CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

MAREA TRĂDARE NAŢIONALĂ. Istoricul Dinu C.Giurescu trage un semnal de alarmă. VIDEO


 

SECRETELE ISTORIEI cu ALEXANDRU MORARU

AFLĂ CUM EŞTI VÂNDUT ŞI TRĂDAT. REACŢIONEAZĂ  PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU !

DINU C. GIURESCU: “Am sentimentul că sunt în 1940, în preajma prăbuşirii hotarelor noastre.

Iniţiativa de a desfiinţa judeţele se înscrie într-un şir de acţiuni care sunt menite, pe de-o parte, să destrame unitatea teritorială a ţării şi, pe de altă parte, să şteargă identitatea noastră naţională.
Se anulează, cu o trăsătură de pix, toată această întocmire care are o vechime între 600 şi 700 de ani, intrată în conştiinţa noastră, a mea.

Eu sunt din Vlaşca mai întâi, apoi din Argeş, şi pe urmă, evident, sunt din România, fiindcă Vlaşca şi Argeşul sunt parte din România.

Ce facem? Ştergem cu buretele, ştergem cu pixul – tot? Unde voi fi?

Din regiunea 1, cetăţeanul cu codul numeric personal cutare, pe care îl înscriu cu două-trei semne acolo, într-o listă şi, în felul acesta, am robotizat întreaga Românie. Eu nu mai aparţin unui judeţ, nu mai aparţin României.
Aparţin unor sigle, unor numere înscrise… E trist!

Aşadar, ce se întâmplă acuma cu desfiinţarea judeţelor se înscrie în două tendinţe foarte clare din ultimii ani. Pe de o parte destrămarea teritorială a României şi, pe de altă parte, ştergerea identităţii noastre ca români. Am să enumăr câteva argumente:

● Primul: regiunile de dezvoltare

Acel faimos proiect, din păcate al UDMR-ului: 50.000 Km², taie Transilvania în două, pe linia trasată de arbitrajul de la Viena din ’40. Acesta este un fapt.

● Al doilea: statutul minorităţilor care se pregăteşte.

Dacă se adoptă, prin formulă magică a asumării răspunderii, vom crea zeci de autonomii teritoriale, sub pretextul autonomiilor culturale. Autonomii teritoriale în Transilvania care vor face tranziţia de la judeţele secuieşti, şi până la graniţa cu Ungaria.

● Al treilea argument: legea arhivelor

În speţă întoarcerea arhivelor la emitent!

Dumneavoastră ştiţi ce înseamnă asta? Să le întorc unde?
Emitentul a fost până în 1918 Ungaria sau Austria. Acolo le întorc?

Eu cred că nu-şi dau seama oamenii de catastrofa pe care o pregătesc României.
Dacă le-aş propune Statelor Unite să întoarcă arhivele de la Arhivele Naţionale Centrale din Washington DC la diferiţii emitenţi, eu cred că s-ar uita şi ar spune probabil că este un act de trădare naţională, de destrămare a unităţii Statelor Unite.

● Al patrulea argument: legea educaţiei

Suntem educaţi după moda nouă europeană, în care 92% dintre elevii autohtoni au mai puţine drepturi decât 8% dintre elevii minoritari. E bine că au minoritarii drepturi, dar vreau ca şi majoritarii să aibă aceleaşi drepturi!

Aceeaşi lege enumeră 22 de principii directoare, unul din principii este şi cultura, identitatea şi istoria românească, dar în lege nu se află nimic pentru promovarea acesteia.

 

 

Dinu C. Giurescu: Romania’s regionalization will lead to the economic disruption of the country 114

acad.Dinu C. Giurescu, istoric

 

Mai mult decât atâta: finanţarea este favorizantă pentru minoritari: dacă sunt 10 elevi minoritari români într-un sat, desfiinţăm şcoala respectivă, iar dacă sunt zece minoritari într-un sat, facem o şcoală specială. Iată, deci, ce înseamnă legea educaţiei europene…
Nu mai vorbesc de autonomia universitară, care acolo e proclamată cu litere groase dar, în realitate, universităţile sunt supravegheate, acuma, cum nu au fost niciodată înainte, după bunul plac al rectorului şi al altora.

● Al cincilea argument: nu mai avem manual de istoria românilor.

Elevii de clasa a XII-a au un manual pe care scrie Istorie, iar înăuntru e tranşată, ca la abator, istoria românilor pe teme mari, pe care le înţelege un om care cunoaşte istoria românilor, dar nu unul care trebuie s-o înveţe, fiindcă principiul cronologic a fost desfiinţat.

● Al şaselea argument: eu pot să insult acuma drapelul ţării sau personalităţile marcante…
În lege nu mai există incriminare penală pentru acest lucru, pentru profanarea sau batjocorirea simbolurilor naţionale. Fac ce vreau şi ce păţesc? În cazul cel mai bun,dacă acţionează guvernul sau autoritatea, primesc o amendă.

● Al şaptelea argument: Am aflat cu stupoare că asociaţia culturală Forumul Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, nu primeşte un leu de la Guvern pentru acţiunile sale culturale.

● Al optulea argument: ora de istorie la televiziunea romană nu mai este.
Nu mai există, pur şi simplu.

● În al nouălea rând
Desprinderea propagandistică, şi chiar mediatică, a celor două judeţe şi jumătate secuieşti.

● În al zecelea rând: reforma sistemului sanitar. Care poate să ducă foarte departe, spre dezastru…
Peste toate – şi cu asta am terminat – vine anularea Parlamentului.

Asumarea răspunderii este o formulă extraordinară, ca să nu mai conteze Parlamentul.

Marea Adunare Naţională era mult mai logică decât Parlamentul de astăzi. Spune Constituţia din ’65: „forţa conducătoare din Republica Socialistă România este Partidul Comunist Român” – monopolul puterii. Era clară puterea. Deputaţii votau aşa cum spunea Partidul.

Acuma nu! Avem un regim, chipurile, pluralist şi, în schimb, ne asumăm răspunderea încât orice lege poate să treacă în momentul de faţă, fiindcă Guvernul beneficiază de o majoritate aritmetică, care nu mai corespunde în niciun fel cu opţiunile şi cu sentimentele populaţiei.

Revin la judeţe. Acestea nu sunt o creaţie a lui Mircea cel Bătrân.

Judeţele erau acolo şi Mircea le-a întărit. Nu sunt o creaţie a lui Carol I sau a lui Alexandru Cuza Erau acolo. Domnitorul unirii şi fondatorul monarhiei le-au întărit doar.

Culmea este că Uniunea Europeană nu ne cere această desfiinţare a judeţelor.

Este o mistificare grosolană, urâtă de tot, să spui oamenilor că UE ne cere aşa ceva.

Dar nu este adevărat! Franţa şi-a menţinut zeci, sute de departamente, Germania la fel, Anglia la fel. Fiecare unitate teritorială cu numele ei este acolo, numai noile desfiinţăm.

Partea cea mai gravă e că vor să ne şteargă memoria, vor sa ne şteargă identitatea.

Prin toate aceste răsturnări, prin toate aceste acţiuni de buldozer, pur şi simplu, vor să fiu ca frunza pe apă – căci frunza este acum un simbol – să nu mai ştiu ce e cu mine, să fiu un fel de cetăţean, aşa, al nimănui, care locuiesc într-o regiune desemnată printr-o cifră romană, şi care voi fi, încă o dată, înscris, printr-un indicativ numeric, într-o listă.

Acest tip de om nu are decât nevoi imediate: trebuie să se ducă la mall, să cumpere o maşină şi să călătorească, poate, în străinătate, şi să se îmbrace bine.
Asta este tot, dar în cazul ăsta România: adio! Aici este partea cea mai gravă.

Prin desfiinţarea judeţelor îmi iei baza mea teritorială care de sute de ani există acolo.

Bunicul meu s-a născut în Buzău, şi judeţul Buzău există şi astăzi.

De patru generaţii suntem buzoieni prin naştere. Ăla este primul loc. Îmi ştergi şi Buzăul? Ce fac? Unde sunt născut? În raionul Stalin din Bucureşti?
Se vehiculează teoria că noi am ajuns în Transilvania prin secolul XII-XIII…

Asta este o veche temă de propagandă: neputând să conteste majoritatea absolută a românilor, au început să spună: „da, dar voi aţi venit după noi, şi noi am fost primii ocupanţi” şi alte teorii din acestea.

Cât priveşte judeţele, să luăm două exemple: Maramureşul şi Bihorul. Sunt forme vechi de organizare pe care regatul maghiar, în momentul în care a încorporat Transilvania, le-a preluat şi le-a transformat în comitatele regatului.

Iar mai târziu, când Ungaria a făcut dualismul cu Austria, a reînfiinţat toate judeţele.

Judeţele din Transilvania sunt judeţele care s-au constituit de-a lungul vremilor. Atât de puternică era instituţia, încât Austro-Ungaria a extins această instituţie a comitatelor, echivalentă cu judeţele, pe toată Ungaria mare, aceea din 1867.

Tot ce am înşirat până acuma, acei paşi mai mari sau mai mici pentru destrămarea unităţii teritoriale şi a demnităţii româneşti, merg toate ca un şuvoi către o singură ţintă, suprimarea articolului 1 din Constituţie: România este stat naţional, unitar, suveran şi indivizibil.

Asta le trebuie, asta vor să suprime. Şi o suprimă în momentul în care, în conştiinţa elevilor din liceu, dispare Istoria românilor ca materie de învăţământ, sau când cetăţenii dintr-o urbe nu mai au conştiinţa că sunt români.

Poate nici măcar că sunt bucureşteni sau braşoveni, ci aşa, nişte cetăţeni în derivă printr-o regiune de dezvoltare, numerotată cu 1,2,3, 4 sau 5.

Dacă doriţi să rememoraţi, sau să vedeţi pentru prima oară, cine au fost cei care au distrus judeţele României, să ne întoarcem în 1950, ca să vă arăt o lege adoptată de Marea Adunare Naţională, chiar în anul care reprezenta debutul obsedantului deceniu.
Aş spune cel mai urât, cel mai trist şi cel mai greu de suportat deceniu din istoria modernă a României.

E vorba de Legea nr. 5 din 1950, cea care desfiinţa judeţele României, şi o făcea sub conducere sovietică.

Iată un extras: „Marea Adunare Naţională a Republicii Populare Române.

În temeiul art. 38 din Constituţia Republicii Populare Române, văzând Hotărârea Consiliului de Miniştri nr. 935 din 31 august 1950, adoptă următoarea lege pentru raionarea administrativ-economică a teri-toriului Republicii Populare Române – Articolul 1”
… Fiţi foarte atenţi la acest articol 1, fiindcă argumentaţia comuniştilor sovietici din anii ’50 seamănă foarte mult cu ceea ce oferă astăzi ca motivaţie, actuala coalitie (regimul Băsescu – “USL” (n.n.) – UDMR).

Tot sub masca bunăstării economice şi a atragerii unor fonduri şi a cooperării dintre tot felul de persoane fizice şi juridice, sub aceeaşi motivaţie ne este propusă acum, ca şi atunci, desfiinţarea judeţelor.

 

Iată aşadar ce spune acest articol 1:

„Pentru asigurarea dezvoltării industriei şi agriculturii, în scopul construirii socialismului şi a ridicării nivelului de trai al oamenilor muncii, pentru a înlesni cât mai mult apropierea aparatului de Stat de poporul muncitor, pentru a contribui cât mai temeinic la asigurarea rolului politic conducător al clasei muncitoare şi la întărirea alianţei clasei muncitoare cu ţărănimea muncitoare, TERITORIUL ROMÂNIEI SE ÎMPARTE ÎN: REGIUNI; ORAŞE; RAIOANE. Regiunile din Republica Populară Română şi capitalele lor sunt:…”

Am sentimentul că sunt în 1940, în preajma prăbuşirii hotarelor noastre. E de spus numai că fiecare om trebuie să-şi dea seama că soarta lui personală, afară de beneficiarii regimului, depinde de ce se joacăacuma.

Se joacă integritatea teritorială a României, se joacă stabilitatea ei, se joacă identitatea, sentimentului că eşti român, se joacă apărarea ţării.

Statul de astăzi nu mai apară România. Statul de astăzi apară pe altcineva, dar nu obştea românească.
De aceea fiecare dintre noi, cu mijloacele pe care le are, trebuie să spună NU.

„Nu!” – la ceea ce se pregăteşte în momentul de faţă şi să revenim la tradiţiile noastre, să revenim la puterea noastră dintotdeauna.”

 

 

 

 

SURSA: basarabialiterara.com.md

 

 

 

CITITI SI :

 

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2010/08/12/profesorul-dnu-giurescu/

 

12/04/2014 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA, YOUTUBE | , , , , , , , , , ,

69 comentarii »

  1. Adevărat şi trist. Románii ce fac?? Nimic stau şi aşteaptă dar nu şi dau seama ca sunt părtaşi.

    Apreciază

    Comentariu de raulmarta35 | 13/04/2014 | Răspunde

  2. Nu ma mai mira nimic.Pacat de jertfa inaintasilor nostri pentru a reliza Romania Mare.

    Apreciază

    Comentariu de Luminita Bostan | 13/04/2014 | Răspunde

    • avem o solutie la lupta altfel vom sfarsi rau

      Apreciază

      Comentariu de tutu | 31/07/2015 | Răspunde

  3. Trebuie sa ne trezim ,pana nu e prea tarziu,altfel copiii si nepotii nostri ne vor blestema,iar parintii si stramosii nostri se vor rasuci in mormant!Doamne,ai grija de Romania!

    Apreciază

    Comentariu de Buta Florin Gheorghe | 17/05/2015 | Răspunde

  4. Locuitorii Romaniei nu mai formeaza un popor,un popor este atunci cand are la baza principiul unitatii si nu al dezbinarii.Poporul roman nu o sa mai fie niciodata , din pacate. Intelepciunea lipseste acestei populatii.

    Apreciază

    Comentariu de Vasile | 17/05/2015 | Răspunde

  5. Am citit un comentariu Armand Gosu „care ne atentiona ca „unirea cu Basarabia „va aduce Romaniei un milion de rusi si ucrainieni. si ce daca ? dar va aduce Romaniei si mormintele bunicilor si strabunicilor me si ai altora.i. Ca unirea va da apa la moara propagandei rusesti ca Romania vrea sa inghita Basarabia.Si ce daca? RFG -ul a „Inghitit” RDG -ul si nu a facut indigestie. Noi trebuie sa ridicam un nou zid al Berlinului pe malul Prutului. De ce? Ca sa avem vecini iubitori numai Marea Neagra.Cine nu are trecut nu are nici viitor.
    Trezestete romane!

    Apreciază

    Comentariu de lucian enache | 18/05/2015 | Răspunde

    • Armand Gosu vorbea probabil de numarul total de minoritari din R.Moldova.Ucraineni sunt cateva sute de mii,dar mai sunt si rusi,gagauzi etc.
      În perioada 5 – 12 octombrie 2004 pe teritoriul Republicii Moldova a avut loc primul recesământ independent a populației.

      Conform recensământului din 2004, separat în teritoriul controlat de guvernul moldovean și în Transnistria, situația este următoarea :

      # Naționalitate Total %
      1. Băștinași declarați Moldoveni 2.742.231 69,62
      2. Ucraineni 442.475 11,23
      3. Ruși 369.896 9,39
      4. Găgăuzi 151.596 3,85
      5. Bulgari 79.520 2,02
      6. Băștinași declarați Români 73.529 1,86
      7. Țigani 12.778 0,32
      8. Alții 66.401 1,69
      9. Total 3.938.679 100
      Ponderea populației de naționalitate găgăuză s-a majorat în această perioadă cu 0,3%, iar a populației de origine românească cu 2,1%, plasându-se respectiv pe al patrulea și al șaselea loc în totalul populație.

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 18/05/2015 | Răspunde

  6. Orice popor isi merită conducătorul.de ce ne mai miram ce se întâmplă

    Apreciază

    Comentariu de dan Alexandra | 18/05/2015 | Răspunde

  7. Care Romăni să apere țara????.Toți Romăni cuprinși între ani 18-50 de ani sînt cerșetori în toată UE-l pt a cîștiga, o bucată de pîine, să nu moară de foame. Restul de romăni, din țară sînt pensionari cu pensii de 400 lei/lună. Cine să mai apere țara.????. Toată industria țări este rasă de pe harta țari, bogățiile subsolului(Gazul, petrolul,aurul,cărbunele,pădurile, etc, etc.). Sînt în propetatea străinilor. Ei se înbogățesc pe averea noastră, iar noi murim de foame în țară. Aici ne-a adus conducători noștri cu capitalismul lor. S-a ajuns pînă acolo că, șeful parlamentului, sau a guvernului, sînt chemați l-a ordine l-a or-ce ambasadă di UE, sau Americană. Ceaușescu se întoarce în mormînt, pt ce țară a construit și ce a mai rămas. Mai urmează regionalizarea, țară și atunci vom dispare ca națiune. Bravo conducătorilor noștri.

    Apreciat de 1 persoană

    Comentariu de Adi Dorin | 18/05/2015 | Răspunde

    • Asa este.Noi trebuie sa ne unim (Cei putini ramasi in tara) sa nu dam voie sa se faca alta reimpartire.Satul asde si baba se piaptana.Mai bine ar avea grija de raportul demografic al populatiei.Natalitatea e la pamint,patura mijlocie subtire,batrinii nu mai este cine sa-ii sustina dupa o viata de stres si munca,medicii au plecat.Am ajuns de risul Europei si lumii.Aici ne-a adus in primul rind Basescu,cel care are inca obraznicia de a exalta reralizarile *din mandatul sau*.Rusine tradatorilor !!!!

      Apreciază

      Comentariu de Serban Vasile | 19/05/2015 | Răspunde

  8. Trădarea a început imediat ce s-au declanșat în Capitală opozițiile față de vechiul regim, și au continuat până astăzi. Falimentări sistematice ale tuturor unităților industriale; închiderea, desființarea formelor de muncă organizată în agricultură; falimentarea CFR-ului și a celorlalte sisteme de transport. Toate, prin vânzări banditești la fier vechi, potrivit programului Primului Ministru post-. Acum se finisează descompunerea Statului, căci a poporului s-a făcut prin emigrările masive (peste 4 mil.), care vor continua cât timp se vor mai naște și crește oameni în acest spațiu, numit România. Din păcate, savanții tac, intelectualii de asemenea, vorbesc și nu-i ascultă nimeni, iar oamenii tineri sunt complet debusolați de ademenelile altora, pentru o vreme, apoi le dau cu piciorul.

    Apreciat de 1 persoană

    Comentariu de Sârbu Tanase | 18/05/2015 | Răspunde

    • Nu am cuvinte! Merci celor ce au!!

      Apreciază

      Comentariu de Adina | 02/08/2015 | Răspunde

    • Din pacate va-ti trezit prea tarziu,nu mai este nimic de aparat decat demnitatea.Eu sunt unul dintre minoritati,dar nu ma intereseaza ce a „FOST” ,ma intereseaza fiecare zi in prezent.Eu personal nu ma pricep la politica,dar nu vreau sa se schimbe nimic in afara de nivelul de trai,sa-mi stiu familia in siguranta si sa nu trebuie sa suport injuriile unui patron,Italian,Spaniol,si mai stiu eu ce natii,pelanga ai nostri care devin mai lacomi de zi cu zi.Cea ce se intampla acum si in viitor,este dirijat din Bruxelles,unde se vrea ca Europa sa fie dupa modelul SUA,o singura tara cu mai multe state.E ca si cum ai vrea sa formezi o oua cu un ciocan. Din pacate urmarind evenimentele politice si globale,egoismul si forta ne indreapta spre un al 3-lea razboi mondial,ceea ce vedem noi in Romania este foarte putin ce se pregateste defapt.I-mi amintesc,eram mic si nu aveam bunci in sat,m-au luat pritenii mei romani cu ei la bunici si nu voi uita niciodata farmecul acelor zile.Anii au trecut si observ ca politica,umbra unei otravi seamana dusmania intre noi fara sa o vedem,dar se simte inca din „89.Pana cand poporul se chinuia si ducea aceasi greutati,nu erau atat de egoisti oamenii,lumea se ajuta indiferent ca era svab,ungur, slovac sau roman.De la „revolutie” pana azi,infloreste evolutia egoismului si acest fapt ne-a condus pana in prezent.Lacomia.Nu este diferenta intre nationalitati,conducatorii lor isi vad doar propriile beneficii chiar si atunci cand se pregateste o noua lege,cand se finanteaza un proiect din bani publici,normal ca beneficieaza firma varului primarului etc…Deci, sa ajung la idea pe care am vrut sa explic,este esential ca primadata sa stergem forma egoista individuala,care mi se pare tot dictatoriala si sa ne gandim intr-un viitor comun pentru binele tuturor intr-o forma cu adevarata democratica.Daca reusim acest lucru in viitor,nu vor mai fi diferente intre natii.

      Apreciat de 1 persoană

      Comentariu de mihai | 31/05/2016 | Răspunde

  9. Daca as spune tradare e cam putin, Treaba e mult mai complexa dupa umila mea parere, Am inceput prin a ma intreba cine sunt si unde ma aflu, Cind cred ca am un raspuns au grija cei care reprezinta statul sa ma minta din nou.Lipsa raspunderi si a unor valori stabile care sa ne reprezinte parteneriatul dintre cetatean si stat,stat si cetatean duce la pierderea identitatii si la crearea unui stat securisto=politico=mafiot,nimic din ce sa furat si distrus in tara asta nu se putea face fara tradarea lor.Specific ca este doar umila mea parere pe scurt….

    Apreciază

    Comentariu de ciuclea danut | 18/05/2015 | Răspunde

  10. trebuiesc importati ” tigrii lui Arkan ”.

    Apreciat de 1 persoană

    Comentariu de toma constantin | 19/05/2015 | Răspunde

    • Si ce mare branza au facut „tigrii”aia? Din cate stiu, Arcan a fost asasinat si de „tigrii”nu prea se mai aude nimic…

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 19/05/2015 | Răspunde

  11. Text anacronic. Identitatea se creaza clipa de clipa, nu se mosteneste.

    Apreciază

    Comentariu de rotag | 20/05/2015 | Răspunde

    • E bizara afirmatia d-tale conform careia identitatea unui popor se creaza si se tot creaza continuu, generatiile precedente neavand nici o contributie.
      Unde ai citit d-ta nazdravania asta, sau e o inventie care iti apartine?

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 20/05/2015 | Răspunde

  12. IDENTITATE =A. D.N . FĂRĂ EȘTI CE VOR BUNII NOȘTRI GUVERNANȚI !!!

    Apreciază

    Comentariu de MARIACOJOCARU876 | 29/05/2015 | Răspunde

  13. Este forte trist si rog romani sa se implice si sa promovam DDR.In Democratia Directa Romana poporu devine suveran pe tara si are dreptu la referendum .Poporu este care isi decide legile.Politicu nu mai are voie la vot si nici imunitate nu are .Pote fi retras din functie prin referendum.

    Apreciază

    Comentariu de Gabriela | 29/05/2015 | Răspunde

  14. Aveți perfectă dreptate domnule profesor,avem o clasă politică de rădători. Totuș gândindu-mă la acest subiect al regionalizării,poate ar trebuii să ne gândim la regionalizarea făcută de regele Carol al ll-lea proect din care nu au fost excluse județele,fiind incluse în noile regiuni create atunci în anul 1938.

    Apreciază

    Comentariu de Vîja Mihai Virgiliu | 01/08/2015 | Răspunde

  15. Probabil condamnarea cu suspendare a lui Dragnea are un pret, destramarea Romaniei, tema reluata furibund de inculpat, promavata pana sa se dumireasca romanii ce se intampla. Reactiile (??????????) postfactum daca vor fi, nu mai au efect. Deja patriotismul majoritatii romanilor, mai ales la tineri, este la pamant. Parca am fi deja ” Ciulinii Baraganului „.

    Apreciat de 1 persoană

    Comentariu de Mitrofan Viorel | 01/08/2015 | Răspunde

  16. pina nu ve-ti intelege ca a va scoate occhii ca unul e basist si altul pontanac si nu va veti uni sa ii dati jos sa anulati tot ce au facut cu riscul cel mai mare posibil,totul va ramine aici,adica bla bla bla,ce vreti mai mult decit explicatia acestui mare om?trezitiva,mai bine o zi vultur decit o viata cioara

    Apreciază

    Comentariu de Dan Paslaru | 01/08/2015 | Răspunde

  17. Sa vezi ca se merge din rau in mai rau nu e greu. Stimate domnule academician intrebarea este: Ce sa facem? Cum sa facem sa putem schimba ceva? Suntem atat de orbiti de ura incat daca Ponta zice ca-i alba si Basescu zice ca-i neagra tot poporul ne impartim automat in doua, negru si alb si nici macar nu ne intereseaza ca in realitate e gri.

    Apreciază

    Comentariu de Adrian Cosma | 02/08/2015 | Răspunde

  18. TRIST ! cred ca este tarziu pentru a lua pozitie….

    Apreciază

    Comentariu de joszef | 02/08/2015 | Răspunde

  19. Ctiti actul de aderare la UE !!! Acolo se specifica foarte clar, ca dupa aderare, o tara membra NU are voie sa-si modifice granitele !!! Consider cele de mai sus o manipulare grosolana, deoarece vine din partea unui istoric, iar acesta in mod normal ar fi trebuit sa stie acest lucru. Nimeni nu doreste destramarea tarii, ci doar organizarea eficienta din pdv administrativ si teritorial. Si stiu bine, ca de 80 de ani incoace, NU m-a furat maghiarul, ci miticul. Voua va este frica de un singur lucru: ca nu o sa mai aveti toti banii tarii pe mana voastra si ca regiunile se vor putea in sfarsit dezvolta, fara a mai sta cu mana intinsa la Bucuresti. Federalizarea UE e stabilita de acum 15 ani !!! Si asta trebuia sa stie distinsul istoric. Si se va face aceasta federalizare sau regionalizare sau oricum doriti sa-i spuneti si mai mult, a si inceput inca de anul trecut si se va realiza in 3-4 ani. Asadar, somn usor tuturor patriotilor de serviciu.

    Apreciază

    Comentariu de haitchi | 02/08/2015 | Răspunde

    • Cititi cu atentie documentele la care singura faceti referire si veti constata ca granitele europene nu pot fi modificate PRIN FORTA ci numai pe cale pasnica.
      Uniunea Europeana ar fi aruncata in aer daca o nationalitate dintr-o tara (bascii, scotienii,germanii din Alto Adige,flamanzii,sarbii bosniaci,maghiarii din Romania, catalanii etc.,s-ar juca de-a referendumurile ,dupa care declara secesiunea teritoriului in care locuiesc fata de tara careia ii apartine si apoi si-ar proclama independenta ?

      In Scotia asa ceva era pe cale sa se intample in urma cu cateva luni.In Catalonia se pune chiar acum la cale un astfel de referendum, pentru obtinerea independentei fata de Spania, cu toate ca guvernul spaniol l-a declarat ab initio, ilegal.
      D-ta ai mintea tulburata de basme cu „mitici” si nu-ti dai seama ca repeti o lozinca idioata lansata chiar de propaganda iredentista maghiara, crezand in nesfarsita ta naivitate ca de la unguri iti va veni tot binele si laptele si mierea..
      Poate ne spui si noua ce ti-au furat guvernele de „mitici”ale caror prim ministri si numerosi ministri erau si vor mai fi ardeleni ? Aud? Tie nu ti-a trecut prin cap ca avansul economic pe care il are Ungaria se datoreaza tocmai faptului ca 1000 de ani a jefuit alte popoare, nu doar pe romaniii ardeleni si banateni ?
      Este imposibil sa gasesti o imbecilitate mai mare decat cea care face diferenta intre diferite grupuri regionale de romani.
      In urma cu ceva timp,un bou scria chiar aici ca „banatenii sunt mult superiori”celorlalti romani, inclusiv fata de ardeleni.
      Eu ce sa spun altceva decat ca in fata unor astfel de ciocoflenderi ma umfla rasul ?..

      Tie un lucru sa-ti fie clar,”Ioano”fata, anume ca maghiarii ti-au facut slugi stramosii daca esti romanca sau nemaghiara, si ca tare mult duc acum dorul acelor vremuri cand le puteau spune romanilor fara teama de a fi pedepsiti „bodos olah”.
      In incheiere iti mai spun ca daca ai sa te informezi corect, sigur vei afla ca regionalizarea europeana nu e acelasi lucru cu federalizarea, ea reprezentand cu totul altceva si anume un vector de promovare a progresului economic, in scopul aducerii unor regiuni mai putin dezvoltate la nivelul celor dezvoltate.
      Ce incearca reprezentantii ungurimii acum, este o tentativa de a face din regionalizare un vehicul al separatismului teritorial,reclamand crearea unei regiuni economice strict pe criterii etnice, ale carei granite sa coincida (culmea obrazniciei!) cu granitele pe care le-a impus Diktatul de la Viena.

      Daca tu crezi ca vor reusi separatistii unguri sa pacaleasca pe cineva sa sfasie Romania, in numele „europenismului”,ar insemna ca esti ori foarte naiva,ori infiorator de analfabeta politic.
      Mai invata si poate imi vei spune ceva mai inteligent data viitoare..

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 02/08/2015 | Răspunde

      • Of, Doamne ! Asa sunt unii. Se hranesc cu…Somn usor !

        Apreciază

        Comentariu de haitchi | 02/08/2015

  20. Sa ne tinem de nepotii lui Burebista ,Decebal,Horia,Stefan,Mihai,Cuza

    Apreciază

    Comentariu de dedacui | 02/08/2015 | Răspunde

    • Eu zic sa traim in sec. XXI !!! UE a fost creata ca sa nu va mai bateti capu’ cu independentza teritoriala, ci cu educatia si progresul.

      Apreciază

      Comentariu de haitchi | 02/08/2015 | Răspunde

      • Daca tu crezi ca fara independenta poate exista educatie si progres pentru un popor, spui prostii.Cata vreme Transilvania s-a aflat sub unguri si Basarbia sub rusi,cam care crezi tu ca era starea educatiei romanesti in fata asaltului maghiarizarii si rusificarii fortate ?
        Aflu de la d-ta un concept de tot rasul,anume acela potrivit caruia un popor care nu are o tara si se afla sub ocupaqtie straina, poate progresa…Ce spui Franz ?

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 02/08/2015

  21. Asemenea articole nu pot fi apreciate decât de analfabeţii funcţionali, adică de aceia care ştiu citi, dar nu înţeleg ceea ce au citit. După ultima statistică, 53% din populaţia ţării e analfabetă funcţional. Consider că procentul este mult mai mare având în vedere că lumea NU citeşte, NU se informează, NU evoluează odată cu vremurile, ci rămâne cu creierii blocaţi cu zeci de ani în urmă. Vă anunţ că Imperiul Austro-Ungar a dispărut, iar Horthy e oale şi ulcele ! Reveniţi-vă şi încercaţi să vă respectaţi educându-vă în primul rând prin responsabilitatea exprimării în scris pe reţelele de socializare sau pe bloguri. Încercaţi să faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi să presupuneţi că o asemenea discuţie ar putea fi deschisă la o masa rotundă în Germania sau în oricare altă ţară civilizată, iar voi l-aţi reînvia pe Horthy. Oare v-ar mai invita cineva a doua oară ?

    Apreciază

    Comentariu de haitchi | 02/08/2015 | Răspunde

    • CFhiar daca Imperiul Austro-Ungar si Miclos Horthy au disparut,d-ta sa te intrebi de ce continua cu atata obstinatie conducatorii actuali ai maghiarimii politica iredentista si de ce neaga cu atata indarjire Tratatul de la Trianon, in urma caruia s-au stabilit granitele Ungariei?
      Daca vei putea sa dai un raspuns inteligent.
      Cat despre „reinvierea”idealurilor lui Horthy,poate vei avea curiozitatea sa citesti cateva declaratii recente ale lui Viktor Orban, primul ministru actual al Ungariei, ale lui Laszlo Tokes (europarlamentar din partea partidului extremist-iredentist maghiar Fidesz si cetatean roman),sau ce spune DOCTRINA „PANMAGHIARA”, despre „SPIRITUALIZAREA HOTARELOR” şi „DESCALECAREA SPIRITUALA”

      Acesta este cel mai important element introdus relativ recent în politica neorevizionistă a Ungariei.Cel care a lansat primul ideea panmaghiară a fost Mátyás Szűrős, politician socialist în plină „deviere” naţionalistă.
      Potrivit doctrinei panmaghiare, practicată astăzi deschis de guvernanţii de la Budapesta, statul ungar are dreptul de a se preocupa de soarta minorităţilor din ţările vecine. Primul care a enunţat oficial acest drept, a fost şeful primului guvern maghiar liber ales, József Antall, care a spus textual: „…doresc să fiu primul ministru al celor 15 milioane de unguri din întreaga lume”.De atunci declaratiile antiromanesti si in general actiunile nostalgice privitoare la Ungaria Mare s-au inmultit exponential,pana in zilele noastre.Conducerea Ungariei a creat o retea de organizatii atat in interiorul tarii cat si in strainatate,special dedicata acestui scop iredentist ,retea care e finantata din belsug si care incearca pe toate caile sa submineze tarile care detin in urma Tratatului de la Trianon si a Tratatului de la Paris (1947) teritorii care apartinusera Austro-Ungariei.Pe primul loc in acest atac se Afla Romania,urmata de Slovacia si Serbia.Mai nou,Viktor Orban a indreptat cateva sageti asupra tintei Ucraina,care este evident slabita de interventia militara ruseasca.
      Incearcasa te documentezi, duduita draga,si mai vorbim…

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 02/08/2015 | Răspunde

      • Nu-i nicio politica iredentista, ci praf in ochii ardelenilor. Nici nu mai citesc. Sunteti setati pe ura. Va pierdeti vremea. Regionalizarea sau federalizarea se va face, pentru ca e singura solutie de progres administrativ. Daca nu erau maghiarii ati fi inventat alti inamici. Superfull de asemenea setari. Asa cum am mai spus, somn usor. Pe melodia imnului national se doarme cel mai bine.

        Apreciază

        Comentariu de haitchi | 02/08/2015

      • Nu-i nici o politica iredentista ? Ce spui ? Se pare ca refuzi sa gandesti si mai ales refuzi sa te informezi. Asta vor si ei, sa semene dezbinare intre romani („miticii” si restul romanilor)ca sa poata lucra in liniste.
        Da, se vor face regiuni de dezvoltare,dar nu se va federaliza Romania.Ca sa te bucuri pana la capat,afla ca regiunile de dezvoltare nu vor fi create pe criterii etnice,astfel incat judetele cu populatia maghiara importanta din centrul tarii vor alcatui impreuna cu alte judete romanesti o regiune de dezvoltare.
        Un personaj ca tine care sa refuze sa vada asaltul iredentist maghiar in Transilvania ,chiar ca nu am mai intalnit. Ce nationalitate zici ca ai ?

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 02/08/2015

      • Esti un mare nesimtit, tovarase, sa ma intrebi, ce nationalitate am. Si inca nu ne-am facut „servus” sa ma iei la pertu Eu nu urasc pe nimeni. Doar cei lispiti de educatie si caracter, urasc. Si inchei definitiv aceasta dezagreabila discutie cu un creier setat in alt secol.

        Apreciază

        Comentariu de haitchi | 02/08/2015

      • Iti atrag atentia ca dumneata, chiar daca ai simpatii comuniste si maghiare declarate si nu ai cunostintele necesare pentru a polemiza pe acest subiect, nu ai dreptul sa te adresezi cu „tovarase” si nici sa iti insulti interlocutorii.
        Te-am intrebat ce nationalitate ai, pentru ca m-ar mira ca un roman si mai ales un roman ardelean, sa gandeasca asa cum gandesti tu.

        Precizez ca te tutuiesc, pentru ca asa trebuie tratate persoanele lipsite de o minima educatie istorica si cetateneasca, de felul tau.
        Daca esti economista,ar trebui sa studiezi statisticile si sa compari PIB-ul dat de economia Bucurestiului,Prahovei,Constantei,Galatiului,Argesului, cu cel din Harghita, Covasna si Mures, si in general al judetelor din Ardeal, inainte de a face afirmatii aiurea despre o asa zisa superioritate fata de restul romanilor…

        Poate iti vei da seama ca povestile cu harnicii secui care tin in spate cu munca lor cinstita „miticii”de la Bucuresti si in general „vechii regateni”,nu reprezinta decat o propaganda mirositoare, lansata tocmai de iredentistii aia unguri despre care tu, in nesfarsita ta ignoranta,spui ca nici nu exista,”din moment ce Horthy si Szalassy sunt morti de mult”, alaturi de Imperiul Auistro-Ungar de trista amintire.

        Pentru cultura ta generala, dar numai daca vrei sa iesi putin din starea asta de nestiinta, ai face bine sa studiezi urmatoarele articole care poate te vor lumina despre cat de albastru ti-ar fi viitorul intr-un Ardeal revenit la Ungaria:

        https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2013/02/05/un-manual-de-maghiarizare-a-numelor-romanesti-din-1898/

        -http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Transilvanismul%20proiectia%20revizionista%20maghiara%20de%20Ionut%20Tene.htm

        Servus si sa auzim de bine, draga Ioana.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 03/08/2015

      • Eu nu sunt servus cu dumneata, sa fie clar. Nu faci parte din aceasta categorie, iar de destepti si de culti si mai ales de istorici care sa-mi comande cu ce masura sa iubesc sau sa urasc, sunt superfull ! Romania se va moderniza pentru ca va fi obligata, iar acest gen de articole revansarde, pline de ura, intr-un final vor fi in groapa istoriei, asa cum vor fi si multi istorici.

        Apreciază

        Comentariu de haitchi | 03/08/2015

      • Conita scumpa,se pare ca d-ta pe langa incapatanare dovedesti si o nemaipomenita reacredinta.
        Aici nu e vorba de revansism, pentru ca Romania nu are pretentii teritoriale de la Ungaria.
        Ungaria da, este nemultumita de rezultatele ultimelor doua razboaie mondiale si continua cu consecventa politica revansista si iredentista,aspirand sa refaca Ungaria Mare, cu teritorii care apartin acum Romaniei,Sebiei,Slovaciei,Ucrainei,Croatiei si Sloveniei.

        Domnii care conduc acum aceasta tara nu-si dau seama ca asa ceva nu poate duce decat la un alt razboi, care poate fi si ultimul inainte ca acest stat sa iasa din istorie, asa cum a iesit din istorie timp de 200 de ani,in 1526, dupa Batalia de la Mohacs.

        D-ta ii dai din gura cu „federalizarea” Romaniei, dovedind ca habar nu ai ce este aceea federalizare si ca federalizarea nu are absolut nici o legatura cu regiunile de dezvoltare europene.
        Documenteaza-te cucoana si abia dupa aceea da-ti cu presupusul,daca nu vrei sa te rada si curcile.
        Succes !

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 03/08/2015

      • PS: Sa nu uitam nici mareata aniversare a eliberarii Budapestei de sub comunism in 3 august 1919.
        Incepand de azi, primim multumirile si recunostinta ungurilor, scapati de comunistii lui Bela Kun, datorita sacrificiului soldatilor romani, in urmatorii 25 de ani.

        Cu siguranta te va ajuta mult lectura urmatorului articol : https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/08/03/o-istorie-mai-putin-cunoscuta-la-3-august-1919-armata-romana-a-ocupat-budapesta-si-a-lichidat-republica-sovietica-ungara-foto-si-video/

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 03/08/2015

  22. Nu vor avea timp să mai facă nici o regionalizare pt. că ne va reorganiza meteoritul din septembrie. Doamne ajută!

    Apreciază

    Comentariu de Dan - Stelian Bura | 03/08/2015 | Răspunde

  23. Poți spune despre comuniști orice dar nu trădători si vânzători de tara cum sunt democratii ce ne conduc. Mmmmm

    Apreciază

    Comentariu de G Turcanu | 03/08/2015 | Răspunde

    • Serios ? D-ta nu ai aflat ca inainte de razboi partidele comuniste erau conduse de la Moscova (Komintern, Kominform) si ca dupa razboi, asa zisele tari socialiste erau conduse de aceste partide comuniste care si-au transformat tarile in colonii ale URSS ?

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 03/08/2015 | Răspunde

      • Frumoasă poezie dar Ciaușescu a murit după legile lui date de el. A început-o bine în primii 15 ani și a terminat-o prost în ultimii 10 ani!

        Apreciază

        Comentariu de Tabarac Mihai | 21/08/2016

  24. Nostalgia viitorului
    In memoriam… Nea Nicu
    25 decembrie 1989-25 decembrie 2015
    de Costinel Petrache

    Motto
    Scoal` Nea Nicule din groapă
    Să vezi Ţara cum ne-o sapă,
    Pas cu pas, antiromânii,
    Ei ne sunt acum stăpânii…

    Bâlbâit cu patru clase,
    Împuşcat cu gloanţe, mii,
    n-a vrut Ţara să ne-o lase
    răstignită-n datorii.

    Toţi mai-marii lumii bune
    Se-nchinau la Bucureşti,
    „Răsăritul” făcea spume,
    Astăzi, Ţară, a cui eşti?

    Când Planeta clocotea
    Şi pe front urlau cerberii
    Pacea se reaşeza
    Triumfând, în Primăverii.

    Duduiau şenile-n glodul
    Dintre Moscova şi Prut,
    Dar în glas cu tot norodul
    Noi făcurăm ce am vrut.

    Zidul între Europa
    N-a căzut aşa-ntr-o noapte,
    Prima breşă noi am dat-o-n
    nouă sute şaizecişapte,

    Când, sfidând Imperiul Roşu
    Şi tot lagărul din „est”
    Am recunoscut şi nemţii
    Din Germania de Vest.

    Sau când Brejnev, ţarul petric,
    Aruncând plumbi şi oţel,
    Să-ntrerupem diplomatic
    Orice drum cu Israel,

    Noi doar fost-am ai ideii
    De-a trăi demn şi frumos,
    N-am rupt puntea cu evreii,
    Şi nici crezul în Hristos.

    Când Tratatu-n toată vlaga
    Sfida legile cereşti,
    Primăvara de la Praga
    Mai trăia la Bucureşti.

    Tot de-atunci, de România,
    E legat, ca monument,
    Sacrificiul de a duce
    Greul păcii-n Orient.

    Ridicam hidrocentrale,
    Greu-a fost al tuturor,
    Şcoli, uzine şi spitale,
    Greul pare, azi, uşor.
    Ne băteam cu munţii-n parte
    Să îi trecem pe sub cer,
    Nu vedeam în libertate
    Dreptul nostru efemer

    De-a răcni ca apucaţii
    Să ne vindem pic cu pic
    Şi să ducem toţi stricaţii-n
    Parlamente de nimic,

    Ce-au legiferat vânzarea
    Patriei, din rădăcini,
    Şi-au înstrăinat trecutul
    Să n-ai cui să i te-nchini.

    Atât, javre, v-a dus golul
    Ce-l purtaţi între urechi,
    Cum că scumpa noastră Ţară-i
    O grămadă de fier vechi.

    A fost grav deceniul nouă,
    Uneori de netrecut,
    Dar ştiam că nu dăm Ţara
    Nici măcar cu împrumut.

    Nea Nicule,
    Ce să-ţi spunem că-i pe-aici?
    Democraţie, frate,
    Şi libertate-ntre jandarmi,
    De vrei, pe săturate.

    Ne-au tras venele în ţeapă
    Şi pe lung ni le-au tăiat,
    România e o groapă
    Cu prezentul amputat.

    Mai totul s-a vândut, gângav
    Conducător din fire,
    Ne-a mai rămas, incert şi grav,
    Pământu-n cimitire.

    Statul este parte-a crimei
    Organizate până-n dinţi,
    Iar noi, sclavi tăcuţi ai milei
    Strecurată-ntre arginţi.

    Politicieni de poză,
    Nulităţi fără instinct,
    Toţi samsari, cu viaţa roză,
    Fură, spintecă şi mint.

    Politici ca-n alba-neagra,
    Uite-o, e!, ba nu, a fost,
    Le-a prins creierul pelagra,
    Trădătorilor din post.

    Cotroceniu-i o paiaţă,
    Unde doarme-un surdo-mut,
    România e o piaţă
    De furat şi desfăcut.

    Ce ar zice Eminescu
    Despre voi, hulpavi cu puls?
    C-aţi făcut din România
    Vaca voastră pentru muls,

    Iar politica aţi vrut-o
    O industrie, atât,
    Să vă sature, huidume,
    Din călcâie până-n gât.

    Derbedei de-nalte ranguri
    Pe care-i ţineai la porţi,
    Azi ne-aruncă viaţa-n ştreanguri,
    Călcând, Doamne, şi pe morţi.

    Ne învaţă una-alta,
    Până şi cum să murim,
    Tragedia de la Ialta
    Zi de zi o retrăim.

    Cum şi când să râdem ziua,
    Cum să mergem stând pe loc,
    Viaţa cum s-o punem piua
    Pe tarabe-n iarmaroc.

    Cum s-aplaudăm borfaşii
    Şi pe bravi să-i umilim,
    S-nălţăm în ode laşii,
    Cu hoţii să ne mândrim.

    Cum că România suie,
    Prăbuşindu-se abrupt,
    Nu mai fabricăm nici cuie,
    Mânjii s-au oprit din supt.

    Libertatea e o farsă,
    Ne-au vândut-o ca prohod,
    Iar democraţia, Doamne,
    E-o prosteală şi un drog.

    Nea Nicule,
    De titluri oarbea-i fost avid,
    Dar fibra nu ţi-a fost în van,
    Până şi-n drumul către zid
    Te-ai comportat ca un ţăran.

    De-atunci Crăciunul ni-i blestem,
    Iisus nu s-ar mai naşte,
    Te-am ciuruit şi post-mortem,
    Ca să nu-nvii de Paşte.

    Un glonţ, atât, ţi-era de-ajuns,
    Puterea ta bolnavă
    Se prăbuşise, ca răspuns,
    În ultima-ţi enclavă.

    Rafalele primite-n plus
    Îţi sunt ca o coroană
    Sub care-n noi, bătrân răpus,
    Iertarea-ţi se destramă.

    Ce să-ţi spunem, azi, bătrâne,
    Unii te-ar mai împuşca,
    Dar de-atât neloc în Lume
    Ne e dor de dumneata.

    Costinel Petrache, Bucureşti, decembrie 2015

    Apreciază

    Comentariu de Ilarion Apostol | 10/01/2016 | Răspunde

    • D-ta il ridici in slavi pe „tovarasul”care darama biserici ? Ce legatura avea „tovarasul”cu libertatea noastra si mai ales cu Iisus ?
      Vorbesti de libertatea de a citi si auzi numai ode la adresa lui si a „academicienei de renume mondial”cu 4 clase?
      Inchei patetic spunand :”Dar de-atât neloc în lume,ne e dor de dumneata”.
      Pai daca ti-e dor, du-te la el la cimitir si plangi acolo vremurile in care stateai in frig si iti faceai veacul pe la cozi de la 4 dimineata, pentru o punga de ghiare…

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 11/01/2016 | Răspunde

      • „cersipamantromanesc” NU AI ÎNȚELES NIMIC! Păcat pentru denumirea seducătoare a „firmei”, „cersi…”

        Apreciază

        Comentariu de Ilarion Apostol | 23/01/2016

  25. Iliescu si ai lui…dusmanii poporului.

    http://stiri-ultima-ora.ro/iliescu-si-ai-lui-dusmanii-poporului

    Apreciază

    Comentariu de GIM | 10/01/2016 | Răspunde

  26. tradarea incepe cu scoaterea disciplinelor ca istoria, l romana, l latina din gimnazii si licee sau reducerea nr de ore de la 3/saptama., la 1 ORA/SAPTAMANA.!!!!!!!.ministrii educatiei pricopie, campean, curaj trebuie cercetati, anchetati si condamnati pt distrugerea identitatii nationale, complicitate, tainuire, favorizare.eroii si personalitatile istorice vor fi scosi din memoria romanilor, iar patriotismul tratat cu hexypharma!!!DESTEAPTA-TE ROMANE!ACUM SAU NICIODATA!JOS IMPOSTORII, TRADATORII, TROGLODITII, INCOMPETENTII, TICALOSII!!

    Apreciază

    Comentariu de Negoita Florin | 01/06/2016 | Răspunde

  27. Din pācate , prea mulți așa zis istorici își bat joc de istoria noastrā . Suntem aici de mai bine de 2000 de ani , suntem daci nu urmașii romanilor. Cei care ne conduc acum ( din vina noastrā , pentru cā noi i- am ales ) nu fac altceva decât sā trādeze interesul național . Sā ai coloanā vertrebralā e foarte greu .

    Apreciază

    Comentariu de nelutudosie | 04/06/2016 | Răspunde

  28. Reale, bine documentate aceste afirmații!

    Apreciază

    Comentariu de TREIDE 95 | 04/06/2016 | Răspunde

    • este frumos tot ce postati intradevar ,,TEORETIC ”aveti dreptate dar…omiteti realitatea dureroasa a zilelor noastre ,la ora actuala voi vorbiti de daci?romani?pai voi nu stiti ca poporul roman a devenit o corcitura ?corcirea romanilor cu tiganii este evidenta pentru oricine numai pentru voi nu ?nimeni absolut nimeni nu spune ce a devenit dupa 26 de ani de ,,democratie neo sclavagista” poporul roman Ati vazut voi patrioti tigani?eu nu!si nici corcituri!romanii la care faceti voi referire …..au ramas in pagini de povesti Daca rusii ar fi dorit sa ne distruga o faceau cu certitudine in 45 ani de comunism nu asteptau noua ,,democratie neo sclavagista ”ca sa ne distruga pe noi romanii Soarta romaniei s-a decis in 90 punct SUNTEM O COLONIE AMERICANA UN EXPERIMENT AMERICAN practic soarta noastra deja este pecetluita NU EXISTA SOLUTII totul depinde de USA ca ne place sau nu Cind esti sarac lipit pamintului imediat esti pus la respect de stapinii tai Atrag atentia ca aceasta ,,democratie neo sclavagista ”poate duce la deviatii mult mai periculoase decit credem noi acum Practic am ajuns o tara fara resurse naturale fara industrie cu pamintul agricol 70% vindut si 4 mil de romani emigranti cu guverne puse de UE si USA ce mari pretentii puteti avea ?cu o datorie de 90 miliade euro si cu rusii dusmanii nostrii la granite……putem emite pretentii atita timp cit nici armata nu mai avem?romania credeti ca este aparata de sua ?ce motiv ar avea ?ce ar cistiga de la romani?sau ne iubesc al dreak de mult americanii?nu cumva ne tragem din americani si nu din daci?uitati-va in jurul tarii pe cine avem vecini ,cu totii suntem dusmani din cauza americanilor Da aveti dreptate aderarea la UE nu ne da dreptul sa revendicam teritorii dar noi romanii am fost primii care am incalcat tratatul de aderare cerind BASARABIA si BUCOVINA dar vazind ca nu patim nici o sanctiune au inceput si ungurii sa revendice ARDEALUL dar atentie dupa noi Comentariile voastre sunt frumoase cu iz de patriotism dar ………nu pot fi aplicabile Am ajuns cu NATO si UE sclavi in propia tara sa traim din imprumuturi mereu la mina potentatilor vremii ,ce importanta mai are cum se numesc STAPINII NOSTRII?important este ce suntem noi nu?pt un popor de sclavi mai este importanta istoria neamului sau ?va rog raspundeti voi MULTUMESC F MULT PT INTELEGERE

      Apreciază

      Comentariu de Viorel Antonescu | 07/08/2016 | Răspunde

      • Draga Viorele,
        Avand in vedere ca nu stiu nimic despre d-ta si nici despre familia d-tale,nu pot sa ma pronunt in privinta faptului daca esti o corcitura romano- tiganeasca sau un sclav, asa cum spui mai sus.
        In ceea ce priveste poporul roman, stiinta te contrazice, ultimele studii atestand faptul ca mixarea cu tiganii este pur si simplu o murdarie lansata de neprietenii romanilor, si face parte din razboiul propagandistic menit sa ne demoralizeze si care se pare ca reuseste sa-i zapaceasca pe multi .

        Pentru linistea ta, te invit sa citesti :

        ORIGINILE ROMÂNILOR ATESTATE DE GENETICIENI

        Daca doresti informatii in plus, mai am si alte lecturi folositoare sa-ti propun.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 07/08/2016

  29. Discutii inutile…atata timp cat UE impune legea in europa,nu se poate comenta !..deci trebue sa stam la comnda lor!…de acuma se va face o alta organizare globala la nivel mondial!…Sa se termine afacerile intre UE NATO SI RUSIA, apoi se va decide…Momentan nu poate sa modifice nimeni in ro,nici granite nici judete!…Sa nu uite nimeni ca ro si din afara ,cand se rervolta ! Se revolta fratilor!…SANTEM DACI FRATILOR INDIFERENT DE FOAMEA CARE ESTE IN RO SAU CA VEZI DOAMNE MUNCIM PE AFARA!!!!..SANTEM PATRIOTI FRATILOR CU TOATE CA MUNCIM IN TARI STRAINE!….EU VROIAM SA VIN ACASA PT UN VOT LA PRESEDENTIE! APOI PT NISTE BASTARZII CARE DECIMEAZA TARILE CUM VOR EI……OK…POLITICENII SI PARLAMENTARIII SUNT NIMENI IN FINAL PT NOI CA RO!!!…SA NU UITE CELELALTE TARI! SUNTEM DACI PATRIOTI..SUNTEM NATIONALISTI INRAITI…..NICI RUSIA NICI UE NU ARE CE SA NE FACA!….HMMMMMM.!?

    Apreciază

    Comentariu de Virgil Boruz | 05/06/2016 | Răspunde

  30. zau… nationalismul si religia sunt cele mai mari plagi ale acestei societati.

    Apreciază

    Comentariu de Alina | 06/06/2016 | Răspunde

  31. dinu c. giurescu este unul din „savantii” romani ajunsi savanti doar prin varsta. nu are absolut nici un merit intelectual pentru functia pe care o ocupa – lucrarea sa de capatai este, in continuare, acea istorie ilustrata a romanilor, un fel de carte de colorat pe teme istorice, si incercarea de demonizare a lui vlad georgescu in anii ’70, la comanda consiliului educatiei si culturii socialiste.
    sa o luam asa, pe numere, cum face el:
    1. regiunile de dezvoltare: sunt curios unde taie alea transilvania in doua. in plus, n-au fost ideea udmr, ci sunt o expresie a descentralizarii. aceste regiuni de dezvoltare fac posibila dezvoltarea manageriala si absorbtia corecta a fondurilor pre- si post-aderare, fonduri care, intr-o tara normala, ar fi condus la o armonizare economico-legislativa cu vechea piata comuna extinsa.
    2. bulshit-ul cu statul national: care-i atuul posesorului de nationalitate romana si de ce acest statut ar trebui sa fie un atu? cetatenii romani sunt cetateni romani si atat. unii vorbesc alta limba si impartasesc alte credinte. cu ce-l deranjeaza pe vorbitorul de limba romana faptul ca vorbitorul de limba maghiara vrea sa-si vorbeasca limba si sa o foloseasca acolo unde vorbitorul de romana e din 12 in 12? cu ce-l deranjeaza pe vorbitorul de romana faptul ca exista traditii separate de ale sale, o istorie – corecta – separata de a sa si ca exista cetateni care au alti eroi, alte repere?
    3. intoarcerea arhivelor la emitent e un concept pe care dinu girescu nu-l stapaneste. e vorba de un acces comun si de respectarea emitentului. da, unele din arhive se vor intoarce la continuatorii statului dualist, la budapesta si la viena. da’ stai: noi nu cerem un tezaur? nu cerem o provincie (care acum e stat independent si suveran), nu cerem niste arhive „ratacite” in imensitatea rusa? noua da, lor ba?
    4. punctul asta e hlizibil. exista 1 scoala pentru fiecare 140 copii romani si una pentru fiecare 450 copii „minoritari” (datele-s de pe situl INS). pentru ca-i uitati pe tigani, turci, tatari, ucrainieni, sarbi, bulgari. nemtii si ungurii – proveniti din culturi indiscutabil superioare – au sustinere, identitate si traiesc in comunitati compacte, de-aia au mai mult decat alti „minoritari”.
    5. asta nu tine de europa, ci de madam andronescu. care numai pro-europeanu nu-i.
    6. de ce ar trebui sa existe pedepse pentru nesocotirea drapelului sau a personalitatilor marcante (adica? ponta, pisatul din teleorman sau ceausescu?)? de ce macar o amenda. libertatea si democratia IMI GARANTEAZA plasarea increderii si respectului. stimatul (c)academician nu poate iesi de sub trasatura de familie, de suporter a statului autoritar – tac-su a fost un apologet al carlismului, transformat prin reeducare la sighet intr-un suporter al statului socialist multilateral dezvoltat.
    7. da’ zau? da’ ce statut special are forumul romanilor din covasna, harghita si mures pentru a primi banii MEI, mai mult decat asociatia alcoolicilor anonimi, asociatia inginerilor de la scara 2 sau decat asociatia poetilor zidari?
    8. despre ce ora de istorie la TVR vorbeste stimatul? istoria se invata din lecturi. nu, nu aia ilustrata, aia reala.
    9. acu eu observ obsesia idiosincratica la secui si maghiari, da’ io i-as raspunde prin faptul ca ar trebui sa-si vada de vrancea natala. transilvania nu e statul ala unitar pe care-l viseaza idotii, dezvoltarea sa nu are nimic in comun cu romania, iar fptul ca oamenii aia au o identitate la care nu-s dispusi sa renunte doar pentru ca un cretin batran o cere, tine de o traditie de un mileniu, nu de haulituri neargumentate.
    10. asa. reforma sanitara. cam putin scris la ceea ce putea fi cel mai important aspect – de fapt singurul aspect real al delirului domnului girescu. anularea parlamentului? e, de fapt, o anutoanulare. care s-a vrut a fi un fel de autoimpunere.

    ce apare mai incolo in articol ma face sa cred ca domnul girescu NU CUNOASTE ISTORIE (alta decat cea ilustrata). nu mircea cel batran a infiintat judetele. ele existau la vremea lui vladislav vlaicu. domnul girescu face confuzie intre curtile comitale (infiintate dupa moda vestica, mircea cel batran fiind un principe medieval in adevarata acceptiune, pentru care cultura vestica prima) si diviziunile administrativ teritoriale. pentru ca judetul n-a fost altceva decat teritoriul curtii de judecata.
    teoria cu romanii ajunsi in transilvania dupa anul 1100 e echivalenta cu aceea a etnogenezei romanesti. nu exista dovezi legate nici de una, nici de cealalta, ci doar teorii, sustinute de dovezi unilatrale ale unei parti sau a celeilalte. totusi, ce cunoste mai putin romanul, este faptul ca formarea trans-dunareana – si nu cea nord-dunareana – e cea universal acceptata.

    asadar, in definitiv, ce doreste domnul fost deputat al partidului securostoid infiintat de felix?

    Apreciază

    Comentariu de Mac Mc Gigi | 07/06/2016 | Răspunde

    • Pentru intrebarea 1,afla ca harta Transilvaniei ajustate pe modelul Dictatului de la Viena o gasesti accesand :https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2010/08/12/profesorul-dnu-giurescu/

      2.Pe cetateanul etnic roman nu-l deranjeaza faptul ca exista pe teritoriul tarii populatii cu traditii separate de ale sale, o istorie – corecta – separata de a sa si ca exista cetateni care au alti eroi, alte repere.
      Ceea ce este deranjant, este faptul ca dupa Revolutie aau aparut ca ciupercile dupa ploaie fel de fel de manuale si tratate de istorie (in special unguresti si ruso-ucrainene), care servesc la indoctrinarea tineretului de alte nationalitati si care falsifica istoria romanilor.
      Asta ar trebui sa te ingrijoreze pe d-ta si sa nu fie un prilej de carcoteala si ironii fara rost…

      3.Nu putem pune pe acelasi plan cedarea arhivelor catre alte state (inclusiv Ungaria), cu problema retrocedarii Tezaurului romanesc de catre Moscova.
      D-ta militezi pentru o asa zisa”administrare in comun”, ceea ce e chiar amuzant.
      Ma mir ca rusii nu ne-au propus pana acum sa ‘administram in comun” pe langa aurul Bancii Nationale si al Casei Regale a Romaniei si arhivele furate de ei te tot atunci, in 1918…Chiar trebuie demonstrat ceva in legatura cu acest subiect?

      4. Spusele d-tale la acest punct sunt intr-adevar ” hlizibile” (expresia va apartine si e chiar hazlie).
      Autorul articolului spune ca „Suntem educaţi după moda nouă europeană, în care 92% dintre elevii autohtoni au mai puţine drepturi decât 8% dintre elevii minoritari”.

      D-ta esti de parere ca, citez „nemtii si ungurii – proveniti din culturi indiscutabil superioare – au sustinere, identitate si traiesc in comunitati compacte, de-aia au mai mult decat alti „minoritari”.
      Ce spui draga ? Cine si cand a decretat chestia asta ?

      5. In continuare emiti pareri care se incadreaza perfect in „ideoloia”pe care ai afisat-o pana acum si zici : „asta nu tine de europa, ci de madam andronescu. care numai pro-europeanu nu-i”.
      Ce legatura are d-na Andronescu cu nazdravaniile pe care le zici d-ta cu atata nonsalanta si de unde ai invatat d-ta prostia sinistra , conform careia tinerii europeni nu ar mai avea nevoie sa invete istoria tarii si a poporului lor ?

      6. La punctul sase, recidivezi si te intrebi „filosofic”: „de ce ar trebui sa existe pedepse pentru nesocotirea drapelului sau a personalitatilor marcante”
      De ce ? Uite d-aia ! Nimeni nu are dreptul sa murdareasca simbolurile unui popor. Ce-ar fi sa incerci chiar tu sa dai foc sau sa urinezi pe drapelul Ungariei la Budapesta in fata Parlamentului, sau pe tricolorul francez in fata Domului Invalizilor din Paris, dupa care sa le explici localnicilor ca ai facut un gest normal, civilizat si …european ?

      7.Pai si da si zau ! Ti se pare normal ca Forumul Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, nu primeşte un leu de la Guvern pentru acţiunile sale culturale ?
      Ia incearca sa gandesti cu capul tau, daca romanii au si ei aceleasi drepturi ca si maghiarii sau ucrainenii ,sau alte nationalitati care primesc fonduri pentru prezervarea culturii lor nationale ?

      8.Da, „despre ce ora de istorie la TVR” vorbeste stimatul domn profesor Giurescu.
      Istoria se invata din lecturi si din alte surse. Televiziunea publica este platita din banii nostri tocmai pentru a avea si o opera educativa.
      Maghiarii au si ei emisiuni in limba lor la TVR si ai sa fii surprins sa constati cate documentare istorice difuzeaza ei…

      9. Mai aflam de la d-ta ca : „transilvania nu e statul ala unitar pe care-l viseaza idotii, dezvoltarea sa nu are nimic in comun cu romania, iar fptul ca oamenii aia au o identitate la care nu-s dispusi sa renunte doar pentru ca un cretin batran o cere, tine de o traditie de un mileniu, nu de haulituri neargumentate”.
      Chiar asa, Transilvania nu este un stat, ar fi bine sa stii asta.

      Secuii au o identitate la care nu sunt dispusi sa renunte ? Ai idee daca exista dentitatea aia a secuilor si mai ales etnia secuiasca ?
      Ia documenteaza-te tu care sunt originile etnice ale secuilor si cam care e legatura lor de rudenie cu maghiarii…
      Pe urma poate ai sa afli ca etnia romana e de departe majoritara in Transilvania si ca maghiarii sunt minoritari, astfel incat haulita d-tale in legatura cu traditiile ,ar trebui sa respecte in primul rand obiceiurile si cultura romana din Transilvania.
      In caz contrar, ca sa repet o zicere de-a d-tale ,”tot ce spui este bullshit”!.

      10. La acest punct ai reusit sa te faci din nou de ras, spunandu-ne ca, citez : „domnul girescu NU CUNOASTE ISTORIE (alta decat cea ilustrata). nu mircea cel batran a infiintat judetele. ele existau la vremea lui vladislav vlaicu

      In realitate dl. academician Dinu C.Giurescu a spus : „Revin la judeţe. Acestea nu sunt o creaţie a lui Mircea cel Bătrân. Judeţele erau acolo şi Mircea le-a întărit.”
      Unde mai pui ca d-ta inchei cu niste tampenii de sorginte roessleriana, baiguind ceva despre faptul ca, dupa parearea ta de bibinel semianalfabet, ” ce cunoste mai putin romanul, este faptul ca formarea trans-dunareana – si nu cea nord-dunareana – e cea universal acceptata.”
      Universal acceptata de cine,Gigele ? Nu cumva asta spune si propaganda de doi bani din manualele de asa zisa istorie a maghiarilor ?

      Ungaria si nici ungurii din alte tari nu-si desfinteaza orele de istorie din scoli, astfel incat la unguri n-ai sa intalnesti sfertodocti de genul tau, caare sa semneze Mc Makkai si care sa debiteze prostii de genul celor debitate aici de tine.
      Apropos, vad ca nu te mai saturi sa-l insulti pe dl.profesor Giurescu.
      Tu ce scoala zici ca ai urmat, in afara celei ajutatoare ?

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 07/06/2016 | Răspunde

      • stimatilor, Dvs. delirati. eu v-as propune lecturi. multe si reale. lasati cacaturile socialiste cu care v-au imbuibat aia care va finanteaza, lasati istoria lui iorga. cititi pp panaitescu (nationalist, si ala, da’ corect). macar atat. hai, arividercea.

        Apreciază

        Comentariu de Mac Mc Gigi | 08/06/2016

      • Din cate vedem, atata poti, atata spui, adica rahaturi invelite in staniol, pe care le mananci spunand ce ar fi ciocolata.
        Cat despre Petre P. Panaitescu pe care il admiri d-ta, incercand sa-l opui lui Iorga, noi stim ca a fost chiar unul dintre elevii marelui Iorga si ca a fost in primul rand specializat in istoria slavilor.
        Între anii 1941-1965 a fost cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” din Bucureşti si a fost directorul ziarului Cuvântul al Mişcării Legionare, după reapariţia acestuia la 14 octombrie 1940, precum şi Rector al Universităţii Bucureşti în cadrul Statului Naţional – Legionar.

        Atunci când guvernul dominat de comunisti a pus mana pe putere la începutul anului 1945, el a fost arestat și închis, dar a fost eliberat până la sfârșitul anului, noile autorități gasindu-l folositor în promovarea teoriilor aberante privitoare la influența slavă asupra formarii poporului roman.
        Romania era ocupata de rusi, nu-i asa !?
        Asa se explica de ce nu a mai fost deranjat de comunisti o perioada indelungata (desi fusese fruntas legionar) si a fost lasat sa lucreze ca cercetător în a doua parte a carierei sale, pana la pensie în 1965.

        Sunt uimit sa vad gugustiuci de felul matale, cum incearca sa opuna unii istorici impotriva altora, dupa cunoscutul sistem comunist.
        Oricum, e bine ca nu ai incercat sa ne propui aprecierile tale pentru marele escroc autointitulat istoric, numit Roller, care a masacrat istoria romanilor vreo doua zeci de ani, dupa venirea comunistilor la putere in tara noastra.
        In rest, ramane cum am stabilit.
        Pentru mine indivizii care scriu ca tine „hai, arividercea” sunt pur si simplu niste imbecili care se cred (cum altfel?), inteligenti.
        Probabil ca asa le baga in cap, pline desubiectivism, mamicile lor …

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 08/06/2016

      • Apreciază

        Comentariu de Constantin | 08/08/2016

  32. Apreciază

    Comentariu de Constantin | 08/08/2016 | Răspunde

  33. Sa ți dea Dumnezeu sănătate și sa deschizi ochii romanilor ca poate ne vom trezi în al 12 lea ceas

    Apreciază

    Comentariu de Gabi | 26/08/2016 | Răspunde

  34. Avem nevoie de un patriot care sa conducă lupta împotriva dezmembrării României, dacă suntem chemați eu cu ai mei venim și moarte de trădător facem, chemati-ne și vom veni!

    Apreciază

    Comentariu de Roxana Ninu | 28/08/2016 | Răspunde

  35. Si totusi, coruptii vor ajunge pe faras!

    http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=10362#p10362

    Apreciază

    Comentariu de Mihail Georgevici | 22/05/2017 | Răspunde

  36. CATI ROMANI CURATI LA SUFLET PATRIOTII MAI APARA ROMANIA .SUMA FAMILILOR NOASTRE ALE ROMANILOR REPREZINTA POPORUL ROMAN STRAINI INCEARCA IARASI SA NE DESFINTEZE TARA SI NATIA NEAU INROBIT SI AU SPUS VA LASAM LIMBA SI CREDINTA VOASTRA CRESTINA RESTU JEFUIM LOM NOI STRAINI IMPREUNA CU CONDUCATORI VOSTRI CARE SUNT COZILE NOASTRE DE TOPOR PE TERITORIUL ROMANIEI ROMANII RIDICATIVA DIN GENUNCHII CUM VAU ASEZAT MINORITARI MARILE PUTERI SI TRADATORI DE TARA AUTORI LOVITURI DE STAT DIN 22 DECEMBRIE 1989 CASTIGATIVA DEMNITATEA BOICOTATI CLASA POLITICA VANDUTA CARE CONDUCE ROMANIA DE 27 DE ANI JEFUIND ROMANIA PENTRU EI SI MARILE PUTERI ACTUAL ROMANIA ESTE COLONIA UE EI NE CONSIDERA O MAHALA IN ESTUL EUROPEI LA GRANITA PERIFERIA UNIUNI EUROPENE .

    Apreciază

    Comentariu de Florin Barra | 05/06/2017 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.