CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Dosare SECRETE. Winston Churchill ar fi vrut să ŞTEARGĂ Kremlinul de pe faţa pământului


 Document SECRET. Cum Marea Britanie a vrut să ŞTEARGĂ Kremlinul de pe faţa pământului

Un document FBI nepublicat până în prezent, dezvăluie planurile pe care le avea Winston Churchill pentru a câştiga Războiul Rece şi presiunile pe care acesta le-a făcut pentru a le duce la îndeplinire.

Primul ministru britanic,Winston Churchill, a făcut presiuni la adresa Statelor Unite ale Americii să lanseze un atac nuclear asupra Uniunii Sovietice pentru a câştiga Războiul Rece, arată un document FBI nemaivăzut până în prezent, scrie cotidianul britanic  dailymail.co.uk., preluat de Mediafax.ro.

Churchill era de părere că o astfel de lovitură asupra Rusiei condusă de Stalin, ar fi putut fi singura modalitate prin care se putea opri cucerirea Vestului.

Documentul scris de un agent FBI arată că Churchill a făcut presiuni asupra senatorului american Styles Bridges, pentru a-l convinge pe preşedintele Harry Truman să lanseze un atac nuclear care „ar fi putut şterge Kremlinul de pe faţa pământului” şi ar fi făcut ca Uniunea Sovietică să devină „o problemă foarte uşor de rezolvat”.

La acea vreme, Rusia ar fi fost fără apărare în faţa unui atac nuclear, avand in vedere ca aceasta tara a testat cu succes bomba atomică abia în 1949.

Marea Britanie şi Uniunea Sovietică au fost aliate în Al Doilea Război Mondial, până în 1945, când Winston Churchill a pierdut funcţia de premier.

Documentul FBI arată că Churchill dorea atât de mult distrugerea Rusiei, încât era pregătit să îşi asume moartea a sute de mii de civili în atacul nuclear.

Liderul britanic  ar fi afirmat că „singura salvare pentru civilizaţia lumii este dacă preşedintele SUA declară că Rusia pune în pericol pacea lumii şi decide să atace Uniunea Sovietică”.

Churchill continua, afirmând că, dacă atacul nu va fi lansat deasupra Kremlinului, Rusia va ataca Statele Unite în 2-3 ani, după ce va obţine bomba atomică, iar civilizaţia va fi ştearsă de pe faţa pământului sau va regresa cu mulţi ani.

Documentul care descrie planurile lui Winston Churchill va fi publicat luna viitoare în Marea Britanie, într-un volum scris de jurnalistul de investigaţii Thomas Maier.

12/11/2014 - Posted by | ISTORIE | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: