CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin și promotorul teoriei neo-eurasianismului, se adreseaza într-o scrisoare publica poporului american


aleksandr dugin, alexander dughin, basarabia romana, prof dr ilie badescu, Romania Mare, Romania-Rusia

Motto:

“Existenţa poporului rus ca un tot întreg organic şi istoric, este lipsită de sens fără construirea unui imperiu continental.Ruşii vor rămâne o naţiune, doar în cadrul Noului Imperiu. Noul Imperiu trebuie să fie eurasiatic, continental şi în perspectivă –  mondial”

– Aleksandr Dughin în “Bazele Geopoliticii” –

Dughin le explică americanilor ce se întâmplă în Ucraina

Elita politică americană a făcut tot posibilul ca rușii să-i urască pe americani

“Adresez o scrisoare oficială poporului american pentru a înțelege mai bine poziția patrioților ruși în urma situației dificile creată la granița de vest a Federației Ruse”, susține Alexandr Dughin, considerat ideologul lui Putin și promotorul neo-eurasianismului, într-o scrisoare către poporul american făcută publică pe sott.net.

În scrisoare Dughin face referire la punctele de vedere diferite ale americanilor și rușilor.

“Poporul american are propriile sale tradiții, obiceiuri, valori, idealuri, opțiuni și credințe. America acordă tuturor dreptul de a fi diferit, de a alege în mod liber, de a fi ceea ce vrea să fie și poate fi sau deveni. Or, noi rușii admirăm asta.

Însă, pe arena internațională elita politică americană acționează contrar respectivelor valori. Deci, contradicția e în faptul că poporul american e cu totul diferit de elita politică americană”, spune Dughin în scrisoare.

În răvașul său, Dughin susține că poporul american s-a născut cu capitalismul în sânge.

Iar strămoșii americanilor nu au existat în evul mediu, ci mai degrabă s-au concentrat pe Europa cu tot felul de experimente politice.

Asta e explicația de ce americanii cred că poporul rus s-a născut în epoca sovietică, dar este o teză total greșită. Poporul rus își are rădăcinile din epoca veche a omenirii. Astfel, pentru a înțelege poporul rus, inclusiv pe cel ucrainean e nevoie să fie luat în considerație trecutul nostru.

Iar acum să revenim la criza din Ucraina.

Acum zece ani a fost declanșată revoluția Oranj, care a fost făcută de occidentali pentru contestarea victoriei la prezidențiale a lui Victor Ianukovci, considerat favoritul Rusiei.

Astfel, la cea de a treia rundă în scrutinul prezidențial câștigător a fost desemnat Victor Iușcenko. Patru ani mai târziu, însă același candidat a acumulat dor 4% la alegeri, iar câștigător a ieșit Victor Ianukovici.

“Pe întreaga perioadă a mandatului, Ianukovici a avut o promovat o politică echilibrată. Acesta a fost mai degrabă un oportunist fără o strategie reală de conducere în condițiile unei societăți divizate. El a reacționat mai mult decât a acționat”, explică Dughin în scrisoare.

Ideologul lui Putin susține că recenta revoluție de pe Maidan a fost coordonată, la fel de occident. În urma acesteia președintele Ianukovici a fost înlăturat de la putere, iar protestatarii au acaparat ilegal puterea.

Următorii pași sugerați de occident au fost adoptarea declarației cu privire la intrarea în NATO, atacurile asupra limbii ruse și refuzul Ucrainei de a permite staționarea flotei ruse la Sevastopol.

„Astfel, în viitorul apropiat vor fi create cel puțin două entități politice în Ucraina. Este vorba de Ucraina de Vest cu orientarea pro-NATO și, iar alta cu orientarea spre Rusia.

Puterea pro occidentală din Ucraina vor încerca să folosească violența pentru a înăbuși mișcările pro ruse. Însă după o anumită perioadă de timp rezistența de Est și din Sud va crește, iar Rusia va fi obligată să intervină în Ucraina”, explică Dughin.

În concluzie, Alexandr Dughin afirmă că elita politică americană a făcut tot posibilul ca rușii să-i urască pe americani.

“Noi urâm elita politică americană pentru că aduce moarte, teroare și vărsare de sânge. Exemplele sunt multe.

Este vorba de Serbia, Afganistan, Irac, Libia, Siria, iar mai recent Ucraina. Sugestia mea este să urâm împreună elita politică americană. Să luptăm cu ei pentru identitatea noastră națională.

Rușii sunt un popor, nu marionetele americanilor”, a conchis Dughin.

 Sursa: deschide.md/ro

 

 

Cine este acest Aleksandr Dughin ?

Aleksandr Gelievici Dughin (n. 7 ianuarie 1962), este un geopolitician,sociolog si politician rus, profesor la Facultatea de Sociologie a Universităţii de Stat din Moscova,doctor în ştiinţe politice, lider al „Mişcării Eurasia”,o organizatie care pledează pentru edificarea unui suprastat eurasiatic.

A fost un apropiat al lui  Evgheni Primakov, general k.g.b si fost prim ministru al Federatiei Ruse și mai târziu, al lui Vladimir Putin.

Dughin caută să îmbine tradiția geopoliticii clasice germane, cu cea a gândirii panslaviste,  precum și cu mistica teosofica rusă,teoriile dezvoltate de el  fiind  un produs cultural tipic postcomunist, care incearca să înlocuiască vechea ideologie bolşevic-leninistă, cu ceva nou.

Împreună cu un alt exaltat naţionalist, Eduard Limonov, a fost şi unul dintre fondatorii Partidului Naţional-Bolşevic.

Ulterior Dughin s-a certat cu Limonov şi si-a creat in anul 2002  propria organizaţie antiliberală şi antioccidentală,  Partidul Eur-Asia (transformat mai tîrziu în Mişcarea pentru Eurasia), care are la bază ideile sale..

Teoria eclectică a lui Dughin este un amestec de naţionalism slavofil si religie ortodoxă, de exaltare a ţarismului şi stalinismului imperialist,totul ambalat în ambalajul unor concepte preluate din scrierile lui René Guénon, Julius Evola, Mircea Eliade, Alain de Benoist sau Carl Schmitt.

Interesant este că Dughin îşi revendică  ideologia şi din scrierile unui filozof român – Jean Pârvulescu.

Într-un eseu publicat în revista sa „Arktogaia“, intitulat „Steaua imperiului invizibil” (titlul fiind omonim cu un roman al lui Jean  Pârvulescu), Dughin expune indirect şi viziunea sa geopolitică asupra unui vast imperiu totalitar.

A scris mai multe cărți de geopolitică, printre care și “Bazele geopoliticii” (1997).

Din  lucrarile semnate de Dughin se desprinde ideea necesităţii creării unui spaţiu geografic lărgit condus de Rusia, care ar trebui să se intindă  de la Pacific până la Atlantic, un bloc eurasiatic  format  în jurul Rusiei, cu participarea țărilor europene și a Iranului.

Despre români si România, omul nostru spune  in principal că Basarabia este românească şi ca ar trebui să se unească cu România.

Cu o condiţie insa, să se alăture Rusiei, să fie de partea Uniunii Eurasiatice.

Dughin are o întreagă teorie, conform careia in lume există „popoare ale mării”, cărora li se opun „popoarele uscatului”…

„Popoarele mării” colonizează, se ocupă cu comerţul si  sunt predispuse schimbărilor, în vreme ce „popoarele uscatului” sunt sedentare, legate de pământ şi de tradiţii.

Asadar, dupa Dughin, România Unită isi va gasi “izbavirea”, numai in cadrul imperiului eurasiatic condus de  “Maica”Rusia !

 

24/04/2014 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: