CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Gândul zilei


 

 

În ziua de azi, pentru a stăpâni cât mai mulţi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odată ce ai sufletul, ai omul; iar când ai omul, teritoriul vine de la sine.

 

– Contele de Marenches –

 

 

Alexandre de Marenches.

 

Contele Alexandre de Marenches (născut in 7 iunie 1921 la Paris – d. la 2 iunie 1995 in Monaco), a fost un ofițer francez, fost șef al Departamentului de Documentare Externa si Contra-Spionaj (SDECEE) din  Franta. A fost  de asemenea consilier special al președintelui american Ronald Reagan.

Era descendentul unei  vechi  familii  nobiliare, inrudita  cu  multe familii mari din  nobilimea europeană.

A prezis invazia sovietica din Afganistan  unui jurnalist american, care a raportat imediat conversația sa consilierului american pentru probleme de securitate Zbigniew Brzezinski .

A  publicat în 1986 o carte de memorii, sub forma unui interviu cu jurnalistul  Christine Ockrent , „Dans le secret de des Princes .

De asemenea, a conceput Operațiunea Moustique („Tantarii”), sugerand intr-o întâlnire cu președintele Reagan la Casa Albă, ca  Agenția Drug Enforcement (DEA) și alte agenții, să  furnizeze  in secret  soldaților sovietici care luptau  în Afganistan droguri confiscate, care  în mod normal ar fi trbuit arse.

În câteva luni, a explicat el, le-ar fi distrus rusilor  capacitatea  de luptă … De Marenches a mentionat si câțiva oameni de încredere, care ar fi putut  face toate acestea, la un cost de aproximativ un milion de dolari.(John Cooley: Unholy Wars. Page 108. 1999).

 În 1992, împreună cu David Andelman, a fost co-autorul cartii „Al patrulea război mondial: Diplomație și spionaj în epoca terorismului”, o carte în care a prezis ascensiunea terorismului ca o nouă formă de război si care a avut  un mare succes în rândul elitelor americane , dupa evenimentele din 11 septembrie 2001.

Publicitate

04/02/2014 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: