CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

ANALIZA STRATFOR: Rusia vrea să contrabalanseze extinderea NATO spre est cu ajutorul regiunii transnistrene


Potrivit experților, “la scurt timp după numirea lui Rogozin în funcția de emisar special al președintelui Rusiei pentru Transnistria, s-a conturat intenția Kremlinului de a reînarma trupele ruse dislocate în regiunea transnistreană”.

“Deși ulterior, Rogozin a negat faptul că autoritățile militare ruse au de gând să instaleze o stație radar în regiunea transnistreană, această intenție și-a luat conturul.

Politica Federației Ruse de a moderniza trupele rusești în rmn se înscrie în linia altor acțiuni ale sale în ceea ce privește enclava Kaliningrad și Belarusul.

Rusia vrea să contrabalanseze extinderea NATO spre est cu ajutorul fostelor republici sovietice, subminând astfel securitatea aliaților Statelor Unite”, consideră autorii articolului.

“Deoarece Polonia și România fac parte din strategia militară americană, este de înțeles de ce Rusia încearcă să adopte aceeași tactică pe care o practică în Belarus și Kaliningrad”, conchid experții STRATFOR.

UNIMEDIA amintește că în cadrul recentei vizite la Tiraspol, emisarul special al președintelui Rusiei pentru „Transnistria”, Dmitri Rogozin, a declarat că „armamentul contingentului rus de menţinere a păcii din regiunea transnistreană va fi modernizat către 2020 în conformitate cu planurile de reînarmare a armatei ruse”.

„Soldații noștri din Transnistria vor fi înarmați la fel ca și cei aflați pe teritoriul Federației Ruse”, a mai spus viceprim-ministrul rus.

 

 


 

Sursa: UNIMEDIA

Publicitate

19/04/2012 - Posted by | POLITICA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: