CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

TESTE ADN demonstrează ca rusii au origini tataro-finlandeze, nu slave


88582611_large_xZMIr3hJMUw

 RUȘII au origini TĂTARO-finlandeze, NU SLAVE…

 

Cercetătorii ruși au făcut o descoperire senzațională, care va schimba cu siguranță percepția lumii față de etnia și istoria Rusiei.

Potrivit lor, populația rusă nu ar avea nimic în comun cu slavii estici, ba din contra, aceștia ar fi fino-tătari. Mai mult ca atât, nici belarușii sau ucrainenii nu s-au dovedit a fi slavi, aceștia fiind mai apropiați de polonezi. Textul a fost publicat pe glavpost.com.ua.

Rezultatele ultimelor cercetări realizate de către oamenii de știință ruși despre genofondul națiunii ruse resping cu vehemență conceptul „slavilor estici”, inclusiv mitul că rușii și belarușii ar fi același popor. Din punct de vedere genetic, belarușii sunt foarte îndepărtați de ruși, fiind în schimb aproape identici cu polonezii și înrudiți cu cehii și slovacii. Pe de altă parte, rușii ar fi mult mai apropiați de finlandezi, de cât de belaruși.

Rezultatele vorbesc de la sine: sub aspect genetic, rușii nu sunt „slavi estici”, ci fini. Nici belarușii nu sunt „slavi estici”, ci occidentali. Drept urmare, belarușii practic nu se deosebesc de polonezi, de aceea, ei ar trebui considerați frați cu polonezii nu cu rușii.

Mai mult decât atât, grupul „slavilor estici” ar fi fost o invenție de propagandă încă de pe timpurile Rusiei Țariste, pentru a justifica astfel înrobirea popoarelor vecine. Nici ucrainenii nu au nimic în comun cu „slavii estici” și nici cu slavii în general!

Despre acest studiu senzațional scrie Vadim Rostov, pe gumilev-center.ru

„Cercetătorii ruși se pregătesc să publice primul studiu major despre genofondul poporului rus. Rezultatele pot avea consecințe imprevizibile atât pentru Rusia, cât și pentru ordinea mondială” – anunță revista rusească „Vlasti”.

Rușii s-au dovedit a fi finlandezi.

Antropologii au reușit să identifice imaginea tipică a omului rus. El are o înălțime și greutate medie, păr șaten și ochi suri sau albaștri. Concomitent, a fost realizat și portretul ucraineanului tipic. Astfel, un ucrainean se deosebește de un rus prin culoarea pieli, a părului și a ochilor – el este brunet cu piele măslinie și ochi căprui.

În prezent știința practică cele mai exacte metode a biologiei moleculare, care permit citirea tuturor genelor umane, iar cea mai avansată tehnică pentru analiza ADN-ului, este secvențierea (citirea codului genetic) al ADN-ului mitocondrial și ADN-ul cromozomului uman Y.

ADN-ul mitocondrial este transmis genetic pe linia feminină, din generație în generație încă de pe timpurile Evei. Cromozomul Y îl au doar bărbații și, de asemenea, este transmis din generație în generație fără schimbări, în timp ce restul cromozomilor moșteniți de urmași sunt amestecați ca și cărțile de joc.

Spre deosebire de dovezile indirecte (exteriorul, proporționalitatea corpului) secvențierea mitocondrială ADN-ului explică în mod clar gradul de rudenie dintre oameni, scrie revista „Vesti”.
Mai bine de 20 de ani, geneticii din occident folosesc cu succes această metodă. În Rusia, ea a fost aplicată doar o singură dată, pe la mijlocul anilor 90, pentru a identifica osemintele regale. Abia în anul 2000 a fost posibilă studierea națiunii titulare rusești. Rezultatele studiului vor fi publicate în curând la editura „Luci”. Revista „Vlasti”, aduce câteva detalii ale cercetării.

Distanța genetică dintre ruși și finlandezi, în funcție de cromozomul Y, nu depășește 30 de unități convenționale (rudenie apropiată), iar apropierea genetică dintre ruși și așa zisele popoare fino-ugrice (marijcami, vepsami, mordvini) care trăiesc pe teritoriul Federației Ruse este egală cu două unități. Cu alte cuvinte, genetic ele sunt identice.

Dacă cele mai apropiate grade de rudenie pentru ruși sunt estonii și ugro-finii, atunci glumele rușilor despre „estonienii lenți” sunt un pic stranii.
O altă problemă destul de gravă pentru Rusia este auto-identificarea lor ca „slavi”, deoarece, genetic, poporul rus nu are nici o atribuție la poporul slav. Geneticii spun cu tărie: „rușii nu au nimic de la slavi”. Chiar și în lexicul rus, circa 60-70 la sută din vocabular nu este slav. De
aceea, rușii nu sunt în stare să înțeleagă limbile slavilor.

Rezultatele studiului au arătat că în afară de finlandezi, rușii au un grad apropiat de rudenie și cu tătarii. Astfel, distanță genetică dintre ruși și tătari e aceeași, de 30 de unități convenționale.

Nu mai puțin senzaționale sunt rezultatele din Ucraina. S-a demonstrat genetic că populația din estul Ucrainei provine de la ugro-fini, ucrainenii estici practic nu se deosebesc de ruși și mordvini. În schimb, în cazul ucrainenilor din vestul țării rezultatele sunt și mai neașteptate. Aceștia nu sunt nici slavi, nici ruso-fini, ci cu totul altă etnie: între ucrainenii din Lvov și tătari, distanța genetică este doar de zece unități.

O rudenie atât de apropiată dintre ucrainenii din vest cu tătarii poate fi explicată, probabil, cu rădăcinile sarmatice a vechilor locuitori din Rusia Kieveană. Desigur, unele componente slave în sângele ucrainenilor totuși există (genetic ei sunt mai apropiați de slavi decât rușii), cu toate acestea, ei nu sunt slavi, ci mai degrabă sarmați. Trăsăturile lor se exprimă prin pomeții evidențiați, părul închis la culoare și ochii căprui.

Cum rămâne cu mitul potrivit căruia rușii sunt slavi?
Având în vedere aceste rezultate, strategii ruși primesc „o sabie cu două tăișuri”: în acest caz, ei trebuie să revizuiască toată autoidentificarea națională a poporului rus ca „ slav” și să renunțe la concepția de „rudenie” cu belarușii și toată naționalitățile slave, atât la nivel științific, cât și la nivel politic.
Sub aspect geografic, genele rușilor s-au păstrat pe un teritoriu care „coincide cu Rusia de pe timpurile lui Ioan Groznâi”.
Populația din Breansk, Kursk și Smolensk nu este rusă (adică finlandeză), ci belaruso-poloneză, pentru că are gene identice cu ale belarușilor și polonezilor. Este interesant și faptul că în evul mediu hotarul dintre Marele Ducat al Lituaniei și Moscovia – a fost anume granița etnică dintre slavi și finlandezi, (apropo, atunci, acolo trecea și hotarul Europei de Est). În continuare, Imperialismul Moscoviei- Rusiei își alătura teritoriile vecine, depășind limitele etnicilor moscoviți.

Ce este Rusia?
Aceste descoperiri ale cercetătorilor ruși oferă o nouă privire asupra politicii Moscoviei medievale. În concepția istoricilor ruși și a Bisericii Ortodoxe Ruse, așa-zisa „Rusie Sfântă” s-a format după impunerea Moscovei în interiorul Hoardei de Aur, și, după cum a scris Lev Gumilev în cartea „De la Rusia Kieveană până la Federația Rusă” , din același motiv ucrainenii și belorușii au încetat să se considere rusini și să facă parte din Rusia.
Este clar că pe atunci existau două „Rusii” diferite. Una, la vest care mai apoi s-a unit în Marele Ducat Lituanian și Rus. Și cealaltă „Rusie” – de est (mai exact Moscovia – deoarece pe atunci nu putea fi considerată nici Rusia) a făcut parte din Hoarda de Aur timp de 300 de ani. Cea de-a doua Rusie a fost denumită de către istoricii ruși și Biserica Ortodoxă Rusă „Rusia Sfântă”, privând astfel Rusia de Vest de tot ce este rusesc și obligând tot poporul Rusiei Kievene să se identifice nu ca rusini, ci ca ucraineni.

Lupta de secole dintre Marele Ducat Lituanian și Moscovia a fost o confruntare a țărilor cu diferite etnii. Marele Ducat Lituanian a adunat slavii, pe când Moscovia – finii. Drept urmare, secole de-a rândul, aceste două Rusii și-au opus rezistență.

Acest lucru poate fi explicat și prin faptul că Moscovia niciodată, cât a făcut parte din Hoarda de Aur, nu a vrut să se întoarcă la Rusia, să-și câștige libertatea față de tătari și să intre în componența Marelui Ducat Lituanian. De altfel și cucerirea Novgorodului a fost menită de a împiedica orașul de a adera la Marele Ducat Lituanian. Această ruso-fobie a Moscovei și „mazochismul” ei pot fi explicate de diferențele etnice cu originale Rusie și apropierea etnică cu poporul Hoardei de Aur.

Diferență genetică față de slavi explică de ce Moscovia respingea modul de viață european și apropierea de slavi și de ce avea o mare atracție pentru spațiul estic și tradițiile asiatice.

Despre belaruși
Un punct deosebit în această cercetare l-a ocupat identitatea genetică a belarușilor și polonezilor. Faptul identității apropiate dintre polonezi și belaruși nu este surprinzător. Pașaportul lor genetic este atât de apropiat de cel slav, încât este aproape imposibil să găsești deosebirea între genele slavilor, a prusilor și mazurilor. Acest fapt îi unește pe belaruși și polonezi, care sunt considerați urmașii balticilor vestici slavonizați.
Renumitul istoric belarus V. Lastovskii scrie în „Scurt istoric despre Belarus” (Vilnius 2010) că tentativele de înființare a uniunii statului belarușilor și polonezilor au fost întreprinse de cel puțin zece ori: în 1401, 1413, 1438, 1451, 1499, 1501, 1563, 1564, 1566, 1567 și abia încercarea din 1569 a avut succes.

Studiul cercetătorilor genetici ruși ne oferă posibilitatea să privim altfel istoria țării, întrucât multe evenimente politice ale popoarelor europene se explică tocmai prin genetica grupului lor etnic – un element care rămânea ascuns de istorici. Anume genetica și relația de rudenie dintre grupurile etnice erau puterile principale ale proceselor politice în Europa medievală.

Concluzii
Rezultatele studiului efectuat de oamenii de știință ruși despre genofondul poporului rus vor fi asimilate mult timp de către societate, întrucât aceștia resping în totalitate toate cunoștințele noastre de până acum, aducându-le la nivelul unor mituri neștiințifice. Aceste descoperiri nu necesită atât înțelegerea, cât obișnuința. Astfel, concepția „slavilor de est” este acum absolut neștiințifică.
În urma cercetărilor, poporul rus a fost numit fin, la fel ca ucrainenii din estul Ucrainei. În schimb, populația Ucrainei de vest provine de la sarmați. Adică nici poporul ucrainean nu s-a dovedit a fi de etnie slavă.

Descoperirea cercetătorilor nu este pur și simplu senzațională, ci o adevărată bombă, care poate submina toate cunoștințele existențe despre conceperea popoarelor de până acum.

Surse : glavpost.com.ua  si Timpul md.

01/07/2013 - Posted by | LECTURI NECESARE | , , , , , ,

6 comentarii »

 1. Reblogged this on B.I.G'S BLOG.

  Apreciază

  Comentariu de bg1952 | 01/07/2013 | Răspunde

 2. Au fost grozave babetele.

  Un test ADN complet, Y-ADN si mtADN, costa pe un individ mai mult de 1000 euro. Subliniez, mai mult de 1000 de euro. Socotind in mare ca 100 de euro sa fie profitul, raman 900 euro reprezentand costurile(cheltuielile) de obtinere rezultate ADN.
  Cati dintre rusi isi pot permite sa plateasca 1000 de euro ? Chiar si cei cu bani multi, oportunistii postrevolutionari, nu cred ca prea se inghesuie sa-si faca ADN-ul.
  Dar statul ar avea puterea sa faca ADN-ul populatiei chiar platind 900 euro pentru fiecare cetatean ? De unde atatia bani ? Rusia are vreo 180 milioane locuitori. Sa faci 180 milioane de teste ADN ?
  S-ar putea obiecta ca nu trebuie teste ADN pentru toata populatia. Ca de exemplu faci testul ADN la un bunic si ai ADN-ul la toti urmasii de gen masculin. Dar cine sa organizeze asa ceva ?
  Eu cred ca rezultatele celor cateva mii de „rusi” carora li s-au facut testele ADN nu pot fi semnificative cu adevarat ci doar pentru alte mismasuri politice, pentru propaganda panslavista.
  Acum le spun finlandezilor ca sunt rusi dupa ce ne spusesera noua ca suntem rusi. Sa vezi si sa nu crezi surprize genetice :

  Rusii sunt ugro-finici;
  Ungurii sunt ugro-finici;
  Ungurii si rusii sunt de-un neam.

  Noi, romanii, suntem neam de slavi rusi, deci avem origini ugro-finice.
  Ungurii au origini ugro-finice.
  Deci romanii sunt frati cu ungurii.

  In general toti vor sa fie frati cu noi : si grecii si bulgarii si sarbii si ucrainenii si rusii probabil si ungurii. Toti ne zic ca fie suntem greci romanizati, fie unguri romanizati, fie bulgari romanizati, fie rusi romanizati, etc. La cine s-or gandi ei oare, la noi sau la tara noastra ?

  Ce ghiveci de populatii sunt in Rusia, dar ce-o fi in Rep. Moldova ? Si mai si.

  Sa spun cinstit, pe mine ma intereseaza Romania. Eu am putut sa-mi fac testul ADN pentru ca am avut ajutor financiar de la o matusa. Y-ADN-ul meu este „I2a” iar mtADN este „H” si sunt mandru de acest test. Dar cati romani isi pot permite sa plateasca un test ADN ? Nici chiar cei cu bani nu-si fac astfel de teste decat in situatii de contestare paternitate cum a facut Piturca. Nicio persoana de notorietate nu s-a exprimat public ca si-a facut testul ADN, cu exceptia presedintelui Basescu.

  Oricum, este interesant studiul despre ADN prezentat in acest topic.

  Apreciază

  Comentariu de Mucanu Aurel | 02/07/2013 | Răspunde

  • Atentie! Articolul spune ca rusii nu sunt slavi, sunt fino-ugrici si mongoli.De unde ati tras concluzia ca romanii ar fi neamuri cu rusii, daca au legaturi de rudenie cu slavii?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 02/07/2013 | Răspunde

   • Eu doar am preluat cu ceea ce ne-au intoxicat panslavistii bolsevici sovietici rusi ca sunt slavi si ca noi avem origini slave si ca am fost romanizati si ca fondul nostru principal de cuvinte este slav.Plus ca suntem ortodocsi ca si ei, rusii, care si-au zis ca sunt slavi. Plus ca multi oameni de cultura din tara noastra mereu s-au referit la marea de slavi care ne inconjoara. Preiau si eu, necenzurat, ceea ce afirma unii.
    Rusii nu mai sunt slavi.
    Cu multa vreme in urma am aflat ca nici bulgarii nu sunt slavi ci sunt urmasii tracilor. (Jivcova)
    Sunt curios ce s-a constatat ca sunt sarbii.
    Oricum, tot ceea ce citesc nu iau drept bun. Istoria este o mare mincina a intereselor politice acoperita cu un strat subtire de adevar.
    au existat cateva repere care m-au determinat sa nu mai fiu „credul” :
    – Armele de nimicire in masa ale lui Sadam care nu au existat;
    – Sapunul facut din evrei care nu a existat;
    – Obiecte de marochinarie din piele de evrei care nu au existat;
    – Cei atarnati in carligele abatorului din Bucuresti erau legionari si nu evrei;
    – Vasile Roaita nu a fost un erou comunist ci un informator al Sigurantei;
    – Si cate si mai cate.
    Am crezut multa vreme in adevarul cuvantului scris si vorbit. Cand imi aduc aminte cum tremuram sa nu ne bombardeze Sadam cu rachete cu arme de nimicire in masa, cum tremuram pentru viata familiei mele si citeam cu infrigurare ziarele si urmaream nesatios stirile TV sa aflu ultimele noutati cu aceste arme si apoi sa descoper ca nu a existat nicio arma de distrugere in masa la Sadam si ca acesta n-a avut nicio legatura cu Al-Qaeda care a daramat Turnurile Gemene, am inteles ca nu mai trebuie sa inghit pe nemestecate orice se publica sau se scrie. Le iau pe toate cu titlu de inventar, le cern cu atentie si abea apoi vad ce adevar se alege, daca se alege ceva.
    Am incredere in testele ADN dar nu am inca incredere in generalizarile care se fac pe baza lor.

    Apreciază

    Comentariu de Mucanu Aurel | 02/07/2013

 3. In acest topic se spune : :Mai mult ca atât, nici belarușii sau ucrainenii nu s-au dovedit a fi slavi, aceștia fiind mai apropiați de polonezi. Textul a fost publicat pe glavpost.com.ua.„.
  Deci rusii nu sunt slavi, belarusii nu sunt slavi, ucrainenii nu sunt slavi, polonezii nu sunt slavi. Cine mai poate fi slav?

  Tot in acest articol se mai spune : „Din punct de vedere genetic, belarușii sunt foarte îndepărtați de ruși, fiind în schimb aproape identici cu polonezii și înrudiți cu cehii și slovacii.„. Deci nici cehii si nici slovacii nu sunt slavi.

  Bulgarii s-au declarat urmasi ai tracilor. Mai raman sarbii si muntenegrenii, eventual croatii si slovenii care sa fie considerati slavi. Ceva nu merge in toata teoria, Poate aflam ca nici nu exista popor slav. Si nu m-as mira sa se afle ca de fapt romanii sunt singurul popor slav care a fost romanizat.
  Vom trai(dac-om mai avea zile) si vom vedea.
  PS. Intreb pentru ca nu stiu : Etnicitatea unui popor se stabileste dupa Y-ADN care se transmite numai de la tata la fiu adica pe linie paterna sau se stabileste dupa ADN-ul mitocondrial care se transmite si se pastreaza numai de la mame la fiice ?

  Apreciază

  Comentariu de Mucanu Aurel | 02/07/2013 | Răspunde

 4. Surse : glavpost.com.ua si Timpul md. это румыно-украинская шняга

  Apreciază

  Comentariu de Vladimir Tulei | 12/11/2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: