeiat sub semnul crucii lui Hristos şi aşezat la cumpăna lumilor, Bizanţul ortodox şi imperial a dăinuit mai bine de 11 veacuri, mărturisind în eternitate gloria  Răsăritului creştin , constituind o  adevărata “piatră unghiulară” amiracolului civilizatiei  europene.

În momentul dispariţiei sale ca stat, gloria politico-militară a Imperiului Bizantin era de mult apusă. În plan teritorial, statul se reducea de fapt la oraşul Constantinopol, aparat de trei randuri de ziduri, şi la zona în imediata vecinatate a acestuia. În cei aproape 1100 de ani de existenţă ai Imperiului Bizantin, Constantinopolul a fost asediat de mai multe ori.

A fost cucerit numai de două ori, în timpul Cruciadei a patra din 1204 şi atunci când bizantinii l-au recucerit cateva decenii mai tîrziu, în 1261. În urmatoarele două secole, imperiul a fost redus treptat de către Imperiul Otoman.

În 1453 Constantinopolul era deja înconjurat din toate părţile de otomani, si cucerirea acestuia a fost principalul obiectiv al sultanului Mehmed al II-lea.

 

 

 

Constantin al XI-lea Paleologul, Împărat Bizantin

Planul Constantinopolului şi fortificaţiile acestuia

 

 

 

Marele asediu al Bizanţului începe în ziua de 7 aprilie 1453. Efectivelor modeste ale lui Constantin XI, Mehmed II le pune în faţă o forţă armată impresionantă. 14 tentative de asalt general al cetăţii eşuează totuşi, între 7 aprilie şi 25 mai.

Puterile occidentale urmaresc cu sufletul la gură desfăşurarea evenimentelor, dar nu catadicsesc, nici în ceasul al doisprezecelea, să întindă vreo mîna de ajutor “fraţilor creştini”.

Asaltul final a început pe 29 mai, puţin după miezul nopţii. El s-a desfăşurat în valuri succesive, iar în zorii zilei corpul de elită al ienicerilor reuşesc să înfrîngă rezistenţa apărătorilor împuţinaţi şi epuizaţi, pătrunzînd în cetate printr-o portiţă lăturalnică ce fusese uitată deschisă, pare-se de către nişte aliaţi genovezi. Turcii măcelăresc populaţia, inclusiv pe cea refugiată sub cupola basilicii Sf. Sofia, şi jefuiesc cetatea vreme de trei zile. Constantin XI îşi smulge însemnele imperiale şi piere eroic în vălmăşagul ultimelor lupte, fără ca trupul să-i fi fost descoperit vreodată.

 

 

 

 

Fișier:Zonaro GatesofConst.jpg

Intrarea sultanului Mehmet al II-lea in Constantinopol (Wikipedia)

 

 

Astfel a căzut Constantinopolul iar o dată cu el şi unul dintre cele mai mari imperii dintre care a cunoscut omenirea – Imperiul Bizantin.

Legenda spune că, atunci cînd turcii au dat năvală în Sf. Sofia, în plin oficiu liturgic, zidul altarului s-a deschis în chip minunat, iar oficianţii au fost ferecaţi înăuntrul lui, cu Sf. Potir ridicat spre cinstire; cînd Sf. Sofia va reveni din nou creştinilor, liturghia va fi reluată din momentul în care a fost întreruptă, iar potirul va străluci ca faţa Mîn­tuitorului pe Tabor, de lumina neînserată a Împărăţiei celei fără de sfîrşit.

 

 

 

 

 

 

1500: A murit  Bartolomeo Diaz, navigator şi explorator portughez; (n.1451 )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fost  primul care a descoperit (1487–88) capul sudic al Africii, Capul  Bunei Speranțe.

 După această călătorie, Diaz devine  consilier r la întocmirea hărților și echiparea corăbiilor. Este neclar din care cauză succesorul la tron al regelui portughez, însărcinează cu expediția următoare, din 1497 pe Vasco da Gama, în locul sau.

Diaz mai ia parte la expediția (1500) condusă de Pedro Alvares Cabral, pe drumul maritim între Africa și America de Sud (care va descoperi Brazilia) și moare odata cu scufundarea corăbiei într-o furtună (29 mai 1500), în apropierea „Capului Bunei Speranțe” descoperit de el.

 

 

 

1660:   Regele Carol al II-lea al Angliei revine pe tronul Angliei, chiar de ziua lui de nastere.

 

 

 

 

 

1727: Petru al II– lea devine țar al Rusiei.

 

  Piotr (Petru) al II-lea Alekseievici (  (23 octombrie/12 octombrie 1715 – 30 ianuarie/19 ianuarie 1730), a fost împărat al Rusiei din 1727 până la moartea sa.

 

 

 

 

220px-Molchanov

 

 

 

A fost  singurul nepot pe linie masculină a lui Petru cel Mare.

A devenit țar la vârsta de 11 ani. In timpul domniei sale, Curtea s-a mutat la Moscova, care a redevenit capitală.

S-a logodit  cu Ecaterina, fiica nobilului Alexei Dolgoruky dar în ianuarie 1730, Petru a murit de variolă, chiar în ziua în care urma să se căsătorească.

 

 

 

 

1733: In Canada, colonistilor  din  Quebec li s-a dat dreptul  legal de a avea sclavi indieni.

 

 

 

 

 

1790: Colonia  Rohde Island devine al 13-lea stat al S.U.A.

 

 

 

 

 

 

 

 

 1814: A murit  Joséphine (n. 23 iunie  1763 ), prima sotie a imparatului francez Napoleon I din 1796 la 1809  şi împărăteasa franceză şi regină a Italiei  de la 1804 la 1809 .

 

 

 

 

Josephine de Beauharnais, Keizerin der Fransen.jpg

 

Marie-Joseph-Rose Tascher de la Pagerie,  s-a nascut  in colonia franceza  Martinica în anul 1763. La vârsta de şaisprezece ani să se căsătoreste cu  vicontele  Alexandre de Beauharnais  cu  care are doi copii, Eugene şi Hortense în 1781 în 1785.

Vicontele  Alexandre de Beauharnais  a   fost ghilotinat în iulie 1794. 

S-a   intalnit cu  tanarul general Bonaparte cu care sa casatorit  in  martie 1796 . Neputand  să dea împăratului    un moştenitor, ea va accepta divorţul in decembrie 1809.

După căderea împăratului Napoleon,  a murit subit  la  29 mai 1814, victima a unei infectii  în gât.

 

 

1848: Se deschid lucrările Dietei maghiare de la Cluj, care la  30 mai proclamă unirea Transilvaniei cu Ungaria.

Dieta din Cluj, Transilvania, a votat  fără a ține seama  de opozitia  Adunării  romanilor de la Blaj.

Unirea Principatului Transilvaniei cu Ungaria,  a fost sanctionata de  împăratul Ferdinand al Austriei la 10 iunie 1848, stil nou (29 mai 1848, stil vechi).

 

 

1848 : Wisconsin devine  al 30-lea stat al SUA .

 

 

 

 

1861: Este fondata Camera de Comert din colonia britanica Hong Kong.

 

 

 

 

 

1880: S-a născut  Oswald Arnold Spengler; (d.8 mai  1936).

 

 

 

 

 

fost un filosof idealist (reprezentant al antiintelectualismului) si istoric, cu preocupari de matematică, știință și artă.

Opera sa cea mai cunoscută este “Declinul Occidentului”, publicată în 1918-1922, în care iși elaborează concepția metafizică asupra evoluției ciclice a civilizațiilor.

 

 

 

 

 

1874: S-a  nascut  romancierul englez G.K. Chesterton ; (d. 14 iunie 1936).

 

 

 

 

Foto: Gilbert Keith Chesterton, scriitor, jurnalist și gânditor englez.

 

 

 

 

1886: John Pemberton a publicat prima reclama la Coca-Cola in “Atlanta Journal”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Pemberton (n. 8 iulie 1831 — d. 16 august 1888) a fost un farmacist american, inventatorul băuturii răcoritoare Coca-Cola.

 

 

 

 

 

 

 

1898: In urma testamentului lasat de Alfred Nobel, s-au infiintat prestigioasele Premii Nobel.

 

 

 

 

Alfred Nobel (n. 21 octombrie 1833, Stockholm – d. 10 decembrie 1896, San Remo, în Italia), a fost un chimist, inventator și om de afaceri suedez. Printre altele, el a inventat dinamita și a întemeiat fundația care oferă anual faimoasele Premii Nobel.

 

 

1901: S-a născut Ionel Fernic, compozitor şi autor de texte şi  cuplete de muzică uşoară; (d. 22 iulie 1938).

 

 

 

Imagini pentru Ionel Fernic,

 

 

 

 

 

 

1903:   Regele  Serbiei,  Alexandru Obrenovici, și regina Draga, sunt asasinați la Belgrad de către un grup de ofițeri din  armata, membri ai organizatiei clandestine Mana Neagra (Crna Ruka).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1912: Se desfasoara Congresul de la Alba-Iulia, prezidat de Gh.Pop de Basesti, la care participa peste 20.000 de reprezentanti ai populatiei romanesti din intreaga Transilvanie.

Congresul adopta o rezolutie de protest fata de proiectul de infiintare a episcopiei greco-catolice maghiare, care face din biserica un instrument politic de deznationalizare a bastinasilor de etnie romana.

 

 

 

 

1917: S-a născut John Fitzgerald Kennedy, al 35-lea preşedinte al SUA, intre anii 1961-1963, (asasinat la 22 niembrie 1963).

 

 

 

 

 

 

 

1919:  Este proclamata  independenta  fata de Ungaria a  Republicii   Prekmurje, stat  nerecunoscut pe plan international.

 

 

 

 

Aceasta avea sa fie anexata de Regatul Sarbilor, Croatilor si Slovenilor, la data de 17 august  1919. In prezent teritoriul face parte din Republica Slovenia.

 

 

 

 

 

1922: S-a născut Iannis Xenakis, compozitor, matematician şi arhitect de origine greacă stabilit în Franţa; (d. 2001).

 

 

 

 

 

 

 

 

Iannis Xenakis  s-a  implicat  în mișcarea de rezistență a grecilor participând la manifestații împotriva ocupanților este închis de italieni și mai apoi de germani.

Pe 1 ianuarie 1945 este rănit grav de un obuz britanic, dar odată ieșit din spital se implică mai departe în activități politice clandestine. Urmărit reușește să scape prin Italia spre Paris. În Grecia este condamnat (în lipsă) la moarte pentru terorism politic.

În decembrie 1947 începe să lucreze ca inginer la atelierul marelui arhitect Le Corbusier .

A înființat „Centrul de studii de matematică și automatică muzicală” CÉMAMU (Centre d’études de mathématique et automatique musicales), cu scopul aplicării cunoștințelor tehnice și științifice în muzică.

Pentru realizarea compozițiilor sale, s-a folosit si de un calculator.

 

 

 

 

 

 

 

1924: Este inaugurat la Bucuresti  Institutul Francez de Inalte Studii, cu scopul de a face cunoscuta cultura franceza in Romania.

 

 

 

 

 

1942: Portul Stelei  lui David  devine obligatoriu  pentru toti evreii  cu  varste de peste 6 ani din Franta ocupata de nazisti.

 

 

Coupure de presse : huitième ordonnance concernant les mesures contre les Juifs, signé du chef supérieur de la Police et des SS Etoile jaune à six branches : le mot JUIF y figure en lettres imitant les caractères hébraïques

 

 

 

1942: Cantaretul american Bing Crosby a inregistrat “White Christmas”, cel mai bine vandut disc single din istorie.

 

 

 

 

 

 

Foto: Harry Lillis “Bing” Crosby (n 3  mai 1903 – d. 14  octombrie 1977).

 

Cantaretul si  actorul american Bing Crosby a inregistrat “White Christmas”, impreuna cu John Scott Trotter Orchestra si  Ken Darby Singers, in Studiourile  Decca.
 White Christmas este un cantec  de Craciun scris la inceputul anului 1940 de compozitorul american  Irving Berlin.

 

 

VIDEO:  http://www.youtube.com/watch?v=w9QLn7gM-hY

 

 

 

1945: A murit Mihail Sebastian,(la naştere Iosif Hechter),romancier, dramaturg şi eseist român, de origine evreiască; ( n. 18 octombrie 1907). 

 

 

 

 

 

 

Romanele sale publicate: “De două mii de ani” (1934),  “Oraşul cu salcâmi” (1935) (roman al adolescenţei),  “Accidentul” (1940), au fost influenţate de Marcel Proust, Gustave Flaubert şi de alţi romancieri francezi.

Ca dramaturg, s-a impus în literatura română cu piesele  “Steaua fără nume”, “Jocul de-a vacanţa”, “Ultima oră”.

 

 

 

 

1953: Neo- Zeelandezul Edmund Hillary si nepalezul Tenzing Norgay, au cucerit pentru prima data Everestul, considerat cel mai inalt varf muntos din lume (8.848 metri), aflat la granita dintre Nepal si Tibet .

 

 

 

Ed Hilary and Sherpa Tenzing after returning from the summit of Everest

 

 

 

1954: Se desfasoara  prima conferinta anuala  a  Grupului Bilderberg.

 Istoria Clubului Bilderberg începe după cel de-al doilea război mondial, fiind organizat  în 1952 și numit astfel după hotelul în care a avut loc prima sa întâlnire secretă, în 1954.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atunci i s-a  dat numele Hotelului Bilderberg, aflat  în localitatea olandeză Oosterbeek. al cărui proprietar era Prințul Bernhard, tatăl fostei Regine Beatrix a Olandei.

Cel care a organizat Grupul Bilderberg, este prințul Bernhard de Lippe-Biesterfeld de Olanda si  împreună cu Consiliul pentru Relații Externe, a fost creata Comisia Trilaterala.

 

Grupul Bilderberg este o organizație cu agendă globalistă, care include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri și academicieni. Reuniunile au loc anual, începând din 1954. Fondatorii grupului au fost magnații David Rockefeller și familia de bancheri Rothschild.

Din acest grup puternic exclusivist fac parte cam 180 de personalități politice, culturale, economice, universitare, care se întrunesc în fiecare an în luna mai, alternativ în Europa și America, în aproape 50 de țări.

Grupul Bilderberg este structurat pe trei niveluri :

Cercul exterior care este foarte extins; peste 80% din participanții la reuniuni fac parte din cercul exterior și nu cunosc decât o parte din strategiile și scopurile reale ale organizației

Comitetul director, este mult mai restrâns. Acest nivel este alcătuit din aproximativ 35 de membri, exclusiv europeni și americani. Aceștia cunosc în proporție de 90% obiectivele și strategia grupului. Membrii americani ai acestui nivel sunt de asemenea și membri în CRE – Consiliul pentru Relații Externe

Comitetul Consultativ Bilderberg, nucleul grupării. Este alcătuit din 12 membri, singurii care cunosc în totalitate strategiile și scopurile reale ale organizației

 

Din cauza caracterului secret al întâlnirilor sale  și a refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial.

Astfel, acest grup  a fost suspectat că pe agenda întâlnirii sale din anul 2010 s-ar fi aflat un potențial atac asupra Iranului și viitorul colaps al monedei euro.

După colapsul monedei euro, soluția salvatoare pentru ieșirea din criză ar fi fost impulsionarea apariției unei monede mondiale, emisă de o bancă centrală globală.

Aceasta s-ar traduce prin încercarea de a face din FMI un fel de Trezorerie mondială, sub egida ONU.

Organizația  afirmă că noțiunea de suveranitate națională este depășită.

  Grupul nu are pagină de internet și nicio întâlnire a sa nu este înregistrată .

 

 

 

 

1968: Echipa de fotbal Manchester United  castiga  Cupa Europei, devenind primul club englez care castiga acest trofeu, dupa ce a invins  echipa portugheza Benfica Lisabona cu scorul de 4-1.

 

 

Pat Crerand (L), Matt Busby (C), George Best (R)

 

 

 

 

 

 

1980: La Campionatul internațional de atletism, Anișoara Cușmir cucerește locul întâi la săritura în lungime, realizând una din cele mai bune performanțe mondiale la această probă: 7 metri.

 

 

 

 

 

1982: Razboiul din Insulele Falkland (Malvine). Fortele  britanice înving  trupele argentiniene in batalia de la Goose Green. 

 

 

 

 

 

 

1982: A murit actrita austriaca de film ROMY SCHNEIDER; (n. 1938).

 

 

 

 

 

 

1985: In urma dezastrului produs  pe  stadionul Heysel din Bruxelles, in timpul meciului pentru finala Cupei Europei, au murit  39 de  italieni si  alte sute de spectatori au fost raniti, in timpul unei incaierari intre suporterii  Juventus  Torino si cei ai F.C.Liverpool, urmate  de  prabusirea  unui perete si  oameni calcati in picioare  in timpul panicii care a urmat.

 

 

Fans at the Heysel stadium in Brussels

 

 

1988: Preşedintele american Ronald Reagan  începe prima sa  vizita  în Uniunea Sovietică, unde se intalneste cu liderul comunist Mihail Gorbaciov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1990: Parlamentul rus îl alege pe Boris Elțîn președinte al Federației Ruse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1994 : A  murit fostul  lider comunist al  Germaniei  de Est, Erich Honecker; (n.25 august  1912).

 

 

 

 

 

 

 

1995: Este publicata a 12-a Enciclica papala  intitulata “Ut unum sunt” (“pentru ca toti sa fie unul”), prin care Papa Ioan Paul al II-lea a facut apel la unitatea crestinilor din intreaga lume.

 

 

 1999: Reprezentanta Suediei, Charlotte Perrelli (născuta Anna Jenny Charlotte Nilsson), câștigă concursul inyternational Eurovision 1999 de la Ierusalim, cu piesa „Take Me to Heaven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004: A murit procurorul  american  Archibald Cox, anchetator in  scandalul  Watergate,  in urma caruia a fost pus sub acuzare presedintele Statelor Unite, Richard Nixon.

 

 

 

 

 

 

2005: Francezii au respins, cu 54,67 % voturi contra, ratificarea Constitutiei europene.

Prezenta la vot a fost de 69,37%.

 

 

 

 

 

2007: Riyo Mori, o dansatoare japoneza de 20 de ani, a fost aleasa Miss Univers, la concursul organizat in  Mexic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riyo Mori  a succedat-o pe portoricana Zuleyka Rivera Mendoza.

 

 

 

2014: Este intronizat  Ignațiu Afraim al II – lea,  Patriarhul ortodox siriac al Antiohiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

El a devenit al 123 – lea Patriarh ortodox  siriac al  Antiohiei .

Înainte de alegerea sa, a fost Arhiepiscop in Statele Unite ale Americii, și este  cunoscut sub numele de Mor Cyril Afraim Karim

Biserica siriacă Ortodoxă a Antiohiei (siriacă clasică),   cunoscuta si  sub numele de Biserica Ortodoxă Siriană din Antiohia, este o biserică ortodoxă orientală autocefală în Mediterana de Est, cu credinciosi răspânditi în întreaga lume. Acesta are cea mai veche liturghie  creștina, Liturghia Sfântului Apostol Iacov , și folosește   ca limbă oficială și liturgica, limba siriacă.

Biserica este condusă de Patriarhul ortodox siriac al Antiohiei.

Biserica Ortodoxă Siriacă reprezinta  una dintre primele comunități creștine, în Antiohia, descrise în Faptele Apostolilor (Noul Testament, Faptele Apostolilor 11:26), fiind intemeiata de Sfântul Apostol Petru în 37 d.Hr.

 

 

 

 

29 mai este  Ziua internationala a trupelor ONU de mentinere a pacii,  numite si “Castile albastre” – se omagiaza  femeile si  barbatii  care au activat in cadrul acestor trupe, dand dovada de profesionalism, devotament si curaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CALENDAR CRESTIN ORTODOX

 

 

 

 

 

Sfanta Mucenita Teodosia din Tir

 

 

 

 

 

 

 

 

Sfanta Teodosia a fost originara din Tir (Fenicia). Potrivit lui Evsevie, episcopul Cezareei Palestinei, martor ocular, Sfanta Teodosia s-a apropiat de crestinii inchisi in temnita pentru ca nu mai jertfeau idolilor si i-a intarit in mucenicia lor.

Din aceasta cauza, sfanta a fost dusa de soldatii care pazeau temnita inaintea judecatorului. Acesta auzind cele intamplate, a poruncit sa i se lege o piatra de gat si sa fie aruncata in mare. Prin purtarea de grija a lui Dumnezeu, ingerii au adus-o la mal nevatamata.

Cand ea s-a infatisat inaintea judecatorului, purtand in maini piatra care fusese legata de grumajii ei, el a poruncit ca sa i se taie capul. In urmatoarea noapte, Teodosia s-a infatisat parintilor ei inconjurata de o lumina cereasca negraita, si de multe alte fecioare, si ele mantuite, si le-a zis: „Vedeti voi ce mare este slava si harul Hristosului meu, de care voiati sa ma lipsiti?”

Ea a rostit catre parintii ei aceste cuvinte, pentru ca acestia o oprisera sa-si marturiseasca pe fata credinta in Hristos si sa se faca mucenica.

Teodosia a luat cu cinste cununa marturisirii in anul 308, la varsta de numai 18 ani.

 

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:

– Sfintei Cuvioase Mucenite Teodosia din Constantinopol;
– Sfantului Cuvios Mucenic Olivian;
– Sfantului Cuvios Alexandru, papa al Alexandriei;
– Sfantului Mucenic Nan.

 

 

 

 

Bibliografie (surse) :

 

 

  1. Acad. Dan Berindei, Istoria românilor, cronologie, editura Cartex, Bucureşti 2008;

  2. Crestin Ortodox.ro;

  3. e.maramures.ro;

  4. Istoria.md;

  5. wikipedia.org;

  6. rostonline.org;

 

 

 

VIDEO: ASTAZI IN ISTORIE – TODAY IN HISTORY

 

http://www.youtube.com/watch?v=G8qP-QmYYUM

 

 

 

 

Reclame

29/05/2015 - Posted by | ISTORIE | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: