CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Un ataşat al Ambasadei Ungariei la Bucureşti afirma ca statul maghiar doreşte sa cumpere terenuri in Transilvania, acolo unde locuiesc etnici unguri


 

 

Romania-atacata-de-Ungaria-in-Transilvania

 

 

 

Ce visează Budapesta să facă în Ardeal? A devenit Ardealul 0 Palestina a Ungariei ?

Ataşatul pe probleme de agricultură al Ambasadei Ungariei la Bucureşti, Szabo Jozsef Andor a afirmat la postul de radio Erdely FM, referitor la vânzarea terenurilor agricole din România, care este poziţia Ungariei:

…”dacă cineva doreşte să-şi vândă terenul, atunci poate încheia un contract cu statul maghiar in temeiul căruia va primi o rentă viageră, iar terenul râmâne în proprietatea sa păna la sfarsitul vietii”.

Budapesta aşteaptă acum normele de aplicare ale noii legi funciare române, pentru a căuta breşele necesare pentru a cumpăra terenurile din România, acolo unde locuiesc etnici unguri.

Szabo Jozsef Andor a mai declarat că libera circulatie a capitalului si libertatea de alegere a domiciliului si a locului de munca, este un principiu al Uniunii Europene, adoptat atât de România, cât şi de Ungaria, care au legi funciare similare.

Mai afirmă Szabo Jozsef Andor:

…”Dacă statul roman este în stare să-şi apere terenurile agricole şi proprietarii care il lucreaza, foarte bine. Dar dacă nu este în stare sa ofere ceva pentru acele terenuri, atunci piaţa este liberă, poate sa vina oricine – nu neaparat un maghiar, poate fi un danez sau un francez – care doreste sa cumpere”.

Statul Ungar încurajează românii să îşi vândă pământul, apoi să trăiască cu o rentă viageră plătită de Statul Ungar.

Ţăranii români ardeleni sărăciţi în 24 de ani de dezastru economic vor vinde pământul pentru un surplus la pensia mică din România(diferenţa între pensia din Ungaria şi pensia din Romînia).

În unele publicaţii, autorii mai afirmă :

”Metoda Budapestei se asemănă foarte bine cu politica mişcării sioniste din anii 1920/1930, care a încurajat   financiar pe evreii europeni să cumpere de la arabi bucată cu bucată toată Palestina pentru a se reînfiinţa Israelul, pe vechiile hotare ale Ţării Sfinte.
Politica arabilă a sioniştilor a fost de succes deoarece în 1947, când Isrelul şi-a proclamat independenţa, terenul statului era cumpărat în totalitate de la arabii palestinieni.
A fost o politică de succes a mişcării sioniste, care a dus la înfiinţarea statului Israel după aproape 2000 de ani de la distrugerile făcute de Imperiul Roman.

În câţiva ani Budapesta va cumpăra la bucată Ardealul, iar românii vor deveni chiriaşi în propria ţară, ca pe vremea lui Horea şi Avram Iancu”.

Aşa dar politicieni responsabili, atenţie acum la metodologia de aplicare a noii legi funciare române, pentru a nu ne trezi noi românii, şi cu pământul ţării vândut la bucată, devenind, cum zicea poetul:…”Poet nebun ce vorbe mai îndrugi, că eşti din nem ce nu se lasă, când am ajuns în ţara noastră slugi, şi suntem cerşetori la noi acasă”.

Mai trebuie să amintim periodic cu cine s-au bătut ungurii, pe cine au supus şi pe cine au făcut iobagi ungurii la venirea lor în Transilvania, după cum au spus chiar ei ungurii, prin conţinutul Memoriului din 1784 al grofilor și al baronilor unguri, care, simțindu-se, pe bună dreptate, venetici în Transilvania, cerând ajutor armat de la administrația habsburgică, pentru înăbușirea revoluției române(a vlahilor) de la anul 1784, condusă de Horea, Cloșca și Crișan, recunoșteau că:

„Părinții noștri, veniți din Sciția, au cucerit cu lupte victorioase și cu sângele lor această scumpă  patrie și după ce au supus și au făcut iobagi pe părinții vlahilor care s-au revoltat astăzi, 1784, asupra noastră, dânșii (n.a. adica  ungurii) au domnit liniștit peste ei, ținându-i totdeauna într-o aspră disciplină.“

Iată năravul ungurilor invadatori ai teritoriilor locuite de români, susţinut pe ascuns de statul ungar, nărav care trebuie condamnat, curmat, lichidat.

De la 1 ianuarie 2014, statul român a eliminat restricţiile impuse cetăţenilor străini care vor să cumpere terenuri agricole, inclusiv obligaţia de a avea experienţă în agricultură. Eliminarea restricţiilor i-a făcut pe oficialii din Guvernul de la Budapesta să creeze o strategie prin care Ungaria să poată achiziţiona teren agricol şi pădure în România.

”Avem un program în acest sens, care în esenţă presupune că, dacă cineva vrea să îşi vândă pământul, atunci poate încheia un contract cu statul ungar, în urma căruia să primească   renta viageră. Mai mult, dacă doreşte, el poate rămâne titularul pământului pe perioada vieţii.

Evident că se pune întrebarea ce va face statul ungar cu o bucată de pământ de la marginea unui sat secuiesc? În principiu îl poate da unui tânăr fără pământ, dar dornic să îl prelucreze”, susţine Szabo Jozsef Andor, ataşatul pe probleme de agricultură din cadrul Ambasadei Ungariei de la Bucureşti, citat de portalul szekelyhon. 

 

Viitor în agricultură

 

Diplomatul maghiar nu crede că statul vecin va fi asaltat de oferte din România. “Este posibil ca satele din Transilvania să fie sărace şi cu o populaţie îmbătrânită, dar convingerea noastră este că ei ţin la pământurile lor. Aceasta este o trăsătură istorică a omului din Ardeal, dar în special a celui din Ţinutul Secuiesc. Ungurul nu se desparte cu plăcere de pământul său. Apoi se amplifică procesul de migrare de la oraş la sate, un proces natural şi în România. Cine nu are un domiciliu stabil şi un loc de muncă la oraş, acela va migra la rădăcinile   sale săteşti, având fantezia unui viitor în agricultură”, mai spune Szabo Jozsef Andor.

 

Procedură simplă

Paşii de a vinde terenul statului ungar sunt foarte simpli. “După ce sistemul va deveni funcţional, doritorul nu are altceva de făcut decât să caute cea mai apropiată reprezentanţă a noastră. Un reprezentant de-al nostru se va deplasa la faţa locului şi va evalua pământul. În funcţie de asta, îi vom face o ofertă. Dacă nu va fi mulţumit, atunci poate încerca pe piaţa liberă. Dacă va accepta, atunci, cum am amintit, va beneficia de renta viageră, pământul şi dreptul de folosinţă urmând să rămână pe numele lui până la sfârşitul vieţii”.

Fond forestier şi ape minerale

Ungaria are deja strategii şi pentru fondul forestier şi de ape minerale din România. Singura diferenţă este că aceste strategii nu au fost gândite la Budapesta, ci au fost elaborate chiar de autorităţile locale din Ţinutul Secuiesc. Văzând cu ce rapiditate dispare fondul forestier, ei au apelat la statul ungar pentru ajutor. Multe primării dispun de propriile păduri, sunt incapabile să le managerieze, dar nici nu vor să le vândă. Vreau să amintesc aici şi de apele minerale, o oportunitate nouă de care încă foarte puţini ştiu.

Nu mă refer la râuri şi lacuri, ci la izvoarele de ape minerale mai mult sau mai puţin exploatate. Este inadmisibil ca o apă minerală renumită precum Biborţeni să intre în faliment, când apele minerale îşi trăiesc perioada de renaştere în toată Europa”, mai spune diplomatul maghiar.

 

Război diplomatic?

 

El consideră că nu există nici un motiv pentru o “reacţie isterică a naţionalismului românesc”.

“Nu ne temem că ar putea apărea un război diplomatic, deoarece noi sprijinim doar drepturi fundamentale din cadrul Uniunii Europene. Acestea au fost acceptate de ambele ţări, atât România, cât şi Ungaria, cu amendamentul că legea agrară din România este construită pe modelul din Ungaria.”

Preşedintele Traian Băsescu speriat de nemulţumirile populaţiei şi de atacurile presei naţionaliste nu a promulgat legea vânzării terenurilor străinilor şi a cerut să fie revizuită de parlamentari.

A solicitat să se clarifice dreptul de preempţiune al vecinilor, agricultorilor şi regiei statului pentru terenurile agricole în cumpărarea terenurilor arabile, pădurilor şi păşunilor faţă de cetăţenii străini din UE.

E o mică “piedică” legală pentru a descuraja vânzarea terenurilor agricole de către ţăranii săraci la cetăţenii altor state şi să fie o şansă pentru vecini: agricultori români mai înstăriţi sau regia statului să cumpere pământul românesc şi să nu încapă pe mâni străine.

 

Surse: http://www.razbointrucuvant.ro ; http://www.napocanews.ro si http://ioncoja.ro/ce-viseaza-budapesta-sa-faca-in-ardeal

 

 

10/01/2014 - Posted by | POLITICA | , , , , ,

4 comentarii »

 1. Si romanul doarme…

  Apreciază

  Comentariu de madeinusa2010 | 10/01/2014 | Răspunde

 2. e trist… dar sint pregatit pentru razboi

  Apreciază

  Comentariu de raulmarta35 | 10/01/2014 | Răspunde

 3. de une are statul maghiar atatia bani sa cumpere si apoi sa uite de ei cateva zeci de ani?cand toata lumea se plange de criza financiara astia sunt gata sa arunce cu bani,e prea mare planul doar ptr ei

  Apreciază

  Comentariu de steliantracul | 12/01/2014 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: