CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Previziuni si profetii neserioase despre sfarsitul lumii


 

Cei patru calareti ai Apocalipsei  (1887) pictura de  de Victor Vasnetsov

Profetii neserioase

 

 

 

Profetiile referitoare la sfarsitul lumii au insotit umanitatea timp de milenii, chiar si inainte de Hristos si crestinism.

Procentul de reusita a tuturor profetiilor referitoare la “marele sfarsit” este (asa cum cred ca banuiti), mizeribil.

In Evanghelia dupa Matei, 16:28 de exemplu, Iisus spune: “Adevarat eu va spun, ca intre cei de fata sunt si acei care nu vor muri pana nu vor vedea Fiul Omului venind in Imparatia Sa”.

Sa insemne oare acest lucru faptul ca Iisus promisese realizarea tuturor sperantelor mesianice inainte ca generatia la care se referea sa se sfarseasca?

De mentionat, este faptul ca o mare majoritate a crestinilor antici erau surprinsi de fapul ca Iisus nu se intoarse pe Pamant in primii zece ani de la moartea si (lipsita de probe istorice) inviere a sa.

S-a considerat totusi, ca Divinitatea a amanat momentul venirii Fiului Omului a doua oara, cu scopul de a oferi timp pentru botezarea a cat mai multi oameni, inainte de “Ziua Judecatii”.

 

 

 

post-apocalyptic artwork wallpaper background

 

 

 

 

Sa trecem la date…

 

Anul 60 d.Hr. > Scrisorile lui Paul din Tarso sugereaza faptul ca Iisus s-ar fi intors in timpul vietii acestuia.

Anul 90 d.Hr. > Sf. Clemente prezice ca lumea s-ar fi terminat in respectivul an.

Anul 500 d.Hr. > Bazandu-se pe dimensiunile Arcai lui Noe, un preot si teolog roman care a trait intre secolole II-III d.Hr, prezice ca lumea s-ar fi sfarsit in anul 500 d.Hr.

1 ianuarie 1000 > Acest an a trecut in istorie ca unul din cele mai intense perioade de isterie privind reintorcerea lui Iisus. Multi crestini europeni prezisera ca lumea se va termina chiar in data de 1 ianuarie al acelui an.

Cu apropierea acestei date, crestinii au pornit un razboi impotriva unor pagani din Nordul Europei, in tentativa de ai converti la crestinism inainte de venirea lui Hristos.

In timpul ultimelor luni ale lui 999 d.Hr., fiecare se comporta cat mai bine cu putinta: multe bunuri fusesera vandute sau date saracilor, campurile nu au mai fost cultivate dupa recolta de toamna, criminalii au fost eliberati din inchisori….etc.

1033 > Desi Iisus nu venise in anul 1000, o noua febra a “reintoarcerii” cuprinsese lumea. S-a considerat atunci ca era foarte probabil sa se fi calculat gresit 1000 de ani de la nasterea Fiului Omului.

Astfel a fost luata cadata de referita varsta mortii acestuia + 1000 de ani = 1033.

1147 > Gerard da Poehlde declara ca mileniul incepuse in anul 306 d.Hr. in timpul domniei imparatului roman Constatin. Se recalcula ca Iisus s-ar fi intors in anul 1306.

1202 > Gioacchino da Fiore prezicea ca Regele Richard al Angliei ar fi luptat impotriva antihristului care era deja liber in lume.

1284 > Papa Inocentiu III adauga 666 de ani la data infiintarii islamismului si prezenta ca termen limita pentru umanitate acest an.

1346 > O treime din populatia Europei moare din cauza pestei bubonice. Autoritatile crestine au dispus uciderea tuturor pisicilor, convinse fiind ca acestea erau folosite de vrajitoare ca demoni domestici.

Aceasta extinctie a pisicilor a condus la proliferarea populatiei de rozatoare. Puricii acestor rozatoare au contribuit la impanzirea pandemiei…

1553 > Melchior Hoffman a prezis ca Strasbourgul a fost ales ca resedinta pentru Noul Ierusalem si ca acolo ar fi trebuit sa ajunga “Fiul Omului” in acel an.

1669 > Intre 1669 si 1690, douazeci de mii de crestini “de rit vechi” in Rusia si-au dat foc deoarcece credeau ca lumea se afla pe punctul de a ajunge la sfarsit, si nu vroiau sa fie prinsi de Antihrist.

1689 > Benjamin Keach, botezator al secolului XVII a prezis Armageddonul ar fi avut loc in acel an.

1792 > Multi membri ai miscarii “Shaker” considera acest an ca fiind cel al sfarsitului.

1814 > Joanna Southcott anunta ca va purta in lume a doua venire a lui Iisus, nascand un copil, desi era virgina. Incepu sa ia in greutate, parand insarcinata.

Dupa 9 luni, ajunse timpul pentru nastere, si trecu fara sa se intample nimic. La putin timp dupa, aceasta muri. Corpul sau a fost supus autopsiei, dovedindu-se astfel ca era vorba despre o sarcina falsa.

1830 > Margaret McDonald a prezis ca Robert Owen ar fi Antihristul. Owen a contribuit la fondarea “New Harmony” in Indiana.

1850 > Ellen White, fondatoare a miscarii Adventistilor, indica multe date ca fiind ultimele pentru omenire. In acel an acesta a scris: “ Timpul aproape s-a sfarsit.

Pregateste-te, pregateste-te, pregateste-te! Acum timpul aproape s-a sfarsit, si ceea ce noi am invatat in ani, ei (cu referire la cei ce nu faceau parte din miscarea Adventista) vor trebui sa invete in luni.”

1856 > Ultima predictie a lui Ellen White a fost in fata participantilor la conferinta adventistilor.

1890 > Joseph Smith, fondator si profet al “Bisericii Mormone” auzi o voce. Scrise ccea ce auzi:

“Ma rugam intr-o zi cu ardoare intru cunoasterea timpului venirii “Fiului Omului”, cand, la un moment dat, am auzit o voce < Joseph, fiul meu, daca viata ta va ajunge pana la al optzeci si cincilea an, vei vedea atunci fata “Fiului Omului”>

Ar fi fost vorba de anul 1890…

1891 > 14 februarie 1835, Joseph Smith reuneste toti sefii Bisericii Mormone. Le spuse acestora ca Dumnezeu ii comandase sa anunte faptul ca Iisus s-ar fi intors in 56 de ani.

1914, 1915, 1918, 1920, 1941, 1975, si 1994 etc. > Toate datele la care lumea s-ar fi sfarsit, stabilite de membrii Watchtower Society (Martorii lui Iehova). Erau bazate pe diverse interpretari ale “Cartii lui Daniel” cap. IV combinate cu diverse calcule aritmetice.

1936 > Herbert W. Armstrong, seful Bisericii Dumnezeului Universal, a fixat acest an ca fiind cel al venirii lui Iisus. Cand acest lucru se dovedeste a fi eronat, recalculeaza si declara 1975 ca data valabila…

1948 > Ia fiinta statul Israel . Multi crestini cred ca in acel an ar fi venit Iisus.

1957 > Mihran Ask a fost citat in revista “The Watchtower”: <>

1972 > Revista “Atlantic” scria: <>

1975 > O alta data faimoasa prezisa de Martorii lui Iehova.

1978 > Pastorul Chuck Smith a prezis intoarcerea lui Iisus pentru anul 1981.

1980 > Lleland Jensen, seful grupului Credinta Mondiala Baha`i, a prezis ca un dezastru nuclear va avea loc, din acesta rezultand un razboi care ar fi durat douazeci de ani.

Noul mileniu ar fi purtat imparatia Cerului pe pamant.

1982 > Pat Robertson a anuntat public sfarsitul lumii pentru toamna respectivului an.

1986 > Moses David, membru al grupului de credinta “Copii lui Dumnezeu”, prezice ca Rusia ar fi infruntat Israel si Statele Unite ale Americii in razboiul Armagedonnului care ar fi avut loc in acel an. Comunismul ar fi dominat lumea si Iisus s-ar fi intors.

1988 > In cartea sa “The Late, Great Planet Earth”, Hal Lindsey a prezis ca sfarsitul lumii ar fi avut loc la patruzeci de ani de la infiintarea statului Israel.

11 octombrie 1988: Edgar Whisenaut, un om de stiinta de la NASA, a publicat un bestseller intitulat “88 Reasons Why the Rapture Will in 1988.

1990 > Peter Ruckman a studiat analitic Biblia si a calculat ca sfarsitul ar fi avut loc in anul 1990.

2000 > Previziunea preferata de toata lumea, care in cele din urma s-a dovedit a fi la fel de falita ca si predecesoarele ei.

Concluziile ramane sa le trageti voi, fiecare pentru el. Eu adaug doar faptul ca lista e deschisa…

 

Sursa: geticul.com

 

 

 

 

Publicitate

11/05/2015 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: