CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Gândul zilei


 

„Sunt gândurile mele, care am zeci de gânduri:  şi da, şi nu, şi ăsta, şi ăstălalt, care se-nvârt ca zecile gândurile astea în capul meu, dar nu e niciunul stabil.”

Gigi Becali

 

 

 

 

 

 

George Becali, cunoscut și ca Gigi Becali (n. 25 iunie 1958 in  satul Zagna, Judetul Braila), este patronul echipei de fotbal Steaua Bucuresti ,om de afaceri și politician român de origine aromâna.

A lucrat inițial ca lăcătuș-mecanic, iar după  1989 a început să importe blugi, țigări și săpun din Turcia. Mare parte a averii sale provine din investiții imobiliare. Deși averea sa a fost estimată la 725 milioane euro în 2008 în „Top 500 Forbes”, aceasta a scăzut substanțial în urma crizei și scăderii preturilor imobiliarelor, fiind evaluata între 140-300 milioane euro în 2012.

În 2004 a preluat conducerea Partidului Noua Generatie , iar în 2007 BBC relata despre ascensiunea sa rapidă  în politică, descriindu-l  ca pe un populist bogat.

Vreau să ucid diavolul din România, coruptia și minciuna”, îl citaBBC pe Becali.

Conform emisiunii TVR „Mari Romani” din anul 2006,  lansată sub forma unei campanii de identificare a celor mai mari români din toate timpurile, din 100 de „Mari români” aleși de participanți, Becali a ieșit pe locul 13.

A donat mari sume de bani pentru construirea de biserici, precum donația de câteva milioane de euro făcută către bisericile ortodoxe românești de la Muntele Athos.

Printre acțiunile sale de binefacere a fost si  construirea de case  pentru sinistrații de la Vadu Rosca(jud.Vrancea), Rast (judetul Dolj) si Arbore( jud.Suceava).

 A fost deputat in Parlamentul Romaniei si in Parlamentul European si a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, pentru coruperea unor înalți funcționari publici în scopul facilitării unui schimb de terenuri.

 

Publicitate

08/04/2014 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: