CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Mai multe sute de albanezi au blocat circulaţia rutieră spre Mănăstirea Visoki Deciani din Kosovo (Metohia). Kosovo: la route vers le monastère de Visoki Decani est bloquée


 

 

Kosovo: Drumul spre Mănăstirea Deciani este blocat de albanezi

 

 

Mai multe sute de albanezi, membri ai unui partid parlamentar de opoziţie numit “Autodeterminare”, au blocat circulaţia rutieră spre centrul oraşului Deciani şi spre Mănăstirea cu acelaşi nume care se află în Kosovo (Metohia).

 

 

Un autobuz plin cu credincioşi credincioşi care se întorceau de la mănăstire, după Sfânta Liturghie şi Sfinţirea cea mare a Apei, a trebuit să se întoarcă la mănăstire. Ei au fost ameninţaţi de kosovari.

Credincioşii ortodocşi sârbi erau însoţiţi de Episcopul Teodosie, semnalează Radio Srbija.

În aceaşi regiune, în aceeaşi zi de 6 ianuarie, convoiul de autoturisme în care se afla şi preşedintele Serbiei, Boris Tadic, care era prezent pentru celebrarea Naşterii Domnului (în calendarul neîndreptat) a fost atacat cu pietre de către manifestanţi kosovari albanofoni.

Kosovo: la route vers le monastère de Visoki Decani est bloquée

„Plusieurs centaines d’Albanais, membres du parti d’opposition parlementaire Autodétermination, ont bloqué (hier, ndlr) la voie de circulation au centre de Decane, au Kosovo-Metochie, vers le monastère de l’Eglise orthodoxe serbe Visoki Decani et l’autobus transportant des croyants orthodoxes, majoritairement des personnes déplacées, qui ont visité ce matin le monastère et sont partis pour Djakovica, a du revenir au monastère.

Les croyants étaient accompagnés par l’évêque Théodose (…)”, signale Radio Srbija. Dans la même région, hier également, le convoi du président de la Serbie, Boris Tadic, venu célébrer la Nativité au monastère de Decani, a été lapidé par des „manifestants kosovars albanophones”.

Surse: www.orthodoxie.com si  doxologia.ro

 

08/01/2012 - Posted by | CREDINTA | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.