CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

CE NU NI SE SPUNE DESPRE ADEVARATA NOASTRA ISTORIE


 

 

 

 
Originea poporului roman a fost indelung discutata si a starnit polemici.

Iata cateva informatii despre stramosii nostri, pe care probabil nu le stiati : 

 Pe actualul teritoriu al Romaniei  se inregistreaza cea mai veche locuire in bordeie din lume (cu 18.000 ani i. I .Ch. la Gherga, in jud Dolj), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi tarnacop de miner descoperit vreodata, cea mai veche activitate metalurgica a aramei din lume (8.000 ani i.I.Ch), cea mai veche scriere din lume (tablitele de la Tartaria,între Alba Iulia și Orastie, 5-6.000 inainte de Christos).

Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, si tot de aici au plecat si s-au format celelalte popoare indo-europene si nu numai cum ar fi: carienii, italicii, frygienii, scitii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmatii, elenii(ahei si dorieni), fenicienii….etc.

TRACO-DACII reprezinta cea mai veche si mai inalta cultura de pe Pamant, anterioara civilizatiei Sumeriene, si totodata cea mai numeroasa (180 – 200 de triburi).

Ei puteau fi intalniti in intreaga Europa (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franta, Spania, Turcia europeana, Asia Mica).

Scrisul si odata cu el istoria, au aparut mai intai in spatiul carpato-danubian si abia mai tarziu in spatiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici.In anul 1961, arheologul Nicolae Vlassa a initiat un santier arheologic in apropierea localitatii Tartaria din jud.Alba, intr-o zona cunoscuta pentru frecventa cu care resturi de ceramica si artefacte stravechi ies la suprafata.

In ciuda unui inceput ezitant, eforturile si asteptarile arheologilor au fost rasplatite in momentul scoaterii la lumina a trei tablite din lut care aveau in scurt timp sa zguduie lumea stiintifica.

Faptul ca intreaga istorie straveche isi putea schimba cursul, i-a facut pe multi dintre oamenii de stiinta sa priveasca cu suspiciune aceste artefacte din lut, prea fragile parca pentru a sustine o asemenea povara.

Tablitele nu au reprezentat singurul triumf al arheologilor. Impreuna cu acestea au mai fost dezgropate si 26 de figurine de lut sau piatra, o bratara confectionata din scoici si cateva oase umane care, la prima vedere, pareau ca apartin unui barbat adult.In scurt timp, intreaga atentie a expertilor a fost acaparata de cele trei tablite, dintre care doua aveau forma rectangulara iar una rotunda.

Simbolurile erau reprezentate doar pe o parte, iar cele rectangulare prezentau cate o gaura, deloc intamplatoare, sustin arheologii. 

 
 
Misterele Tablitelor de la Tartaria 
 

Doua dintre aceste placute sunt acoperite cu semne pictografice care redau texte vechi, cu peste un mileniu anterioare celor similare descoperite la Djemer-Nasr, Kis si Uruk din Sumer, datate in jurul datei de 3300 i.H.Artefactele recuperate din acelasi loc cu resturile umane i-au facut pe arheologi sa banuiasca ca ramasitele apartin unui om de vaza al societatii de atunci, un preot, saman sau poate un medium.

Ceea ce reprezenta o descoperire epocala atat pentru cultura si civilizatia danubiana, cat si pentru intreaga Europa, a devenit un aprins subiect de controversa, ramas nesolutionat pana astazi desi, din ce in ce mai multi arheologi par sa confirme vechimea si importanta acestor vestigii istorice.

Majoritatea arheologilor si istoricilor au aproximat elaborarea tablitelor in jurul anului 5500 i.H., conferindu-le o vechime de peste 7 000 de ani.Astfel, un simplu calcul matematic impinge inventarea limbajului scris cu mai bine de un mileniu decat se credea initial si schimba total si locul de nastere al acestuia, din Mesopotamia in bazinul Dunarii.

Este posibil ca o civilizatie sa se fi format in zona balcanica cu un mileniu inaintea altora, mult mai celebre si puternice, cum ar fi cele din Sumer si Egipt?De mai bine de jumatate de secol, tablitele de la Tartaria si simbolurile pe care le poarta sunt in centrul dezbaterii cu privire la “incubatoarele” spatiale si temporale ale scrisului si la primele lacasuri ale civilizatiei europene. 
TRACO-DACII au avut cea mai veche agricultura din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume.

La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de masurare a timpului.

Incepand cu anul 1995, dupa studii indelungate, insa intentionat tinute la subsol, o serie de savanti americani de prestigiu au ajuns la concluzia ca Potopul descris in Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populatie neasteptat de dezvoltata, (oare cine?).

De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greaca (ULIMP- Lumina sau Splendoare, in limba traco-daca),  era in  Bucegi, unde nu intamplator dainuie al doilea Sfinx de pe Pamant.

Homer spunea ca numai tracii stiau sa lupte calare si cu arcul incepand cu mileniul cinci inainte de Christos.

 

TRACO-DACII erau singura civilizatie din lume care nu a cunoscut sclavagismul sub nici o forma a sa.

In jurul anului 1400 I.C, se construieste in Tracia nord-Dunareana, cea dintai scoala cu local de sine statator de pe Terra, numita Androniconul, unde preotii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare incepand cu teologia (cultul Zeului Soare si al celor 12 constelatii).

Confom marturiilor ramase posteritatii ale lui Platon si Socrate, insusi Pitagora si-a completat studiile la scoala Zamolxiana, si tot ei afirmau ca in acea vreme in Dacia existau cei mai de seama medici ai timpului.Istoricul Herodot, ii considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpatilor, (Moldova de astazi).

Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, in Anatolia, unde au fost cunoscuti ca Cimiry.Migrati ulterior catre Italia, Spania, Anglia si Irlanda au fost cunoscuti sub denumirea de celti.

Zona Nord – Dunareana (Romania de astazi), a fost considerata din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat in aproape toate bogatiile pamantului, cu terenuri agricole(granarul Europei de mai tarziu), pasuni intinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine aparata contra majoritatii dezastrelor naturale…..etc.

Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungati din vatra stramoseasca si nici deznationalizati.Romanii isi pastreaza in continuare limba, portul, obiceiurile, traditiile stramosilor de acum 7.000 de ani.

Analizele minutioase, demonstreaza un alt miracol : in ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupatie romana, ne-am pastrat puritatea genetica, specifica stramosilor nostri.

Romania ramane un miracol, caruia i s-a prevazut un viitor mesianic.

Profetul indian Sundhar Singh scria in 1922, ca romanii vor deveni un popor iubit si respectat de toate popoarele lumii. 

 
Bibliografie (surse) : 

– Augustin Deac – Istoria Adevarului Istoric- P.L.Tonciulescu – Ramania, paradisul regasit- Nicolae Densusianu – Dacia Preistorica , Vol.1, 2, 3, 4, 5- Cornel Barsan – Revansa Daciei-  cultural.bzi.ro si  stirile.rol.ro

13/05/2014 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , ,

29 comentarii »

 1. Ce aberații și cata prostie! A mai existat altceva pe pământul asta decât olteni? ” Marii savanți….” Dar de ce nu dai și numele savantului? Mai lăsați dracu naționalismul ăsta de rahat și uitați-vă mai bine la nivelul ridicat de incultura și lipsa de civilizație a romanilor!

  Apreciază

  Comentariu de SS | 09/06/2014 | Răspunde

  • Aberatii? Cand faci astfel de afirmatii categorice,trebuie sa vii si cu argumente concrete. E ceva neadevarat aici? Incearca sa argumentezi ce anume si nu la modul general.
   Spui ca romanii sunt inculti si necivilizati? TOTI ROMANII ? D-ta te crezi un roman cult si civilizat,nu-i asa ?
   Sau nu esti roman si atunci se explica toata atitudinea d-tale…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 10/06/2014 | Răspunde

   • Amice esti retardat? Argumentele tale concrete unde sunt? La rol.ro si cultural.bzi.ro? hahaha.. Ba potoliti-va in pula mea cu mizeriile astea de articole ca va discreditati singuri.

    Apreciază

    Comentariu de cutare | 13/06/2014

   • Ar trebui sa stii ca insultele tale nu tin loc de argumente,prapaditule…Eu am prezentat niste lucruri,iar tu daca nu esti de acord cu cele scrise aici,trebuie sa aduci argumente,documente,citate din lucrari importante.Altfel,demersul tau este unul prostesc,nu te supara, mai nea „Cutare” ! :)).

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 13/06/2014

  • Mare idiot esti! omul asta spune ceva interesant despre istoria noastra si tu o denigrezi!

   Apreciază

   Comentariu de Perspicius | 11/06/2014 | Răspunde

 2. Partea cu istoria este credibila dar cea cu prevazutul…. sigur nu este aproape!!!

  Apreciază

  Comentariu de flo | 12/06/2014 | Răspunde

 3. De ce credeti ca Sfinxu din Bucegi este al doilea din lume?de ce nu ar fi primu si eu asta cred ca are o vechime cu mult mai mare ca Sfinxu din Egipt.normal ca avem o puritate genetica,deoarece noi nu am venit si nu am plecat niciunde,noi suntem DACI,da-ci,(de aici)….

  Apreciază

  Comentariu de Bojan Nicu | 12/06/2014 | Răspunde

 4. Cum fasole sa dai la referinta: ToataRomania.ForumHit.ro =)))) sursa demna de incredere vai si amar de ea lume.

  Apreciază

  Comentariu de Hopa asa | 15/06/2014 | Răspunde

 5. De curiozitate…ca sa argumenteze si mai mult acest articol … doar de curiozitate.
  Luati Harta Romaniei,intoarceti-o cu dobrogea sa fie in sud…si va asigur ca nu o sa vedeti un buchet de flori…nici un peste,ci o sa vedeti,daca va uitati bine un cap de soldat DACIC,cu un coif pe cap,vazut din profil.
  ochiul este in dreptul clujului,creierul este zona de vest,cum era de asteptat :)…iar basarabia ii vine ca si un scut in zona gatului.

  Apreciază

  Comentariu de cosmin | 23/06/2014 | Răspunde

  • Dobrogea este in sud, nu e nevoie sa intorc harta ca sa o aduc in sud……In rest, e amuzanta observatia dv.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 23/06/2014 | Răspunde

 6. Chiar daca in articol putem gasii anumite aberatii precum : buri sunt un neam dac (buri sunt descendentii olandezilor care au colonizat africa de sud (in jurul anului 1607) lucru care face o asociere cu burebista facand parte din domeniul sf ) , ma bucur ca mai exista nationalism romanesc

  Apreciază

  Comentariu de radu | 23/06/2014 | Răspunde

  • Eroare…Burii (buridavensi)erau un trib de daci.

   Burii au fost un trib trac (dac) situat în Oltenia , al căror capitală era Buridava . În timpul războaielor daco-romane , burii au fost aliați loiali ai regelui Decebal ( cca 50 – 106 d.H ).
   Pe lângă tribul trac al burilor , a existat și un trib germanic numit într-un mod similar . Teritoriul acestui trib se afla între Oder și Vistula .
   Spre deosebire de burii traci , burii germanici au fost aliați cu romanii atât în timpul războaielor dacice cât și în timpul războaielor purtate de romani împotriva marcomanilor .

   Originea etnonimului „buri”dat colonistilor albi de origine olandeza ai Africii de Sud este cuvantul olandez Boers ( de la olandezul « boer » care inseamna „taran”).
   Burii sud-africani nu au nici o legatura cu buridavensii (burii)daci sau cu cei germanici din antichitate.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 23/06/2014 | Răspunde

 7. mai lasa-ti-va dracului de prostii nationaliste…..conteaza ce suntem . nu ce am fost,…..devenim un popor manelistico tiganesc….

  Apreciază

  Comentariu de victor | 04/07/2014 | Răspunde

  • Ar fi fost bine sa-ti fi spus parintii sau sa fi invatat la scoala,ca un popor care nu-si cunoaste radacinile este sortit pieirii.
   Cat despre manelism si tiganie,tocmai asta ai facut d-ta acum !

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 05/07/2014 | Răspunde

 8. Pai daca suntem cei mai vechi, inseamna ca suntem „buricul Pamantului” ? :))
  Cu toate ca unele chestii par exagerari, sunt sigur ca aceasta zona si locuitorii ei au avut ceva special si suntem speciali. Totusi, chestia cu muntele Olimp nu stiu ce sa zic…si in Grecia este un munte Olimp. Cat despre Potop…parca a fost pe tot Pamantul si cica au fost luate perechi din toate speciile, ori la noi nu sunt elefanti, girafe. Nu vreau sa denigrez nimic, dar parca tot ce s-a intamplat in antichitate tine de zona noastra si de locuitorii de aici, asta reiese din articol. Ideea e ca inainte de Hristos (cu „H”), scrierile erau mai putine si multi isi permit sa confiste anumite evenimente din istorie. Maine o sa auzim ca australienii au fost cei dintai…

  Apreciază

  Comentariu de Tudor | 06/12/2014 | Răspunde

 9. In zona Olteniei … cea mai veche scriere din lume (la Tartaria in jud Alba)… bah voi n.aveti treaba nici cu istoria si nici cu geografia!!

  Apreciază

  Comentariu de mircea | 10/12/2014 | Răspunde

 10. Oameni buni, nu luati in seama prostiile spuse de cite un neica nimeni, care, datorita facilitatii de a posta un comentariu, se baga si ei in seama!!Cea mai mare greseala e sa- iei in seama.Referiti-va la articol in sine, foarte pertinent, plauzibil, deoarece aici gasim cele mai propice conditii pentru aparitia si dezvoltarea civilizatiei:-resurse(sare, lemn, piatra, sol fertil, etc),- clima temperata, o medie a tuturor conditiilor climaterice, -forme variate de relief, ceea ce obliga la adaptare, ingeniozitate,deci inteligenta, etc.

  Apreciază

  Comentariu de Gica | 08/02/2015 | Răspunde

 11. „Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.”

  Apreciază

  Comentariu de richardhuza | 07/05/2015 | Răspunde

 12. http://www.criteriul.ro/impresionant-manifestul-dacic-sau-manifestul-pamantului-romanesc/
  +
  Prima jumatate a episodului 7:
  Noi, Arianii-Daci, Partea a VII – Apocalipsa (prima jumatate), 1080p Full HD:

  Apreciază

  Comentariu de Dinu | 14/05/2016 | Răspunde

 13. Daca ar fi fost asa, am fi avut si noi cele mai inalte si frumoase catedrale inca din sec X ! Si zece de Shakespeare!

  Apreciază

  Comentariu de Gabriel Wolfstein | 15/05/2016 | Răspunde

  • Un mare carturar roman spunea cam asa: „Pentru a putea fi construite catedralele Europei,bordeiele noastre a stat in calea barbarilor,impiedicandu-i sa ajunga in vestul continentului.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 15/05/2016 | Răspunde

   • Corect domnule. Stima și respect.

    Apreciază

    Comentariu de Geo | 17/06/2016

 14. Ramane intrebarea! Politicienii nu si doresc sa schimbe istoria deoarece au nevoie de slugi si oameni limitati la trup,suflet siminte. Dar noi toti, noi care stim ADEVARUL de ce nu facem nimic! Am lucrat in invatamantul alternativ sa i pot invata pe copii ce inseamna omenia. Curajul de a exprima ce gandesti,sentimentul libertatii pe care eu personal l am trait ! Haideti fratilor sa facem o SCOALA DACICA,adevarata si sa ne crestem copiii si nepotii in cultul respectarii valorilor UMANE adevarate ,cele ale OAMENILOR adevarati!

  Apreciază

  Comentariu de elena mariana | 12/06/2016 | Răspunde

  • De acord. Va stau la dispoziție.

   Apreciază

   Comentariu de George | 17/06/2016 | Răspunde

 15. NOI ROMANI NE AFLAM PE ACESTE PAMANTURI DE CAND A LUAT FIINTA VIATA PE ACEST PAMANT ,DACA LA ORA ACTUALA NU M-AI SANTEM STAPANI PE TERITORIILE STRABUNILOR SE DATORESTE SI FAPTULUI CAUNELE POPOARE ALE EUROPEI DESCENDENTE DIN POPORUL DAC ,NU AU INTERESUL CA NOI ROMANI SA DEVENIM LIDERI AI LUMI.

  Apreciază

  Comentariu de Nico Nico | 12/06/2016 | Răspunde

  • NOI ROMANII NU NE AFLAM PE ACESTE PAMANTURI DE CAND A LUAT FIINTA VIATA PE ACEST PAMANT. Noi suntem URMASII acelor neamuri primordiale despre care vorbiti dv.si prin urmare aceste pamanturi mostenite de la acesti inaintasi ne apartin.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 12/06/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: