CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

TRASEUL LUI MOS CRACIUN POATE FI URMARIT PE GOOGLE EARTH


Moşul are drum lung de CrăciunMoşul are drum lung de Crăciun

Moş Crăciun a plecat deja la drum, cu sania trasă de 9 reni. Iar copiii nerăbdători pot afla de pe internet cât mai durează până ajunge la ei.

Aviaţia civilă americană (FAA) a subliniat că inspectorii trimişi la Polul Nord au fost de acord ca sania lui Moş Crăciun să zboare pe cerul Statelor Unite şi au revenit impresionaţi de tehnologia folosită pentru deplasarea vehiculului.

‘Tehnologia de legătură cu sateliţii pe care elfii au instalat-o pe (sania) /Santa One/ îi va permite lui Moş Crăciun să călătorească în siguranţă şi să ajungă la ora fixată pe fiecare acoperiş’, a declarat ministrul transporturilor, Ray LaHood, într-un comunicat.

Potrivit FAA, Moş Crăciun şi renii săi vor zbura la o altitudine de circa 15.000 de metri, cu mult deasupra zborurilor civile.

Potrivit celor de la NORAD, trăsura Moşului este uşor de urmărit, întrucât sateliţii detectează rapid căldura nasului roşu al renului Rudolph.

Ca în fiecare an cu începere din 1998, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a pus la dispoziţia publicului o pagină de Internet (www.noradsanta.org) care permite internauţilor să urmărească sania în periplul ei în jurul lumii.

Google, asociat de câţiva ani acestei iniţiative, va oferi vizitatorilor posibilitatea de a localiza sania prin intermediul Google Earth şi va oferi înregistrări video tridimensionale cu MoşCrăciun zburând deasupra marilor metropole ca Sydney sau Paris.

Totul a început în 1955, când într-o reclamă la jucării s-a afişat un număr de telefon greşit unde copiii pot suna pentru cadouri de la Moş Crăciun. Astfel, precursorul NORAD, CONAD, a fost asaltat cu telefoane, iar comandanţii militari au decis să le facăpe plac copiilor.

NORAD, organism sub comandament comun american şi canadian, a lansat în urmă cu peste cinci decenii programul de „supraveghere aeriană” a lui Moş Crăciun, tradiţie ce a debutat dintr-o întâmplare în 1955.
În acel an, un ziar local din Colorado Springs, unde se află sediul actual al NORAD, a publicat o reclamă a unui supermagazin prin care copiii erau îndemnaţi să-l sune pe Moş Crăciun.

Numai că numărul de telefon din anunţul publicitar s-a dovedit a fi cel pentru apelurile de urgenţă de la Comandamentul pentru apărare aeriană continentală (CONAD), predecesorul NORAD.

Surprins de avalanşa de apeluri din partea copiilor, ofiţerul de serviciu le-a explicat că-l ajută pe Moş Crăciun şi îi urmăreşte traiectoria pe ecranele radar.

Deşi încărcat cu foarte multe bunătăţi, Moşul pare că se deplasează foarte repede.

Traseul Moşului a putut fi urmărit pe http://www.noradsanta.org/

 

Publicitate

25/12/2014 - Posted by | CREDINTA | , , , , ,

Un comentariu »

  1. Calculator gaming

    Apreciază

    Comentariu de Ianis | 23/12/2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: