CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea: „Limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers”


LA VATICAN SE CUNOASTE CA LIMBA LATINĂ ESTE O LIMBĂ ROMÂNEASCĂ

În decembrie 2012, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, fost membru al Comisiei Teologice Internaţionale, a acordat un interviu postului de televiziune TVR Cluj în cadrul căreia a făcut o declaraţie care a şocat lumea academică – mai puţin pe cea din ţara noastră:
„Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers.

Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vrhicul minunat lumii occidentale (limba latină – nota T.F.)”
Miceal Ledwith este unul dintre puţinii oameni care au avut acces la cei 230 de kilometri de rafturi de cărţi din arhiva bibliotecii Vaticanului, este născut în Irlanda şi nu are nici un interes personal în România.

El a fost şi este însetat de cunoaşterea adevărului din domeniul istoriei religiilor, pe care îl prezintă în lucrările sale ori în interviurile pe care le acordă, chiar dacă supără anumite personalităţi , anumiţi istorici.
În virtutea celor de mai sus, mi-am pus şi îmi pun întrebarea: „Ce cunosc cei de la Vatican despre poporul român, iar noi habar nu avem?”.
Un studiu de paleontolgie, realizat între anii 2003-2006 de Dr. Georgeta Cardoş, specialist în gen etică, cu sprijinul Universităţii din Hamburg, a concluzionat că actuala populaţie a României şi cele care au trăit pe acest teritoriu cu 5.000 de ani în urmă există o clară înrudire genetică.

Rezultatele studiului dovedesc continuitatea şi legătura strânsă dintre populaţia României de astăzi cu cea străveche, adică cu dacii.
Adevărata istorie a României, bogăţia ei culturală şi spirituală este prea puţin cunoscută în lume, tara noastra fiind cunoscută superficial de majoritatea strainilor din scurtel vizite , când sare în ochi sărăcia materială de astăzi…

Teodor Filip

Tribuna Basarabiei

 

 

 

 

Publicitate

21/04/2013 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , , ,

6 comentarii »

 1. in sf sa zice adevarul. dar se spune ca jumate din istoria romania o detine vaticanul. centrul spiritual al pacatului de pe pamint. cinei papa si vaticanul¿¿¿¿

  Apreciază

  Comentariu de raulmarta35 | 21/04/2013 | Răspunde

  • pacatosi sau nu, cei de la Vatican au avut marea sansa de a putea conserva mari comori de spiritualitate ale omenirii, multe legate de istoria noastra.Noi romanii nu am avut conditiile necesare fiind toata istoria cotropiti si jefuiti, inclusiv recent. Tezaurul romanesc furat de Moscova, nu e reprezentat doar de lingouri de aur, dar si din opere de arta si arhive vechi de o valoare incomensurabila…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 21/04/2013 | Răspunde

  • Marta, ce inseamna „cinei” ? Sau ai vrut sa scrii „cine-i” ?

   Apreciază

   Comentariu de Mucanu Aurel | 21/04/2013 | Răspunde

  • Marta,
   Corect gramatical ar fi trebuit scris : „cine-s…” pentru ca te-ai referit la Papa si la Vatican. Scuze ca mentionez aceste lucruri.

   Apreciază

   Comentariu de Mucanu Aurel | 21/04/2013 | Răspunde

 2. Troia a fost o capitala(sau o cetate importanta) a imperiului(?) trac sau a tracilor. Cand grecii au cucerit Troia cu ajutorul „calului” zis troian, putini troieni au scapat de la macel. Cei ce au scapat au luat drumul marii si au ajuns in Peninsula Italica. Au plecat cu mana goala si ajungand in peninsula au creat un mare imperiu, imperiul Roman. Acei troieni strabuni, la parasirea cetatii lor, desi nu au mai avut timp sa-si ia alte lucruri si-au luat cu ei limba lor, limba lor traca. Cine nu ma crede sa citeasca Eneida lui Vergilius.
  Getii(pe care romanii i-au numit daci) erau cei mai vestiti dintre traci. Ne-a spus-o istoricul grec Herodot. Pe vremea lui Herodoc inca nu se inventase minciuna si manipularea prin minciuna si omisiune, asa ca il credem.
  Deci si imperiul Roman si geto-dacii se trag din traci, au o istorie comuna, sunt frati, se trag din aceeasi mama si acelasi tata, au avut in stravechime aceeasi limba, limba traca.
  Razboaiele daco-romane au fost de fapt razboaie fraticide.
  Datorita acestui fapt, al originii comune si al mostenitii trace, limba „româna” s-a regasit si in teritoriile necucerite de romani. Este singura explicatie stiintifica. Romanistii nu au reusit sa explice stiintific cum s-a facut ca populatia din teritoriile neocupate de legiunile romane a vorbit si vorbeste tot romaneste.
  Miceal a vrut sa ne flateze un pic si a spus ca latina se trage din limba romana. Poate n-ar fi eronata afirmatia, dar mai degraba cred ca latina si româna au un stramos comun, poporul trac si limba traca.
  Care este explicatia logica a faptului ca poporul trac a pierit din istorie si nu exista marturii scrise cu alfabetul si limba traca ? Parerea mea sincera ca acest lucru se datoreaza imperiului roman de rasarit, a imperiului bizantin(de sorginte greaca). Au vrut sa stearga orice urma a legaturilor locuitorilor peninsulei Balcanice cu Roma pentru a-i tine sub stapanire, a-i greciza si a-i converti la ortodoxie, religia Bizantului(mai ales dupa Marea schisma). Un ajutor nebanuit si surprinzator au primit din partea slavilor care au navalit in Peninsula Balcanica, bulgarii prin Nord-Est-ul Romaniei si sarbii prin Nord-Vest-ul Romaniei. Fosta Dacie fiind o nuca prea tare pentru ei, au ocolit-o. Ulterior si-a facut simtita prezenta si Rusia kieveana pana la inceputul mileniului II si chiar si dupa aceea, pana in zilele noastre si poate pana in zilele din urma ale omenirii.
  Bulgarii si sarbii au avut un rol distructiv aproape total in bulgarizarea si sarbizarea prin limba si scriere cirilica a populatiei locale sud-dunarene. Au scapat doar crâmpeie de vlahi/aromani sud-dunareni si ilirii carora acum le zicem albanezi si unora kosovari.
  De altfel, in zilele din urma, sub impulsul Jivkovei, bulgarii isi revendica azi, nejustificat si abuziv, mostenirea traca dupa ce ei au distrus initial aceasta mostenire. Dar acest lucru da bine la CV-ul lor plus ca ne pot revendica si pe noi, cei din Romania ca deh, românii sunt urmasii dacilor, cei mai vestiti dintre traci. Astfel ca ne putem vedea maine, poimaine ca ne unim cu Bulgaria(inaintea Basarabiei) si devenim o Bulgarie mare, un fel de slavo-traci, slavizati si cu limba si alfabet glagolitic. Chiar, mi se pare ciudat ca UE ne trateaza la „pachet” cu bulgarii in toate problemele UE si conducatorii nostri nu obiecteaza. Probabil stiu ei ceva, stiu care ne este soarta si viitorul.
  Bine, veti spune, grecii, imperiul bizantin a distrus si sters orice mentiune cu privire la traci, care sunt fratii sau verii latinilor. Dar de ce nu au marturisit pana acum cei de la Vatican ? Probabil ca cei de la Vatican s-au tare ofuscat ca neamul romanesc si mai ales conducatorii lor de-a lungul secolelor s-a tot batut cu pumnul in piept ca noi suntem ortodocsi de mii de ani.
  Chiar asa, de ce sa ne ajute si sa ne dezvaluie adevarata noastra istorie daca noi i-am abandonat pentru si in favoarea grecilor si de mai bine de o jumatate de mileniu si in favoarea slavilor care domina a treia Roma ?
  Neamul romanesc este intr-o mare dilema in ceea ce trebuie sa faca in viitor. Sa se intoarca spre stramosii latini ca si noi, dar de alta religie, sau sa-i abandoneze si sa ramana cu religia grecilor si slavilor. Numai român sa nu fii ca-i tare greu de decis.

  Apreciază

  Comentariu de Mucanu Aurel | 21/04/2013 | Răspunde

 3. Daca pana si la mayasi se pricepe, e clar, omu’ e doxa :)

  Apreciază

  Comentariu de cumparatoarea profesionista | 21/04/2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: