CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO. CUM GANDESTE UN EXTREMIST UNGUR


20/06/2013 - Posted by | ISTORIE ROMANEASCA | , , , , ,

Un comentariu »

 1. Situatia din Kosovo nu-i similara cu cea din asa-zisul Tinut Secuiesc.
  Albanezii si cu stramosii lor iliri sunt de mii de ani in acele tinuturi. Istoricii cunosc acest lucru. Sarbii au venit gramada peste ei in secolele VI-VII si au pus stapanire prin forta armelor peste acele tinuturi pe care le-au numit apoi „leaganul” natiunii lor. Sarbii au pus stapanire la navalirea lor nu numai pe pamanturile albanezilor ci si ale vlahilor(romanii subdunareni). Albanezii kosovari si-au cerut dreptul lor milenar de stapani ai locurilor. UE si NATO si SUA au fost drepte si au facut dreptate. Albanezii kosovari au iesit de sub stapanirea sarbeasca.
  In Ardeal bastinasii au fost de mii de ani dacii(romanii de azi) asa cum au fost la ei ilirii(azi albanezii, inclusiv albanezii kosovari). Din acest punct de vedere situatia este similara a romanilor cu aceea a albanezilor. In jurul secolelor IX-X au sosit in Panonia si maghiarii care au exterminat populatia locala dacica. Incet, incet s-au extins si in Ardeal. Asa au ajuns secuii in Covasna si Harghita, eliminand elementul local romanesc. Daca ungurii vor sa faca analogie cu Kosovo, atunci trebuie sa se astepte ca agresorul sa fie alungat si asa cum au fost alungati sarbii din Kosovo asa ar trebui alungati ungurii din tinuturile romanesti din mijlocul Ardealului. Noi nu-i alungam ci ii toleram cu bunatatea si toleranta noastra milenara, caracteristica neamului romanesc.
  PS. La noi s-a creat o falsa problema ca victima ar fi poporul sarb din cauza ca sarbii sunt ortodocsi ca si noi si se punea si se mai pune si problema solidaritatii religioase. In cazul Kosovo, in Romania nu se pune si nu se punea problema adevarului si a dreptatii ci numai a solidaritatii religioase, facandu-se abstractie de faptul ca albanezii si vechii iliri sunt rudele noastre din vechime si cu ei ar fi trebuit sa tinem.

  Apreciază

  Comentariu de Mucanu Aurel | 20/06/2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: