CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

O ISTORIE NESPUSĂ A MASACRĂRII PRIZONIERILOR ROMANI DIN LAGĂRUL DE LA BĂLŢI. VIDEO


 

 

 

 

Balti

 

Istoria nespusă a masacrului din Bălţi

 

 

OASELE MARTIRILOR AU FOST ADUNATE INTR-O PIRAMIDA IMENSA, LA MARGINEA ORASULUI BALTI

 

Peste 10.000 de soldaţi români au fost lichidaţi de NKVD în timpul celui de-al doilea război mondial, pe malul râului Răut.

Unul dintre cele mai cutremurătoare episoade ale celui de-al doilea război mondial s-a petrecut la marginea oraşului Bălţi, din Basarabia. Zona mlăştinoasă din lunca râului Răut a devenit mormânt pentru mii de soldaţi români.

Deocamdată, nimeni nu a organizat vreo campanie sistematică de săpături pentru a identifica proporţiile crimelor din Bălţi, aşa că ele pot fi doar estimate.

În timp ce unii istorici avansează cifra de 10.000 de victime, un călugăr, iehomonahul Nicodim Şchiopu, estimează că sovieticii au lichidat peste 50.000 de prizonieri.

Ceea ce este cert este faptul că masacrul din Bălţi poate fi comparat cu cel de la Katyn. În pădurea de pe vechiul teritoriu al Poloniei, sovieticii au împuşcat şi au îngropat circa 14.000 de prizonieri în anul 1940.

Vreme de cinci decenii, sovieticii au negat faptul că ar fi fost implicaţi în masacrul de la Katyn. În tot acest timp, ei au aruncat vina pe nazişti.

Apoi, au fost nevoiţi să recunoască implicarea lor în acest masacru şi să îşi ceară scuze.

Acest lucru nu s-a putut întâmpla în Basarabia, în condiţiile în care Republica Moldova a fost condusă până recent de către comuniştii lui Vladimir Voronin, iar Transnistria este, practic, feuda unui regim promoscovit corupt, care rezistă sprijinit de trupele ruseşti.

 

 

Cum s-au petrecut faptele

 

 

În anul 1944, aflată în primă ofensivă, armata sovietică a luat un mare număr de prizonieri. Mărturiile celor care au luptat pe frontul de est arată că mulţi dintre aceşti prizonieri erau lichidaţi, pur şi simplu, cu un glonţ în ceafă. Însă unii au fost concentraţi în lagăre.

Unul dintre cele mai mari lagăre a fost înfiinţat în oraşul Bălţi, în mlaştina de lângă râul Răut.

În total, au fost adunaţi 50.000 de soldaţi. Aproximativ 40.000 de soldaţi erau români, apoi mai erau circa 5.000 de soldaţi germani, 2.000 de soldaţi maghiari, precum şi prizonieri proveniţi dintre cehii, slovacii ori croaţii înrolaţi ca voluntari în trupele SS.

Mulţi dintre prizonieri au murit din cauza foametei, a condiţiilor precare de igienă şi a lipsei de medicamente.

Alţii au fost deportaţi şi au pierit în lagăre din Siberia ori din Kazahstan. Cei care au rămas, în vara anului 1944, au fost duşi în mlaştină şi puşi să sape nişte şanţuri lungi, apoi au fost împuşcaţi şi înmormântaţi de soldaţii NKVD, precursorul KGB.

Au fost, totuşi, prizonieri care au scăpat. “Am reuşit să fug, îmbrăcat într-o cămaşă zdrenţuită.

Kilometri întregi, m-am târât prin mlaştină, zgâriat de mărăcini şi pişcat de insecte şi de lipitori.

După două zile, în care am crezut că o să mor de foame, am dat peste o casă. O femeie mi-a dat o haină, am luat o sapă pe umăr şi m-am îndreptat spre linia frontului.

Îi salutam pe ruşi şi ei mă lăsau în pace, pentru că credeau că merg la sapă. Am reuşit, noaptea, să trec din nou în liniile noastre”, povesteşte Iacob Herman, care a trecut, pentru scurtă vreme, prin iadul concentraţionar sovietic.

 

 

 

 

Bălţi, 1944

 

 

 

 

Poveste îngropată

 

 

 

Vreme de o jumătate de secol, despre masacrul din Bălţi nu a vorbit nimeni. Sau cei câţiva care au vorbit au ajuns în Gulag.

După căderea comunismului, rudele celor ucişi au făcut primele demersuri pentru a regăsi rămăşiţele pământeşti ale celor dispăruţi.

Astfel, în anii 1991 şi 1992, a început o adevărată campanie de arheologie contemporană. Oamenii s-au îngrozit de cantitatea imensă de oase găsite. Craniile şi oasele au fost adunate într-o piramidă imensă, care a fost acoperită cu un strat de pământ.

În vârful piramidei, a fost construită o troiţă, care a fost sfinţită de episcopul de atunci din Bălţi, PS Petru.

Cum despre masacrul din Bălţi oamenii începeau să vorbească tot mai mult, PS Petru, actualul mitropolit ortodox român al Basarabiei, a fost alungat de cazaci înarmaţi din reşedinţa arhierească, iar peste dosarul masacrului din Bălţi a început să se aşeze praful uitării.

În fiecare an, în preajma Paştelui, rudele celor dispăruţi în crâncenul lagăr sovietic se adună, pentru a se ruga pentru sufletele celor dispăruţi, însă, la nivel oficial nici autorităţile din România, nici cele din Republica Moldova nu au făcut vreun gest pentru a restabili adevărul istoric printr-o campanie serioasă de cercetare.

 

 

Claudiu Padurean

ArtEmis.ro; romanialibera.ro

 

Publicitate

24/04/2013 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , , , , , , , ,

23 comentarii »

 1. Eu cred ca aceste adevaruri vor fi scrise in cartile de istorie ale copiilor nostri atunci cand cei ce scriu istoria tarii noastre vor recunoaste ca Romania a pierdut cel de al doilea razboi mondial, ci nu ca armata romana a intors armele… asa cum noi am fost invavati la lectiile de istorie.
  Trasmitand informatii mincinoase copiilor si celor ce vor sa cunoasca adevarul istoric, nu se face alt ceva decat sa ingropam pentru totdeauna adevarul istoric al tarii noastre!!!

  Apreciază

  Comentariu de itadriro | 25/04/2013 | Răspunde

  • Unde ai citit d-ta ca in istoriile noastre se spune ca Romania ar fi iesit invingatoare din razboiul mondial ?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 25/04/2013 | Răspunde

   • Antonescu a fost un erou, nu o bestie …nu e vinovat el de ceea ce au hotarat marile puteri!

    Apreciază

    Comentariu de Mariana | 01/08/2013

  • Si nu am intors armele ? Cum adica nu am intors armele ? Este minciuna acest lucru ?
   Dar daca vrei sa spui ca bestia de Antonescu a dus tara la dezastru, sa stii ca ai dreptate.

   Apreciază

   Comentariu de Mucanu Aurel | 27/04/2013 | Răspunde

   • Cine a spus ca nu am intors armele? Aveam vreo obligatie fata de nemti? Cat despre Antonescu,judecata istoriei e mult mai complexa, asa ca nu putem folosi calificative de felul celor pe care le folosesti d-ta…

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 28/04/2013

   • Scuze, nu i-am zis „bestie” maresalului Ion Antonescu cu intentie rea. Nu-mi sta in caracter sa-i jignesc pe cei vii si cu atat mai mult pe cei morti. Dar nici nu mai am rabdare sa explic de ce. Spre deosebire de altii eu tin la toti romanii vii si respect pe toti romanii morti indiferent de culoarea lor politica. Sunt ai mei si mi-i asum. Cine nu-i roman nu si-i asuma, si trage cu mitraliera din toate pozitiile fie in comunisti, fie in legionari, fie in capitalisti fie in mosieri fie in intelectuali. Nu in acest fel vom ridica neamul romanesc. Cine se crede crestin, sau crestin ortodox ar trebui sa ierte pentru ca asa-l invata credinta. Sa nu uite, asta-i altceva. Dar se pare ca ai mei coreligionari au o ura viscerala la tot ceea ce inseamna comunism, fara discernamant. Daca ar avea un pistol m-ar impusca si pe mine pentru ca am fost membru PCR. Vorba lui Iorga : De unde atata ura ? Si cum sa-l faci pe crestin s-o domoleasca nu s-o exacerbeze , s-o amplifice ca sa dea nastere unor noi masacre, Pentru acolo duce ura, care nu-i crestineasca.
    PS. De ce nu mai am rabdare sa explic dupa cum am zis mai sus ? Pentru ca de mai multa vreme sufar de o boala incurabila. Am obosit, nu mai am putere de a continua viata si de a ma „bate” pentru binele neamului romanesc(pe internet) pentru ca in strada n-am sa ies niciodata sa rastorn vreun regim. Toate sunt date de la Dzeu si stie El de ce le-a dat pe acest Pamant. Din cauza bolii mele cred ca nu voi mai putea comenta pe acest blog, cu parere de rau o spun, pentru ca prezinta multe lucruri care pana acum ne-au fost ascunse sau prezentate intr-o alta lumina. Ii urez admin-ului cersipamantromanesc numai bine si sa-l ajute Dzeu sa duca neamul romanesc pe drumul cel bun.

    Apreciază

    Comentariu de Mucanu Aurel | 22/05/2013

 2. Unde am spus eu ca in cartile de istorie e scris ca Romania a iesit invingatoare in cel de al doilea razboi mondial?

  Apreciază

  Comentariu de itadriro | 26/04/2013 | Răspunde

  • Citez : „aceste adevaruri vor fi scrise in cartile de istorie ale copiilor nostri atunci cand cei ce scriu istoria tarii noastre vor recunoaste ca Romania a pierdut cel de al doilea razboi mondial, ci nu ca armata romana a intors armele… asa cum noi am fost invavati la lectiile de istorie.”

   Intrebarea este unde ai citit d-ta ca in cartile de istorie nuse „recunoaste ca Romania a pierdut cel de al doilea razboi mondial”?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 27/04/2013 | Răspunde

 3. Antonescu a fost drept, numai ca nu a dovedit sa spanzure toti comunistii romani, iata de ce e pacat !

  Apreciază

  Comentariu de Antonescu | 22/05/2013 | Răspunde

  • Domnule Antonescu,
   Ai auzit de vreun comunist roman spanzurat de Antonescu ca sa spui ca nu a dovedit sa-i spanzure pe toti ? Da nume.
   Antonescu n-a fost drept. Ca sa-i scuteasca de front si de transee, de paduchi si de plojnite si de tifos si de bombe si srapnele, Antonescu i-a strans pe toti comunistii si i-a bagat la inchisoare, cu regim deschis, unde au trait bine merci pana au venit bolsevicii calare pe tancurile sovietice si i-au eliberat.
   In tot acest timp, „dreptul” de Antonescu a trimis milioane de tineri romani pe frontul antisovietic unde multi si-au dat duhul. Au murit peste un milion de romani pe frontul de Est si de Vest si nemarginita durere a adus in sufletele romanilor care si-au pierdut fii, sotii, fratii, tatii, unchii, unii toata familia. Multa durere a adus in tara cu acel razboi. Romanii saraci si napastuiti ai acelor timpuri nu l-au iubit pe Antonescu. Am marturii graitoare in aceasta privinta. Il adulau ziarele care faceau propaganda. Poporul nu l-a vrut.
   Cand Antonescu a ordonat romanilor sa treaca Prutul, pe cine au omorat mai intai soldatii nostri ? Pe romanii din Moldova care aparau RSSM de fascistii romani care ii invadau. Antonescu nu s-a gandit ca soldatii romani trecand Prutul vor omora soldati sovietici care erau de fapt tot romani de-ai nostri ? Ca doar nu era sa-i bage Stalin in prima linie pe rusii lui. I-a bagat pe romanii lui Stefan Cel Mare. Asa fel ca sa se omoare romanii ei intre ei pana n-or mai ramanea niciunul.
   Nu invatati nimic din lectiile istoriei. Numai la ucis va este gandul. I-auzi, „dreptul” n-a reusit sa ucida toti comunistii romani. Asa ucideti neamul romanesc. Din ura si cu ura. Cand vad atata ura si aversiune, cand vad setea de razbunare si setea revansarda la (unii) romani mai ca-mi vine sa-i dau dreptate lui Elie Wiesl care spunea despre noi, romanii : „Ati ucis, ati ucis, ati ucis !”

   Apreciază

   Comentariu de Mucanu Aurel | 24/05/2013 | Răspunde

   • Au fost executati cativa, nu multi, in special cei care se faceau vinovati de terorism in vreme de razboi. Unul din cazuri e Filimon Sarbu, agent sovietic..

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 25/05/2013

   • Saracul, imi pare rau si de el, chiar daca era comunist. Desi poate ca din cauza lui au murit alti romani nevinovati fie de la atentate fie de la bombardamentele sovietice. Din poza parea un baiat frumusel. L-au manipulat si pe el cum i-au manipulat si pe legionari. Si el credea la lupta pentru patria lui precum si legionarii.
    Cand vor intelege romanii ca nu mor pentru patrie ci pentu interesele altora straini de patrie ?
    Dzeu sa-i odihneasca pe toti romanii cazuti asasinati de dusmani, indiferent daca erau comunisti sau legionari, daca erau ortodocsi sau uniti.

    Apreciază

    Comentariu de Mucanu Aurel | 25/05/2013

  • Poporul l-a iubit pe Antonescu …asa ca nu mai spune minciuni! In plus noi ca tara suntem la rascruce de drumuri … deci, odata ce era razboi, oricum eram obligati sa fim de o parte sau de alta, asa ca nu esti deloc obiectiv si nici informat. Si de orice parte am fi fost … erau si victime pe front, din pacate! Daca Antonescu nu era executat si era lasat sa negocieze, alta era soarta Basarabiei iar Romania nu ar mai fi fost jefuita dupa razboi. De asta am ajuns asa cum suntem …nu stiti sa fiti corecti, obiectivi, nu stiti sa va respectati eroii! Iar istorie inseamna sa vezi ceea ce a fost bun si sa accepti ceea ce a fost gresit cu demnitate … in nici un caz sa arunci cu noroi! Orice ar spune cei ca tine … realaitatea este cu totul alta: Antonescu a fost si va ramane un erou!

   Apreciază

   Comentariu de Mariana | 01/08/2013 | Răspunde

   • Mariana,
    Nu esti mama ca sa stii ce este in sufletul unei mame careia ii pleaca fiul la razboi si apoi il primeste intre patru scanduri. Cand ai sa traiesti acest sentiment atunci sa te pronunti. Mama mea, traitoare a acelor vremuri mi-a spus ca poporul il detesta pe Antonescu ca le-a trimis la razboi, adica la moarte, frati, soti, tati, prieteni, logodnici, fii, unchi. Si putini s-au intors in viata si fara sa fie schilozi. Nu-ti doresc sa fii mama care sa ai grija de un fiu schilodit de razboi.
    Antonescu a fost o unealta, tara era sub ocupatie germana, Germania avea comandamente si la Bucuresti si la Iasi, ei ne-au impus razboiul. Cum sa tina Antonescu cu Germania care prin aprobarea Dictatului de la Viena ne-a luat Ardealul de Nord. Asta a facut Antonescu, a pactizat cu dusmanul care ne-a luat teritoriul. Ulterior s-a aflat ca acelasi dusman, Germania, s-a inteles si cu URSS si am pierdut si Basarabia. Sa zicem ca Antonescu n-a stiut de pactul secret Ribentrop-Molotov. Dar cand regele Carol l-a numit in fruntea statului pe Antonescu, de ce nu s-a unit cu URSS(aliata SUA si Angliei) pentru a ataca Ungaria si sa elibereze pe ardeleni de sub jugul maghiar ? Ce, basarabenii sunt mai romani ca ardelenii de a pornit sa elibereze Basarabia ? Cum sa crezi ca Antonescu este un erou cand el a fost santajabil. A luat bestia de Hitler Ardealul de Nord si l-a dat bestiilor hortiste si apoi ne-a santajat ca nu ne da Ardealul inapoi decat daca intram in razboi contra URSS. Antonescu a fost in Anglia ca atasat militar. Atata stiinta trebuie sa fi avut si sa afle ce mare putere este Anglia si ca aceasta este ajutata de cea mai mare putere militara a lumii, SUA.
    Mama, Dumnezeu s-o odihneasca, este mai presus de orice dubiu pentru mine. Nu avea de ce sa ma minta ca poporul nu l-a iubit pe Antonescu. Poporul nu l-a ales pe Antonescu sa-i fie conducator cum a fost ales Hitler de poporul german. Antonescu a fost impus poporului. L-a numit Carol. Nu stiu cine l-a impus. Nu numai poporul nu l-a vrut pe Antonescu dar nici partidele istorice nu au vrut sa fie alaturi de el. S-au lepadat de el ca de Satana pentru ca intuiau dezastrul ce-l poate provoca tarii. Dezastru care s-a si intamplat, ajungand sub cizma bolsevica pentru 45 de ani.Singurii care l-au sprijinit au fost legionarii pe care apoi i-a exterminat aproape pe toti, opera desavarsita ulterior de comunisti.
    Din cauza legionarilor si a lui Antonescu suntem, acuzati planetar de holocaust. Va simtiti bine la aceasta acuzatie ? Eu nu ma simt bine de loc pentru ca eu si ai mei n-am facut holocaust. Poate Dvs ati facut, de aceea tineti cu Antonescu.
    Pentru a intelege istoria, daca vrei cu adevarat acest lucru, nu este numai de a citi rand cu rand ceea ce s-a scris pentru ca multe se scriu la comanda. Mai important este sa citesti printre randuri. este mult mai edificativ. Trebuie sa afli toate parerile. Sa te informezi din mai multe surse pentru a contura adevarul. Audiatur et altera pars.
    Laudandu-i si idolatrizandu-i pe Antonescu si pe legionari nu faci altceva decat sa-i convingi pe dusmanii neamului romanesc de faptul chiar ca suntem un popor de antisemiti si ca atare am facut holocaustul pe bune si nici acum nu am invatat din lectiile istoriei.

    Apreciază

    Comentariu de Vasile Roaita | 04/08/2013

 4. imi pare rau ca nici rep MOLDOVA SI NICI ROMANIA NU FACE NIMIC., mai ales ca nu si-au putut recupera teritorul intregime care l-a luat cu forta. ucraina detine jumate din bucovina si tot buceagul undei cetatea alba. si multe zone ROMANESTI, ce au facut guvernanti nostri, din ROMANIA SI REP moldova NIMIC uni sint cu rusi adica lingaii si tradatorii iar in romania l- fel. sintem niste furnici in fata unui munte. pacat de crimele facute de rusii si de unguri.

  Apreciază

  Comentariu de raulmarta35 | 23/05/2013 | Răspunde

  • Si ce ai vrea sa faca ?
   Rep. Moldova si Romania nu „fac nimic” pentru ca nu pot nu ca n-ar vrea. Dorinta-i una si putinta-i alta.
   Imi aduc aminte de o teorie a lui Ceausescu in care se spunea ca lagarul socialist va fi mai puternic cu cat fiecare tara comp[onenta va fi mai puternica(economic si militar). Buna teorie. El isi apara tara fata de opresiunea sovietica ce ne preconiza un statut de producator de materii prime, cam cum erau tarile africane asiatice sau sud- americane, din coloniile marilor imperii ale lumii. Si cat a fost el, saracul am tinut piept. Dar l-au asasinat miseleste in sfanta zi de Craciun si nici acum ortodoxia nu-i blesema pe cei ce au dat moarte in zi de Craciun.
   Extrapoland exemplul lui Ceausescu, eu zic ca neamul romanesc din romania si minoritatea ce se considera romaneasca din Rep. Moldova se va putea salva daca fiecare roman in parte va fi mai puternic. Mai puternic intelectual, moral, educational, civic. Daca va fi puternic si fizic nu-i bai. Dar cine sa insufleteasca pe roman la invatatura, educatie, morala, civism, etc ? Exista vreo entitate pe aceste plaiuri mioritice care sa realizeze acest lucru ? Din pacate nu exista si nici nu intrevad ca va exista prea curand o asemenea entitate.

   Apreciază

   Comentariu de Mucanu Aurel | 24/05/2013 | Răspunde

 5. Domnilor cam mari numerele…cine cunoaste Baltiu ii vine cam greu sa creada ca sovieticii ar fi reusit sa tie cub control 50000 de alti SOLDATI deci nu civili neajutorati. De citi oameni ar fi fost nevoie ca sa-i tie sub observatie ,sa nu fuga sa nu ribeleze, pina si evreii cit nu erau ei de pacifici au incercat sa se armeze si sa se revolte in lagherele din Polonia, si a-ti vrea sa ma faceti sa cred ca 50.000 de soldati dintre crae 40.000 romani ,deci vorbeau aceeasi limba se intelegeau , puteau sa comploteze, nu au incercat sa se elibereze ,sa organizeze o fuga de masa, cifra e prea mare Domnilor, ati invatat de la europeni sa preamariti lucrurile si mai ales sa dati numere

  Apreciază

  Comentariu de Aura | 25/05/2013 | Răspunde

  • Cifra e „prea mare”? Cine spune asta ?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 25/05/2013 | Răspunde

  • SI de-au fost „doar” doi români , NOI , ăstea care sintem datorită jerfei lor , NU-I VOM UITA !–Ivane …

   Apreciază

   Comentariu de Dumitru | 02/06/2013 | Răspunde

   • Sa-i respectam pe eroi. Dar stie cineva ce-au ajuns urmasii lor ? Mai sunt urmasi sau au fost „lichidati” toti de bolsevici ?
    Multi dintre acesti eroi sunt pierduti pentru istorie daca nu-i memoreaza cineva, un istoric bunaoara. Dar daca istoricii ii uita, cine-si mai aduce aminte de ei ? Ma intreb daca urmasii lor de sange, copii, nepoti, si-a facut un arbore genealogic al familiei in care acesti eroi sa fie la loc de cinste, pentru respect. Dar daca acesti urmasi directi ai lor nu-i cinstesc si nu le memoreaza fapta, n-au respect fata de ei si le uita numele, este corect sa-i cinstesc doar eu care nu sunt neam de sange cu ei ?

    Apreciază

    Comentariu de Mucanu Aurel | 02/06/2013

 6. […] romanialibera.ro via Cer si Pamant Romanesc […]

  Apreciază

  Pingback de O ISTORIE NESPUSĂ A MASACRĂRII PRIZONIERILOR ROMANI DIN LAGĂRUL DE LA BĂLŢI. | Romania MilitaryRomania Military | 29/05/2013 | Răspunde

 7. Frati Români !, Istoria NU iartă si NU uită !,…
  ODĂ VOUĂ EROI AI NEAMULUI ROMÂNESC.
  (Din Scandinavia,M-Ă ÎNCHIN ÎN FAŢA SFÍNTULUI VOSTRU MORMÎNT.)

  Apreciază

  Comentariu de Dumitru | 02/06/2013 | Răspunde

 8. Ca roman stiu ca am intrat in razboi nu de voie,ci de nevoie. Din teritoriul romanesc prin pactul Ribentop-Molotov, Romania a pierdut o buna parte din Ardeal luat de Ungaria, aliata inaintea noastra cu Germania lui Hitler, a pierdut Basarabia si o parte a Bucovinei luate de rusi si o parte a Dobrogei-Cadrilaterul, pamant care nu stiu daca intradevar ar trebui sa-l consideram parte a Romaniei. De altfel ce ne desparte de bulgari este doar limba, genetic suntem parte a poporului trac despartiti de istorie. Din acest al doilea razboi am avut numai de pierdut. Nu ne-am pierdut numai parinti , rude, conationali, Ca beligeranti in tabara germana am fost tratati ca atare, dusmani ai celeilalte tabere lasati la mila rusilor care a avut toata grija sa ne impuna un regim pol itic aservit, ca sa ia despagubiri de razboi fara limite, ca sa ne aminteasca mereu si mereu ca le santem datori , ca tezaurul predat ca la niste prieteni in primul razboi mondial li se cuvine ca despagubire de razboi. Daca Antonescu a fost sau nu un bun roman, istoria o s-o arate. Sunt multi interesati ca sa-l prezinte in lumina cea mai sumbra. Multi romani apreciaza ca ceace a facut a fost cu buna credinta pentru binele acestei tari. Cred ca la schimbarea vremilor avem mult mai multi conationali care au facut mai putina cinste acestei natii.

  Apreciază

  Comentariu de Draganescu Ovidiu | 16/03/2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: