CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

De ce Comisia Europeana refuza sa condamne crimele comunismului ?


 

holocaust-comunist

 

 

Citez din articolul Crimele comunismului puse la index de Comisia Europeana:

Comisia Europeana a respins solicitarile mai multor state din estul Europei,printre care si Romania, care au solicitat adoptarea unei legi europene a genocidului dublu. Proiectul legii prevedea interzicerea negarii crimelor facute de regimurile comuniste in acelasi mod in care unele state din Uniunea Europeana interzic negarea si banalizarea crimelor Holocaustului.

Cu alte cuvinte, conform legii propuse de cele sase state europene nimeni nu ar mai fi avut voie, odata aprobata legea, sa nege, in orice context, public sau privat, genocidul communist caruia i-au cazut victime milioane de oameni din fostul lagar comunist.
Numai in Romania, de pilda, in cei 45 de ani de comunism, au fost, in total, 2.451.000 victime ale regimului totalitar, conform datelor ofciale mentionate in volumul “Holocaustul Rosu” al doctorului Florin Matrescu, autorul celui mai documentat si relevant compendiu in materie: prizonieri de război în URSS, 180.000; ucişi în lagăre şi închisori, 500.000, dintre care 250.000 ucişi în lagăre şi închisori si alti 250.000, decedati din multiple cauze, la scurt timp dupa eliberarea lor din detentie; 200 000, ucisi in timpul colectivizarii fortate; 10.000 de membri ai Miscarii nationale de partizani; 60.000, in perioada ceausista; peste 1400 in Revoltuia Romana din Decembrie; 1500 000 de victime in Basarabia si Bucovina, ca teritorii instrainate ale Romaniei.

Parerea ministrilor de externe ai Romaniei, Lituaniei, Letoniei, Bulgariei, Ungariei si Cehiei, care au discutat saptamana trecuta acest subiect cu Comisarul pentru Justitie Europeana ,Viviane Reding, a fost aceea ca aceste crime trebuie tratate dupa aceleasi standarde si prevederi ca si crimele impotriva evreilor si au solicitat, in numele statelor pe care le reprezinta, interzicerea negarii si banalizarii crimelor comuniste cat si apologia lor.
Comisia Europeana a dat insa un raspuns negativ cererii de adoptare a legii dublui genocid motivand ca ororile savarsite de comunism sunt evidente insa ele nu au fost indreptate impotriva unei minoritati etnice, asa ca ideea unei legi a genocidului dublu se respinge din start.

Nesansa victimelor totalitarismului, nu-i asa, sa nu fi fost toate din randul uneia sau a mai multor minoritati! Ca doar ce conteaza numarul acestora cand mai importatnta e minoritatea etnica!

Si o parte a comunitatii evreiesti, prin vocea directorului centrului Simon Wiesenthal din Israel, Efraim Zuroff, si-a exprimat pozitia fata de cererea celor sase state europene spunand ca nu se pot compara crimele impotriva evreilor cu cele comise sub regimurile comuniste pentru ca rusii au fost cei care i-au eliberat pe evreii din lagare si, fara Rusia, probabil ca Germania nazista nu ar fi fost invinsa.

Concluzia? Pentru Holocaustul rosu, Rusia si regimurile totalitare pe care le-a impus aceasta in statele fostului lagar comunist pot fi absolvite, fiindca ea, Rusia, e cea care a stopat Holocaustul evreiesc invingand Germania nazista.

 

Surse: ziarero.antena3.ro ; Basarabia literara

 

Publicitate

11/08/2013 - Posted by | POLITICA | , , , ,

3 comentarii »

 1. Reblogged this on Temeiurile iar nu Arătările unui Bun Început !.

  Apreciază

  Comentariu de irismister | 13/08/2013 | Răspunde

 2. Care sunt aia 60.000 de victime ale terorii ceausiste ? In ce lagare sau inchisori au murit ? Cine i-a schingiuit ? Aici intra si cei 40.000 de morti anuntati de Europa libera ca omorati de regimul de opresiune ceausist ca s-au rasculat in decembrie 1989 ? Unde sunt ingropati ? Sau au fost incinerati ?

  Apreciază

  Comentariu de Mucanu Aurel | 14/08/2013 | Răspunde

 3. Foarte ciudata activitate. Europa nu vrea anchete cu privire la crimele comunismului. Noi facem pe grozavii si infiintam institutii specializate in acest sens sa le aratam noi cine sunt romanii. Astfel ca ne vom pune Europa in cap. Qui prodest ? Cred ca marea profitoare va fi ca deobicei, Moscova. Pentru ca nu ea ne va palmui ci UE. Si atunci noi vom alerga cu coada intre picioare ca Moscova sa ne apere de Europa. Cam asta ar fi scenariul.
  Asta tine de principiul rabinic : Fa-i sa te urasca si vei avea putere asupra lor. Suntem provocati ca sa uram comunismul, ca acesta(adica Moscova) sa aiba putere asupra noastra.
  Este asa de simplu de inteles. Insa eu nu pot intelege cum sunt romanii asa naivi si sa nu inteleaga pacaleala cu judecarea crimelor comuniste. Nu ma mir pentru ca inca nu au inteles nici pacaleala cu miscarea legionara. Au romanii un talent deosebit sa nu invete nimic din lectiile istoriei.

  Apreciază

  Comentariu de Mucanu Aurel | 14/08/2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: