CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

GALERIE FOTO: COPII AMERICII LA 1900


Fotograful Lewis W. Hine (1874-1940), s-a născut în Oshkosh, Wisconsin. A studiat sociologie la  Universitatea din Chicago şi la Universitatea din  New York, devenind profesor.

A considerat arta fotografica drept un mijloc  de a exprima preocupările sale sociale.Intre anii 1908 lsi 1912, Hine a luat aparatul de fotografiat si a imortalizat scene cu copii chiar si de trei ani care indeplineau munci istovitoare care le depaseau puterile,uneori in conditii periculoase in fabeici,mine,sau pe campuri. In 1909 el a publicat primul sau eseu fotografic.

Unele dintre imaginile sale, cum ar fi aceasta a unei fetite care trage cu ochiul pe fereastra in timpul lucrului, sunt considerate unele dintre cele mai renumite instantanee luate vreodata si au ramas in istoria fotografiei.

În 1938, Congresul American a adoptat o lege care reglementa munca si care a fost declarata in 1941 constitutionala,  de către Curtea Supremă a SUA.

 Aceasta lege stabilea saptamana de lucru la 40 de ore  si salariul minim la 40 de centi pe ora,interzicand minorilor sub 16 ani sa lucreze.In acelasi timp,minorii care depaseau varsta de 16 ani nu le mai era permis sa munceasca in locuri de munca periculoase.

Conform estimarilor recente ale Biroului International al Muncii,la nivel mondial numarul copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 14 ani care lucreaza in tarile in curs de dezvoltare este de aproximativ 250 de milioane,dintre care jumatate cu timp de munca egal cu al adultilor sau in conditii periculoase.

Accesul la educatie al acestor copii este pracic nul.

Sursa: historyplace.com

11/07/2013 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. Ce mila imi este de acesti napastuiti ai soartei. Va inchipuiti ca daca in America aratau asa la inceputul secolului XX, cum trebuie sa fi aratat cei din Rusia si din tarile limitrofe ? Nu ma mai mir ca miscarea bolsevica a avut atat adeziune de la masele cele mai sarace ale tarii, ale celor multi si prosti, fara alta speranta in viata decat chinul si moartea.

    Apreciază

    Comentariu de Mucanu Aurel | 11/07/2013 | Răspunde

  2. Reblogged this on euzicasa.

    Apreciază

    Comentariu de george-b | 11/07/2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: