CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Ce este adevar in mitul „Sibenbürgen”, al ctitoririi celor 7 cetăți transilvane de către sași ?


 

Publicitate

04/02/2015 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , ,

7 comentarii »

  1. domnului prost care la articolul asta afirma ca simboluile de pe harta lui Beatus din Liebana sunt stemele Daciei si Galiciei. Sunt pe dracu.”…Ba tata ..cauta harta intreaga pe net si uita te pe ea…alea 2 „steme” de care zici tu sunt primele litere din cuvantul „EUROPA”. „EOROPA” .Mare-i gradina lu Al de Sus..multi prosti in ea!

    Apreciază

    Comentariu de lolek | 17/02/2015 | Răspunde

    • Domnule inteligent, ai putea sa spui mai exact ce ai de spus in legatura cu articolul ? Cu limbajul asta smecheresc nu reusesti sa spui nimic precis.

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 18/02/2015 | Răspunde

      • pai mai exact decat am spus nu cred ca se poate..Chestiile alea pe care d-ta le prezinti drept „stemele” Daciei si Galiciei nu sunt steme…sunt primele 2 litere „E” si „O” din cuvantul „EOROPA”…Probabil in limba autorului hartii…asa se scria „Europa” la vremea aia..Uite aici harta intreaga:http://www.catedu.es/materialesccss/Elementos/mapa_beato_Liebana.jpg

        Apreciază

        Comentariu de lolek | 18/02/2015

      • Nu vad unde autorul articolului ar fi afirmat ca acele litere ar reprezenta stemele Daciei si Galiciei.in schimb ,in articol sunt prezentate mai multe date despre existenta pe pamanturile in care au fost colonizati sasii, a unor cetati construite inaintea venirii acestora.
        Se vorbeste de cele şapte cetăţi transilvane : „Regno Septem Castra”, adică „Regatul Şapte Cetăţi” denumire preluata ad literam de sasi sub numele de Sibenburgen.

        Si mai este vorba de Transilvania anului 1200, un regat/voievodat separat, independent si despre amintirea inca vie in toponimia europeana a acelor vremuri a Daciei.
        Cat despre existenta sau inexistenta acelor steme,incercati sa consultati autorul articolului, mai ales ca tot el face mentiunea ca : „prezinta mai întâi o Hartă a lumii din anul 1050, de tipul hărţii benedictinului Beatus din Liebana, secolul VIII. Dacia apare între Tisa, Dunăre şi Nistru.”

        De pe hartă din care reiese clar numele Dacia.

        Prin urmare, cere-i lamuriri autorului Marius Fincă pe situl http://www.getbeget.org . Fara indoiala ca ai sa folosesti un mod civilizat de adresare…

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 18/02/2015

  2. Da eu am citit tot dar dvs se pare ca nu ati citit bine articolul…Mai sus de cele 2 bucati din harta aia spune: „De remarcat este că doar Dacia şi Galia Belgica au reprezentată şi stema în culori”, iar mai jos sunt pozele cu partile de harta ce contine asa zisele „steme”…care nu sunt altceva decat literele „E” si „O” din cuvantul „EOROPA”, nu e nicio sigla..In fine..nu mai conteaza…Pe de alta parte..poate imi dati si mie o sursa unde pot vedea cealalta harta „Harta lumii de Henry Chanoine de Mayence”..ca eu n-o gasesc pe nicaieri…Domnule istoria adevarata nu se face cu falsuri…sau aberatii…Cu stima….

    Apreciază

    Comentariu de lolek | 18/02/2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: