CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO: România va primi cereri de redobândire a cetățeniei pentru locuitorii din R. Moldova, până la ultimul solicitant


 
(video) Badea infirmă zvonurile: România va primi cereri de redobândire a cetățeniei până la ultimul solicitant

Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Președintele comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, Viorel Badea, infirmă zvonurile precum că statul român ar putea sista procedura de acordare a cetățeniei pentru locuitorii din R. Moldova.

Despre aceasta oficialul a vorbit în cadrul unui offline organizat la 18 ianuarie de portalul de știri UNIMEDIA. 

„În ultimele luni, Autoritatea Națională pentru Cetățenie a atins un prag maxim – acordarea a 12 mii de cetățenii românești pe lună. Este un trend ascendent. Nu vom opri acest proces până la ultimul cetățean care va dori să-și redobândească cetățenia română”, a spus senatorul.

Potriviti sursei, România ar fi acordat în 2011 cca 80-90 de mii de cetățenii românești. Viorel Badea spune că nu e de acord ca în setul de documente să fie cerut și cazierul juridic al solicintanților. „Nu mi se pare relevant pentru cazul primirii cetățeniei. Cred că încă mai putem face schimbări la acest capitol”, a spus acesta.

Întrebat despre ce se întâmplă cu persoanele care primesc cetățenia română, dar la întrunirea de depunere a jurământului sunt depistate că nu cunosc limba română, oficialul a spus că acestea sunt întoarse înapoi. „Persoanele trebuie să învețe limba română, să aibă cunoștințe de bază cel puțin, după care se pot întoarce și depune jurământul”, a menționat sursa.

Viorel Badea a dat asigurări că în câteva luni consulatul României de la Chișinău își va mări capacitatea de lucru. Asta deorece statul român a mai achiziționat o clădire în vecinătatea actualului sediu.

Vorbind de protestele din România, senatorul român a spus că este un tip de manifestare normală pentru perioada de criză – „Sunt cetățeni care au fost vizați de tăierile salariale, este normal să aibă o acțiune de protest. Păcat că printre ei s-au infiltrat și persoane care nu au nimic în comun cu manifestările pașnice, organizând violențe”.

UNIMEDIA precizează că Viorel Badea este senator român, membru al Partidului Democrat Liberal și coordonează politic Comisia de Specialitate pentru Romanii de Pretutindeni.Sursa: UNIMEDIA
 
Publicitate

19/01/2012 - Posted by | PRESA ROMÂNEASCĂ | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: