CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Expert rus: R. Moldova ar putea renunta la Transnistria pentru a se uni cu Romania


Un expert rus ia in calcul mai multe posibile scenarii pentru problema transnistrena, printre care si acela in care Republica Moldova ar renunta la aceasta regiune pentru a se uni cu Romania.
Alexandr Hramcihin, expert rus in geopolitica, nu exclude scenariul „eritreean” si spune ca la Bucuresti si la Chisinau se discuta destul de activ posibilitatea de a renunta oficial la Transnistria, dupa care restul Moldovei sa se uneasca cu Romania, relateaza Unimedia.

Hramcihin spune ca Moscova, care nu are granita comuna cu Transnistria, incearca activ sa solutioneze conflictul transnistrean prin crearea unei Confederatii intre Republica Moldova si Transnistria.

In cazul in care acest lucru va deveni realitate, va fi un precedent in istoria moderna, explica el.

Negocierile oficiale pentru solutionarea conflictului transnistrean s-au reluat la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, dupa aproape sase ani de intrerupere, la Vilnius. La discutii iau parte Rusia, Ucraina, Republica Moldova si partea transnistreana, dar si SUA si reprezentanti ai Uniunii Europene.

Tribuna Basarabiei md.

25/02/2012 - Posted by | POLITICA | , , , , , ,

3 comentarii »

 1. poporul roman nu va renunta niciodata la integritatea gliei stramosesti iar actuala Republica Moldova si nici Transnistria sau alte teritorii ce sunt actual intruchipate in alte tari ( Ungaria,Ucraina,Bulgaria) nu sunt resturi ale Romaniei! Resturi sunt acelea ce se arunca la cos sau ce se elimina la wc nicidecum teritoriile cu popor romanesc.

  Apreciază

  Comentariu de neverlandd | 25/02/2012 | Răspunde

 2. intr-o zi actualul stat rusesc va disparea de pe harta si vor exista ori tarile libere ce sunt acum regiuni ale Rusiei sau cum s-or numi acum republici …pe timpuri republici sovietice socialiste…sau vor fi parti ale Uniunii Europene ori tari libere ale Asiei.

  Apreciază

  Comentariu de neverlandd | 25/02/2012 | Răspunde

 3. imi pare rau sa vad inca persoane care se pretind a fi istorici in schimb sunt niste necunoscator si impart tari dupa cum le tuna lor ,,ROMANIA a fost despartita doar de marile puteri.Daca astazi Basarabia si Bucovina de nord nu sunt linga tara e ca asa au vrut rusi, nici de cum romani .Cu parere de rau astea sunt vremurile.

  Apreciază

  Comentariu de apostu danut dumitru | 25/02/2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: