CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

GENESIS – proiectul de realizare a bazei de date cu ADN-ul vechi al românilor si demontarea „teoriei cumane” a originii domnitorilor Basarabi


S-a confirmat genetic originea română a dinastiei Basarabilor ! „Teoria cumană” a lui Neagu Djuvara este astfel demontată

S-a confirmat genetic originea română a dinastiei Basarabilor ! „Teoria cumană” a fost  demontată.

 

 

Despre GENESIS – proiectul de realizare a bazei de date cu ADN-ul vechi al românilor.

 

Suntem urmașii Romei? Daci, romani sau, eventual, cumani? Sau, poate, urmând legendele și o anume istorie “paralelă”, am putea fi urmașii hiperboreenilor, preafericiții nordici amintiți în legendele Greciei antice? Au fost Basarabii urmașii dacilor?

Istoricii se feresc să dea răspunsuri tranșante când documentele și vestigiile creează doar posibilități străvezii.

În sprijinul lor vine acum proiectul GENESIS, o cercetare unică în România, care caută chiar la rădăcina acestor întrebări: în ADN-ul osemintelor din cimitirele României.

Sunt implicați în acest proiect cercetători interdisciplinari de la Academia Română, Universitatea “Babeș-Bolyai” și Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Eforturile lor urmăresc “scanarea” și arhivarea unei “comori” cel puțin ciudate:  vechiul ADN românesc.

Proiectul este coordonat de academicianul Octavian Popescu, directorul Institutului de Biologie al Academiei Române.

“Scopul proiectului este constituirea unei baze de date genetice care să permită contextualizarea informațiilor arheologice și istorice de la sfârșitul Epocii Bronzului până în preajma anului 1500. Analizele ADN vor fi efectuate la Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio-nano-științe din cadrul UBB, iar apoi verificate la Universitățile din Bilbao și Nijmegen”, a explicat, pentru OradeCluj.ro, Alexandru Șimon, cercetător la Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române.

Proiectul se concentrează pe analiza evoluției populațiilor, cu precădere a acelora care au devenit români.

În același timp, urmărește populațiile săsești, secuiești și turanice.

Un prim pas a fost deschiderea in data de  27 iunie a.c. a faimosului mormânt domnesc de la Curtea de Argeș unde se spune că ar fi înhumat Vlaicu Vodă.

Alexandru Șimon, care a participat la această acțiune cu adevărat istorică, a explicat pentru OradeCluj.ro că, deocamdată, cercetătorii sunt circumspecți în ceea ce privește identitatea domnitorului deshumat.

“Putem să spunem cu certitudine că este un personaj de sex masculin, relativ tânăr din punctul de vedere al epocii moderne (sub 40 de ani), înmormântat în secolul XIV, urmând ca mai multe date să poată fi oferite în aproximativ o lună, o lună și jumătate, după efectuarea analizelor ADN și de îmbrăcăminte”, a explicat cercetătorul clujean.

El a mai spus că în săptămânile viitoare ar urma să fie deschis și mormântul lui Mircea cel Bătrân, tot pentru a preleva probe ADN.

De la domnitorul îngropat la Curtea de Argeș au fost luat probe pentru analiza ADN și a a materialelor de îmbrăcăminte. “Sunt luate din dinți, din resturile centurii de piele, din tunică și din nasturii găsiți”, a explicat Alexandru Șimon.

De ce e atât de important ADN-ul vechi al românilor (sau al vechilor români) și care este relevanța cercetării o spune istoricul Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, cooptat ca expert în proiectul GENESIS. “Noi sperăm că va oferi date concludente pentru reinterpretarea istoriei României. Pentru verificarea a ceea ce se știe și, eventual, emiterea de noi ipoteze.

De exemplul, la Argeș, mormântul nu a avut o atribuire foarte clară. S-a spus inițial că ar fi chiar Negru Vodă, apoi Vlaicu Vodă… Așteptăm să avem întâi primele rezultate, și abia apoi să le discutăm”, a explicat Tudor Sălăgean.

Mormântul de la Curtea de Argeș a mai fost deschis o singură dată, în anii ’20 ai secolului XX, dar, spune Alexandru Șimon, s-a conservat destul de bine. Un detaliu relatat de cercetător este că, după ce a fost pus înapoi în mormânt, craniul domnitorului de la Curtea de Argeș a fost așezat invers.

Se presupune că osemintele de la Argeș ar fi ale lui Vlaicu Vodă, care a domnit între 1364 și 1377. El este considerat urmaș al lui Negru Vodă, legendarul întemeietor al voievodatului de pe Argeș, care ar fi coborât din Făgăraș.

Următorul pas în proiect este analiza probelor adunate de la morți anonimi, descoperiți în cursul ultimilor ani în șantiere arheologice de pe teritoriul României.  

Istoricii diletanți și o parte a presei stipendiate de Soroș sau de prin alte parti, au dat curs promovării acestei teorii absurde, tocmai pentru a lovi în istoria noastra și în Biserica noastră ortodoxă. Trebuie să fi lipsit de elementare studii de artă bisericească ca să susții că Biserica Sf. Nicoale din Curtea de Argeș era ridicată de un catolic.

Câțiva ani la rând cărțile lui Neagu Djuvara despre originea cumană a primilor Basarabi, publicate la prestigioasa Editură Humanitas au fost succese de casă , înșelând buna credință a cititorilor români și sfidând logica istorică.

Teoria originii cumane a Basarabilor promovată de Neagu Djuvara, nu are nicio legătură cu realitatea istorică. Basarab Inu a fost catolic,iar bisericile ridicate de el erau zidite în cel mai pur stil bizantin ortodox.

 

 

 

 

vlaicu_voda

 

 

 

 

 

Recent cercetătorii clujeni patronați de Academia Română și Centru de Studii Transilvane au analizat genetic mormântul unui membru întemeietor al familiei Basarabilor: renumitul Vlaicu Vodă, iar in 28 octombrie 2014, la Academia Română din București, a avut loc comunicarea ,,Mormântul 10 din Biserica Sf. Nicolae din Curtea de Argeș. Despre geneza Țării Românești”, susținută de către șef de lucrări dr. Beatrice Kelemen (Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Biologie și Geologie – Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano Științe, Cluj-Napoca), CS I dr. Adrian Ioniță (Academia Română, Institutul de Arheologie Vasile Pârvan, București) și CS I dr. habil. Alexandru Simon (Universitatea Babeș-Bolyai, Centrul de Studiere a Populației – Academia Română, Centrul de Studii Transilvane, Cluj-Napoca).

Evenimentul, găzduit de Sala de Consiliu a Academiei, a fost moderat de Acad. Alexandru Vulpe (președintele Secției de Științe Istorice și Arheologie a Academiei Române) și s-a bucurat de o participare deosebită din partea comunității academice și universitare.

 

Cele mai importante concluzii ale comunicării sunt  următoarele:

 

 

 • defunctul din Mormântul 10 („Vlaicu Vodă”) a decedat cu puţin timp înainte de ridicarea Bisericii Argeş II (biserica de astăzi), ridicată cel devreme pe la 1350, fiind înmormântat în Biserica Argeş I (datând din anii 1230-1260), fiind vorba, cel mai probabil, de unul dintre fiii nenumiţi ai lui Basarab I amintiţi într-un document din 1335;

 • nu au apărut elemente care să îl lege în plan genetic pe defunct de comunităţi sau indivizi de origine cumană;

 • mormântul 10 este singurul mormânt neprofanat de la Curtea de Argeş şi rămâne până astăzi singurul mormânt domnesc cu inventar complet;

 • istoria defunctului din mormântul 10 se înscrie în coordonatele cruciate (anti-tătare la acea vreme) ale afirmării monarhice, cunoscute atât de Ţara Românească, cât şi de Moldova;

 • personajul din mormântul 10 aparţine contextului istoric al acelor Olachi Romani (valahi romani/ români romani) conduşi de către Alexandru, fiul lui Basarab, spre Papalitatea de la Avignon, împotriva intereselor regelui Ludovic I de Anjou al Ungariei la 1345.

 

Aceşti români erau întinşi din Ţara Românească, în Banat, de-a lungul Munţilor Apuseni până în Maramureş, unde întregeau revolta anti-angevină declanşată de la 1342-1343 de Bogdan (viitorul stăpânitor al Moldovei), precum şi extensiile transilvane ale uniunii politice de la Argeş (Oltenia şi Muntenia): Ţara Haţegului şi Ţara Făgăraşului.

Din perspectivă cronologică este cea mai importantă agregare politică românească, documentată şi acceptată în mediul apusean, până la Dacia lui Ştefan cel Mare, generată la 1498 de administraţia veneţiană şi de interesele Casei de Habsburg care – în cadrul formulei regionale Hungaria, Polonia, Dacia et Croatia – a rezistat vreme de peste trei decenii.

( Comunicatul Universității „Babeș-Bolyai”)

 

 

In urma discuțiilor și comentariilor, cele mai importante concluzii au fost următoarele:

– defunctul din Mormântul 10 („Vlaicu Vodă”) a decedat cu puțin timp înainte de ridicarea Bisericii Argeș II (biserica de astăzi), ridicată cel devreme pe la 1350, fiind înmormântat în Biserica Argeș I (datând din anii 1230-1260), fiind vorba, cel mai probabil, de unul dintre fiii nenumiți ai lui Basarab I amintiți într-un document din 1335; nu au apărut elemente care să îl lege în plan genetic pe defunct de comunități sau indivizi de origine cumană.

– Istoria defunctului din mormântul 10 se înscrie în coordonatele cruciate (anti-tătare la acea vreme) ale afirmării monarhice, cunoscute atât de Țara Românească, cât și de Moldova.

– Personajul din mormântul 10 aparține contextului istoric al acelor Olachi Romani (valahi romani/ români romani) conduși de către Alexandru fiul lui Basarab spre Papalitatea de la Avignon împotriva intereselor regelui Ludovic I de Anjou al Ungariei la 1345.

– Acești români erau întinși din Țara Românească, în Banat, de-a lungul Munților Apuseni până în Maramureș, unde întregeau revolta anti-angevină declanșată de la 1342-1343 de Bogdan (viitorul stăpânitor al Moldovei precum și extensiile transilvane ale uniunii politice de la Argeș (Oltenia și Muntenia): Țara Hațegului și Țara Făgărașului.

 

 

 

 

Vlaicu_Voda_mormant

Vlaicu_Voda_deschidere_mormant

 

Deschiderea mormantului lui Vlaicu Voda

 

Vlaicu_Voda_ramasite_pamantesti

 

Ramasitele pamantesti ale  domnitorului Vlaicu

 

 

Din cercetările genetice reiese că Basarabii erau etnici români, înrudiți cu voievozii ortodocși din Maramureș, care au pregătit revolta împotriva Coroanei maghiare și „descălecatul” în Moldova, ce a dus la întemeierea noului stat medieval românesc de la est de Carpații Orientali.

În urma acestor cercetări se reliefează că Basarabii s-au implicat activ în revolta nobilimii românești ortodoxe din Maramureș, după bătălia de la Posada din 1330, pentru a se lovi în Ungaria lui Ludovic cel Mare.

În acest cadru istoric „descălecatul” lui Bogdan I trebuie coroborat cu emanciparea Basarabilor din Muntenia față de Coroana maghiară. A existat, evident, sprijinul acordat de domnii munteni revoltei ortodoxe a cnezilor maramureșeni împotriva expansiunii catolice și politice a regatului maghiar.

În concluzie „teoria cumană” a lui Neagu Djuvara se înscrie ca și cărțile demitizante ale lui Lucian Boia în direcția „europeană” de falsificare a Istoriei României. În opinia acestor “falsificatori ai istoriei” strămoșii noștri originari trebuie să fi avut origini cumane și catolice, numai români ortodocși să nu fie.

Știința genetică a reabilitat însă adevărul istoric: Basarabii erau români de religie ortodoxă.

 

 

 

Surse: Ionuț Țene, Napoca News ; Ziua Veche, Timpul.md; Ora de Cluj  prin  R.B.N. Press

 

 

08/11/2014 - Posted by | ISTORIE ROMANEASCA | , , , , , , , , ,

14 comentarii »

 1. Buna ziua,
  Sunt o pasionata a istoriei tarii noastre si, de cate ori am ocazia, citesc cu interés astfel de informatii. Este surprinzatoare insistenta bolnavicioasa a anumitor persoane sau grupuri de a maslui, de a da pe piata informatii false sau putin cercetate despre inaintasii nostrii, despre originea noastra…
  De aceea, apreciez ceea ce faceti si va doresc mult succes un continuare. Manualele de istorie sunt pline de informatii eronate. Adevarul trebuie descoperit, facut public iar manualele rescrise. Domnii din Ministerul Educatiei si Cercetarii ar trebui sa fie mai responsabili. Au in mainile lor formarea viitorilor Oameni ai acestei tari si nu o afacere cu manuale sau terenuri sau mai stiu eu ce…Educatie si cercetare. De cand nu ati mai auzit de ele? PE cine mai intereseaza? Cine mai vrea sa aiba un popor care gandeste si ñu doar unul care stampileaza o data la patru ani?

  Apreciază

  Comentariu de Daniela | 11/11/2014 | Răspunde

 2. daca nu luptam pentru identitatea noastra nimeni nu o va face !!! dimpotriva ,neromanii vor denigra istoria noastra ,asa ca va multumesc ca roman si nu va lasati sa aratati noua si lumii cine suntem!!

  Apreciază

  Comentariu de Nicolae Patrascu | 27/10/2015 | Răspunde

 3. Tov. Djuvara se considera aroman, mai apoi ar fi descoperit el ca ar avea si ceva descendenta cumana si de aici concluzia ca cei carora acum li se spune romani se trag din cumani. Poate o fi gasit niste documente lamuritoare in Niger.
  Oricum cred ca poporul roman, in numele caruia a fost trimis in misiune diplomatica la Stokholm in preajma zilei de 23 august 1944, asteapta sa afle adevarul despre ce s-a intamplat cu adevarat atunci. Inca speram sa aflam daca cel care ne-a mintit s-a numit Antonescu sau Regele Mihai I. Inca mai cred, personal, ca a fost o tradare si din partea conducerii statului nostru – rege sau prim-ministru.

  Apreciază

  Comentariu de Oprescu | 27/12/2015 | Răspunde

  • Da, dl. Djuvara are o ascendenta aromana.De asemenea,mergand cu cercetarea in mileniul I, si-a descoperit si stramosi cumani.Nu vad care ar fi problema, atata vreme cat stim ca numeroase familii boieresti de la noi sunt de spita cumana.
   Una dintre acestea este cea a istoricului Dan Berindei.Avem zeci de familii care se cheama Coman si avem mai multe localitati Coman, Comana, Comarnic. Satele din jurul Bucurestilor care se cheama Tancabesti sau Barcanesti vin de la un fost mare proprietar cuman, pe care-l chema Tancaba sau Barcan sii o multime de alte toponime de origine cumană: Vaslui, Bahlui, Covurlui, Călmăţui, Tăzlui, precum şi Bârlad, Teleorman etc.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 30/12/2015 | Răspunde

 4. Faptul că ar fi fost cumani nu e nimic rău sau degradant în sine. Dacă nu sunt cumani, cu atât mai bine.
  Francezi, latini, nu se sfiesc să spună că sunt latini, deși au etnonim un nume de trin germanic. La noi acum s-au găsit alții, care și mai patrihoți, nu mai sunt români/romani, sunt daci.

  Apreciază

  Comentariu de b | 27/12/2015 | Răspunde

 5. Cartea lui Neagu Djuvara despre acel legendar Thocomenus care ar fi stramosul direct al Basarabilor si de origine cumana este o ipoteza de lucru a domniei sale , nu un adevar sustinut pe baze stiintifice. El isi sustine practic propriile sale idei fara a se sprijini pe vreun document.Asadar istoricul nu sustine un adevar istoric , ci doar o ipoteza.

  Apreciază

  Comentariu de Damian Mihai | 28/12/2015 | Răspunde

 6. Spre analiza ….
  Buna ziua domnule Alexandru Mironov ! Va ofer spre analiza o parte din descoperirile mele si alte informatii integrate care demonstreaza ca aici este leaganul Europei si mult mai mult de atat.Din nefericire cei mai mari dusmani ai acestei tari sunt chiar romanii care intorc spatele acestor informatii din simplul motiv ca minciuna cu care pana acum s-au hranit nu le mai permite o justa judecata a acestor informatii.M-as bucura sa va numarati printre primii care vor intelege insemnatatea acestor informatii si m-ar ajuta sa le promovez .Tratarea cu dispret a acestor informatii imi va spune cu cine am vorbit asadar va urez lectura placuta si in cazul ca ma puteti contrazice pe logica va rog sa nu va sfiiti a o face spre binele ADEVARULUI care tuturor ne apartine . ( FRAGMENTE DIN MESAJELE TRIMISE TRADATORILOR )
  Buna ziua Digi 24 .Va ofer mai jos un
  subiect care ar putea face ca Romania sa iasa din mocirla in
  care a fost adusa de clasa politica in tandem cu
  televiziunile din Romania avide de sange dezastre si tot ce
  este mai urat si negativ in societatea actuala.Expunerea mea
  nu poate fi contestata pe logica de nimeni iar daca credeti
  ca nu am dreptate va rog sa ma contraziceti .Am sa va mai
  semnalez un aspect strigator la cer la ceea ce se intampla
  intr-o societate distrusa celular de biserica ortodoxa care
  a facut din natia romana o natie de milogi si de farsori si
  spun asta indemnandu-va sa intrati pe google cautari cu
  cuvantul asociatie fundatie sau ong si se pare ca in romania
  exista 64000 de ong care sprijina vezi doamne orice rau in
  societatea asta terminand cu cainii vagabonzi insa daca veti
  intra cu subiectul copii supradotati veti gasi o singura
  entitate care se ocupa de acest aspect aceasta fiind IRSCA
  si aia subfinantata si vai de mama ei .Deci intrebarea
  legitima care se naste este PE CINE SLUJITI DUMNEAVOASTRA
  televiziunile din Romania si pentru ce suma v-ati vandut
  fiecare dintre voi .Oare ce veti lasa copiilor vostri in
  urma voastra altceva decat o tara distrusa si pustiita?AM
  trimis acest mail la toate posturile DIGI TV insa nici macar
  un singur raspuns nu am primit din partea voastra .Va pot
  oare socoti pe toti la gramada tradatori si vanzatori ai
  acestei tari? Astept o pozitie ferma din partea voastra
  .0744588880 Tabara Ionel Marian

  Buna ziua domnule ministru Vald Alexandrescu !Va scriu
  cateva randuri in speranta de a primi un ajutor direct sau
  mascat din partea dumneavoastra considerandu-va in primul
  rand un bun roman in slujba tari si a adevarului .Sunt
  administratorul unei firme de utilaje din Bucuresti insa de
  3 ani mi-a renascut pasiunea pentru adevarata istorie a
  lumii si implicit a tari in care ne-am nascut .Am sa va
  prezint mai jos doar doua din descoperirile mele bazate pe
  logica bunului simt si va cer sprijinul in a promova aceste
  ADEVARURI . 1) Suntem mintiti de sute de ani cum ca
  noi Dacii nu am mai exista fiind o mixtura jalnica intre
  cotropitorii romani care vezi doamne ne-au dat cultura si
  limba ,O persoana cat de cat instruita accepta ca universul
  se afla in expansiune de la insasi a sa creatie mai apoi
  privind pe pamant vom intelege ca samanta o plantam in
  pamant aceasta face radacina trunchi coroana si fructul care
  contine din nou samanta vietii.Mergand acum la limba vom
  intelege ca ea are la nivel fizic radacina langa marul lui
  Adam=Dama crescand de la mic la mare odata cu cresterea
  omului iar la nivel subtil avem cuvantul care la fel creste
  de la radacina formand in functie de evolutia omului limba
  care noi astazi o vorbim .Putem astfel spune ca in acest
  univers totul creste de la mic la mare si sunt sigur ca nu
  veti gasi pe cineva care sa ne demonstreze contrariul in
  afara desigur de tradatorii sau impotentii mintal care
  astazi afirma ca Lupus Ursus Trai-anus Batranus sunt
  radacina cuvintelor Urs Lup Batran Traian cuvinte inca
  actuale in limba care noi astazi o vorbim inca de la
  inceputul timpurilor .Va rog sa analizati acesta
  demonstratie si sa intelegeti ca o natiune hranita cu
  minciuna va da doar roade stricate asa cum se intampla
  astazi cu natiunea noastra devenita POPOr( manipulare
  neurolingvistica)

  Voi merge acum la demonstrarea faptului ca limba care noi
  astazi o vorbim s-a nascut in negura timpurilor si a evoluat
  fara incetare dupa un plan divin pana acum la oa 11
  39 27 11 2015 fiind singura limba care face
  legatura intre natura si om prin asta dovedind ca aici omul
  a botezat natura prin CUVANT Insasi biblia incepe cu la
  inceput a fost CUVANTUL insa eu inteleg ca vantul a
  purtat sunetul deci CU VANTUL asadar prin asta se confirma
  legatura intre natura si om .La italieni avem insa PAROLA
  care doar pentru mine ca vorbitor de GRAI romanesc este o
  atentionare care imi zice ca ,,,,, cuvantul
  vorbeste prin sine insasi iar la spanioli avem PALABRA care
  inclin sa cred vine de la PALAVRA mai apoi avem in engleza
  keyword care ne spune din nou ca ,,,,,,cuvantul este cheia
  iar daca atasam litera L care este Dzeu la evrei sau
  pronumele personal din limba romana EL sau L fiind si
  singurul cadran pozitiv pe axa xy insa aici mai este de
  demonstrat si sigur nu veti avea timp insa continuand
  rationamentul si vom pune L in keyword vom obtine KEY WORLD
  deci cuvantul a generat lumea .Mergem acum mai departe si
  aflam de la adevaratii nostri istorici Tudor Diaconu (
  propus ca omul cu cea mai vasta inteligenta din lume de
  americani cand romanii habar nu au de acesta
  ) Gheorghe Gabriel sau Iosif Cuesdean ca
  limba romana demonstreza peste 420 radicali fonetici pe cand
  restul limbilor europene demonstreaza maxim 16 si din asta
  intelegem ca aici a fost nucleul cu cateva puncte raspandite
  in toata europa .Mergem mai departe si aflam ca doar in
  limba care noi astazi o vorbim onomatopeele se scriu aud
  rostesc identic cu sunetele din natura aceasta informatie
  demonstrand ca tot aici omul a botezat natura prin cuvant si
  a incriptat aceste informatii in scris ceea ce nu poate fi
  combatut pe logica bunului simt .Revenind acum la zilele
  noastre vom intelege ca verbul inseamna miscare miscarea
  inseamna viata si viata naste viata asadar daca vom analiza
  verbul a fi vom intelege relatia intre a fi ,fiu,fiica
  ,fiinta= to be ,son ,dauchter,beeing =sein sohn
  tochter wessen si intrand in toate cele 91 de limbi pe
  google traducator vom intelege ca limba romana este singura
  care pastreaza radacina sau FIRul demonstrand inca odata ca
  este singura limba vie care s-a vorbit la asanumitul turn
  BABEL care in sumeriana se intelege ca Poarta a Zeului insa
  de fapt este vorba de PLAT-OUL BABEL-E din
  bucegi langa muntele OM care cuvant OM este vibratia medie a
  universului si il regasim ca cea mai importanta mantra
  budista alaturi de SA TA NA MA mantra sunetelor primordiale
  transformata de ghici cine in SATANA acest cuvant emanand
  prin mintea omului frica teama si multa energie negativa
  insa de astia ma voi ocupa mai tarziu
  . Deci intrand cu orice verb din limba
  romana si cuvintele derivate din acesta vom constata din nou
  ca doar limba romana pastreaza radacina fiecare cuvant in
  parte exprimand o stare clar definita .Aceste informatii au
  menirea de ai face pe acei romani care mai au radacina sa
  ridice capul din pamant cu mandrie spre a-si servi tara caci
  modestia este pentru prostii care nu au cu ce se lauda
  .
  Voi mai abuza cateva momente de timpul dvs caci Dzeu este
  timpul si asta sta incriptat in muntele sfant al dacilor
  GODEANU care ne zice astazi GOD E ANU asadar nordicii
  de aici plecati au luat conceptul de GOD=GOOD sumerienii de
  la mures (sumer=mures) plecati au luat ANU care doar in
  limba romana este masura timpului si tot in limba romana
  avem LUNA care genereaza timpul si care se citeste invers
  ANUL caci toate aici vorbesc si va rog cu aceasta ocazie sa
  analizati Sarmisegetusa Regia din muntii ORA-STIE unde
  matematica si astronomia cerului este incriptata in pietre
  Ceasul Solar vechii de mii de ani ne vorbeste de prima
  cultura a lumii sau de cultu-RA care vine de la RAZA ( ZA
  legatura intre RA si MA care este pamantul numit si
  MARIA ) sau de la RA-SARE dupa care a SFINTIT pamantul
  acesta fiind singurul sfant deci domnule ministru
  privind zidurile sanctuarului dacic dintr-o piatra frumos
  fasonata pe care nici astazi nu am putea sa o prelucram cu
  atata maiestrie si mai apoi privind Ulpia Traiana unde
  romanii au luat piatra de rau construind peste cetatea
  noastra nisthe bai unde oare ce faceau tinand cont de
  fustitele lor cand noi purtam izari si nisthe amfiteatre
  unde ucideau oameni si animale deci in acest caz privind
  institutia ministerului culturi si o bodega sau un stadion
  unde nithe indivizi futbalul oare nu se naste intrebarea
  CINE PE CINE A CIVILIZAT? Intrebarea care eu astazi v-o pun
  este daca sunteti pragatit sa sustineti ADEVARUL pe care eu
  il promovez spre binele natiei numita scoboratori din zei
  sau va declarati fatis ca dusman al acestor adevaruri prin
  Tacerea care vine din intuneric si acesta exista in lipsa
  luminii.Deci astept o pozitie discreta sau deschisa din
  partea dumneavoastra si astept un raspuns grabnic fara a va
  aminti ca aceste retele de socializare sunt insasi cartea
  faptelor noastre ,Cu infinit respect Tabara Ionel
  Marian PS .Va recomand sa intrati pe
  sfantul Google si veti afla ca in aceasta tara exista zecii
  de mii de ONG care hranesc saracia prostia si neputinta si
  doar unul singur care se ocupa de copii supradotati ai
  Romaniei insa daca raportam tot ce inseamna inteligenta si
  creativitate la 0,003/100 cat suntem noi aport la populatia
  globala suntem de departe fruntea acestei lumii.Oare nu a
  venit timpul sa ne ingrijim samanta de prasila spre a
  schimba din temelie aceasta tara ?Intreb si eu nu dau cu
  parul )))) tel 0744 5
  88880

  Apreciază

  Comentariu de Tabara Ionel Marian | 28/12/2015 | Răspunde

  • Mi-ai adus o serie intraga de argumente in sprijinul indemnurilor repetate prietenilor de facebook,de ai invata pe copii si nepotii nostri ADEVATATA ISTORIE A DEVENIRII NOARTRE de ROMANI chiar daca domnii ministri ,cum Vlad Alexandrescu (sau altii ce ocupa vremelnic scaunul ministerial) nu au intersul sau curajul sa educe generatiile , ce azi se formeaza in scoala , in spiritul ADEVARULUI si apartenenta la NATIA ROMANA !!!

   Apreciază

   Comentariu de Marinescu Daniel | 28/12/2016 | Răspunde

 7. […] Știința genetică a reabilitat însă adevărul istoric: Basarabii erau români de religie ortodoxă. – cersipamantromanesc.wordpress.com […]

  Apreciază

  Pingback de Știința genetică a reabilitat adevărul istoric: Basarabii erau români de religie ortodoxă. | Vremuritulburi | 29/12/2015 | Răspunde

 8. […] Știința genetică a reabilitat însă adevărul istoric: Basarabii erau români de religie ortodoxă. – cersipamantromanesc.wordpress.com […]

  Apreciază

  Pingback de Basarabii erau români… « EternaMoldova | 17/04/2016 | Răspunde

 9. CAND APARE LUCRAREA,?
  PENTRU A-I DA O PALMA LUI TOKES,CITESTE TESTAMENTUL LUI TOKES.

  Apreciază

  Comentariu de stefan paul | 24/12/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: