CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Russia Today indeamnă cu viclenie România sa „negocieze” oportunitatea indeplinirii idealului național: România Mare!


 

 

provincii romanesti

 Russia Today publica o harta provinciilor istorice romanesti …RussiaToday – “Mizele Romaniei în conflictul din Ucraina”

 Pana astazi nici nu stiam ca exista RussiaToday.ro, inca o publicatie online de propaganda ruseasca pe langa deja cunoscuta “Vocea Rusiei” si lucrurile ar fi ramas in continuare asa, daca nu ne-ar fi atras atentia un titlu legat de tara noastra : “ Mizele Romaniei în conflictul din Ucraina”“….

Preocupat exclusiv, aproape paranoic, de consolidarea apartenenței la NATO, apartenenței la UE și parteneriatului strategic cu Statele Unite, Bucureștiul ignoră esențialul: sfârșitul previzibil al conflictului din Ucraina și oportunitatea indeplinirii celui mai important ideal național: România Mare!Este inexplicabil din ce cauză România nu se așează la masa negocierilor pentru sfârșitul crizei din Ucraina.Polonia s-a așezat.

Ungaria s-a așezat. România nu! , au scris cei de la RussiaToday.roUngaria si-a manifestat interesul pentru o provincie din Ucraina si anume pentru Transcarpatia.Polonia pe de alta parte, conform unei parti a presei din Rusia s-ar fi asezat si ea in secret pentru a negocia pentru provinciile din vestul Ucrainei.Intr-adevar, destramarea si desfiintarea Ucrainei ar face posibila reintoarcerea fostelor teritorii romanesti la tara mama, Romania.

Dar cu ce costuri?Ungaria este privita acum cu dispret si considerata un soi de cal troian al Europei pentru revendicarile sale si pentru apropierea sa de Rusia. Cei de la Russia Today isi continua sarada si acuza autoritatile de la Bucuresti ca au abandonat romanii din Ucraina si ideea de a recupera teritoriile pierdute in timpul celui de-al doilea razboi mondial.Insa acesti filorusi uita sa pomeneasca cum a pierdut Romania aceste teritorii si ca Romania are de recuperat teritoriile ocupate de la URSS si nu de la Ucraina.

Dupa legislatia internationala si dupa tratatul rusinos si inexplicabil semnat de catre tradatorul de tara numit Emil Constantinescu in 1997, fara nici o presiune politica straina, fara nici o conditionare din partea UE sau NATO, Romania are acum o mare problema legata de revendicarea acelor teritorii.In anul 2003 Ion Iliescu a mers cu tradarea nationala si mai departe semnand la randul sau tratatul de frontiera cu Ucraina, reconfirmand practic granitele impuse de catre URSS.

Dar sa revenim la momentul 1989 ; unul dintre motivele pentru care Gorbaciov il voia neaparat indepartat pe Ceausescu de la putere din Romania era acela ca in timpul discutiilor dintre cei doi Ceausescu manifestase pretentii teritoriale!

Sa ne gandim putin: Ceausescu era batran si neputincios nemaivand prea mult de trait.Regimul comunist din Romania oricum ar fi cazut de la sine in scurt timp, ori prin moartea naturala a lui Ceausescu, ori prin caderea pasnica a comunismului asa cum s-a intamplat si in tarile vecine din jur, foste state ale blocului sovietic din Europa Centrala si de Est.Indepartarea lui Ceausescu si inlocuirea lui cu Iliescu practic a petcetluit soarta Republicii Moldova, a Bucovinei de Nord, Herta si a Bugeacului.

Ion Iliescu a fost dintotdeauna un filorus, un tradator al natiunii romane si un catel ascultator al intereselor Moscovei.Recuperarea teritoriilor romanesti din Ucraina nu se poate face decat prin denuntarea tratatului politic din 1997 semnat de catre tradatorul Emil Constantinescu si desavarsit prin semnarea tratatului de frontiera in 2003 de catre tradatorul Ion Iliescu!

Acest pas poate fi facut si astfel reparata eroarea istorica pentru simplul motiv ca Ucraina nu a respectat acel tratat, incalcand frontiera prin saparea Canalului Bastroe, prin faptul ca refuza sa plateasca o investitie facuta de statul roman la Krivoi Rog estimata la un miliard de dolari si prin faptul ca Ucraina nu respecta drepturile minoritatii romanesti de pe teritoriul sau.

Insa propaganda ieftina si falsa a celor de la Russia Today este cat se poate de ridicola.Poate ca Ucraina s-a trezit printr-un accident “fericit” pentru propriile interese posesoare a teritoriilor romanesti, reconfirmat inca o data prin tradarile lui Emil Constantinescu si Ion Iliescu, dar Rusia (URSS) este principalul vinovat pentru faptul ca Romania a ramas fara aceste teritorii.

Poate Romania castiga ceva din conflictul dintre Rusia si Ucraina? Poate ca da!Dar trebuie sa existe in Romania oameni cu un minim de curaj politic si de simt al patriotismului.

16/12/2014 - Posted by | POLITICA | , , , , , ,

Un comentariu »


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: