CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO: STUDII GENETICE DESPRE ORIGINEA UNGURILOR BAZATE PE TESTE ADN


 

 European haplogroups (sursa:Eupedia).

 

Conform unor studii efectuate de oameni de stiinta,printre care se afla si geneticieni maghiari, ungurii sunt cam 50% slavi maghiarizati, vreo 30% sunt romani maghiarizati, iar restul de 20% sunt germani, tigani si uralici.

Istoria oficiala a Ungariei pretinde ca ungurii sunt descendentii triburilor maghiare ce au migrat in Panonia in urma cu 1000 de ani.
Alti istorici nu sunt de acord si sustin ca ungurii sunt o populatie europeana maghiarizata fortata de o elita politica aflata la conducerea zonei.
Unul dintre acesti istorici, Paul Lendvai, scrie in cartea lui „The Hungarians” ca in timpul imparatului Iosif al doilea-1765-1790, „maghiarii” formau doar o treime din populatia Regatului Ungariei, in timp ce restul, de aproape 70% din populatia Regatului erau slavi(sarbi, slovaci), romani, germani sau tigani.
Din pacate ungurii primesc o educatie nerealista si xenofoba si sunt facuti sa creada ca Regatul Ungariei era locuit doar de ei, cand in realitate „maghiarii” reprezentau doar o minoritate, ajunsa majoritara prin maghiarizarea fortata a celorlalte etnii din Regatul Ungar.

Daca ne uitam la genetica, vom vedea că de fapt în Ungaria „maghiarii” au avut un impact nesemnificativ asupra geneticii populatiei locale, și că de fapt majoritatea ungurilor sunt fie slavi, fie români, germani sau țigani.

Faptul ca ungurii  NU SUNT DESCENDENTII MAGHIARILOR, demonstreaza ca pretentiile lor teritoriale asupra Romaniei, Slovaciei, Serbiei nu sunt sustinute nici de genetica, toate argumentele istorice invocate de politicienii ungurii fiind FALSE si bazate in exclusivitate pe xenofobismul acestora si pe dorinta lor de a fi din nou grofi pe pamanturile altora si sa poata face tot ceea ce doresc, fara sa dea socoteala cuiva.

Este important ca un numar cat mai mare de oameni sa cunoasca adevarata origine etnica a ungurilor, tocmai pentru a nu se ajunge la o nenorocire ca aceea din Kosovo, sau pentru a nu se ajunge iarasi la genocid contra romanilor, asa cum s-a intamplat de 3 ori in secolul numai in sec.XX.

Sa intelegem putin cum anume poate ADN-ul arata originea unui om.

Mai intai, ce este ADN-ul?

ADN-ul este un program cel putin tridimensional, mai sofisticat decat orice program de calculator, scris cu ajutorul unor molecule, din care este creat corpul fizic al fiintelor vii.

Deoarece acest program este foarte mare,pentru a putea fi stocat, a fost impartit in mai multe bucati numite CROMOZOMI. Ca sa fie simplu de inteles, sa ne gandim ca daca un program de calculator este prea mare, este pus pe mai multe discuri sau pe mai multe cipuri de memorie.

Deci, cromozomul este asemanator unui cip de memorie.

ADN-ul uman este impartit in 46 CROMOZOMI (cipuri), grupate in perechi de cate 2 cromozomi.
Acest ADN se afla in nucleul celulelor din corpul nostru.
Mai avem insa si un alt ADN care nu se afla in nucleu, ci se afla intr-o organita celulara responsabila cu producerea de energie, si numita MITOCONDRIE.

Deci, avem 2 tipuri de ADN in corpul nostru- ADN-ul nuclear, aflat in nucleu si ADN-ul mitocondrial, aflat in mitocondrie si responsabil de producerea energiei.

Oamenii de stiinta au observat ca ADN-ul mitocondrial se transmite DOAR de la mama la copil,fara a fi modificat, in timp ce ADN-ul nuclear se transmite jumate de la mama si jumate de la tata.
Deoarece ADN-ul mitocondrial e transmis doar de la mama la copil si nu este modificat, inseamna ca toate persoanele care au acelasi ADN mitocondrial se trag din aceeasi MAMA PRIMORDIALA, adica toti au aceeasi stra-stra….-stra bunica.

Savantii au observat ca exista un numar mic de tipuri de ADN mitocondrial, ceea ce inseamna ca toti oamenii de azi sunt descendentii unui nr foarte mic de femei, numite EVELE PRIMORDIALE.
ADN-ul nuclear e transmis jumate de la mama si jumate de la tata. Sexul este insa dat de grupa de cromozomi X si Y. O combinatie XX determina aparitia sexului feminin, in timp ce sexul masculin e determinat de combinatia XY.

Spermatozoizii si ovulul contin doar jumatate din ADN-ul nuclear, doar 23 de cromozomi. Ovulul contine un cromozom X din cei 2 cromozomi X prezenti in ADN-ul femeii, in timp ce spermatozoidul poate contine fie un cromozom X, fie un cromozom Y.

Daca ovulul va fi fecundat de un spermatozoid purtator al cromozomului Y, atunci va rezulta un copil de sex masculin. Daca ovulul va fi fecundat de un spermatozoid ce poarta cromozomul X, atunci va fi fata.

Rezulta ca sexul unui copil este determinat doar de spermatozoidul barbatului. Deoarece cromozomul Y il au doar barbatii, iar ei il primesc integral de la tatal lor, iar acesta de la tatal sau etc, rezulta ca toti barbatii care au un anumit tip de cromozom Y, au acelasi stra-stra…..-strabunic.
Oamenii de stiinta au observat ca exista doar cateva tipuri de cromozomi Y, ceea ce inseamna ca toti barbatii de azi se trag de fapt dintr-un nr foarte mic de „Adami primordiali”.

In concluzie- studiindu-se cromozomul mitocondrial se poate afla cine anume ne-a fost stra-stra-…..-strabunica pe linie materna, iar studiindu-se cromozomul Y, se poate afla cine anume a fost stra-stra-…-strabunicul pe linie paternă.

Harta genetica a popoarelor Europei (https://adevarul.ro/).

STUDII GENETICE DESPRE UNGURI:

1.Diversitate cromozomiala în Europa
http://evolutsioon.ut.ee/publications/Rosser2000.pdf

2.Genetica umana in Europa – populatia ungureasca veche (in limba engleza).
http://www.nature.com/ejhg/journal/v8/n5/abs/5200468a.html

3.Comparatia ADN-ului mitocondrial al ungurilor de azi si de acum 1000 de ani.
http://dienekes.blogspot.com/2007/07/ancient-hungarian-mtdna.html

4. Analiza cromozomului Y al ungurilor antici si al unor grupuri de oameni ce vorbesc azi limba maghiara

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18373723? ordinalpos=1&

itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=2&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed

5. ADN-ul mitocondrial al ungurilor comparat cu ADN-ul mitocondrial al altor popoare europene- 5% origine asiatica. Si tiganii provin tot in India si au haplogrupul mitocondrial M, specific zonei Indo-Gangetice, adica zonei India-Pakistan.

Acest haplogrup M este intalnit la cel putin 5% din populatia Ungariei considerata „unguri puri”, ceea ce arata ca inclusiv tiganii au fost supusi procesului agresiv de maghiarizare si au fost si ei transformati in „unguri puri, urmasi ai lui Attila „.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17585514? ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=3&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed#

6. Cei mai apropiati genetic de unguri sunt indienii din India

http://www.krepublishers.com/02-Journals/IJHG/IJHG-06-0-000-000-2006-Web/IJHG-06-3-177-280-2006-Abst-PDF/IJHG-06-3-177-183-2006-263-Decsey-K/IJHG-06-3-177-183-2006-263-Decsey-K-Text.PDF

7. Analiza ADN cuman

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18373723? ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2. PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=2&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed

8. Secuii si ceangaii sunt diferiti genetic

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17532745

Redau in cele ce urmeaza cateva linkuri catre mai multe studii genetice, realizate de diferiti oameni de stiinta, printre care si de geneticieni din Ungaria. Voi prezenta numele studiului, scurte comentarii si numele autorilor.

1. Ce rasa erau maghiarii invadatori ai Panoniei?

Studiile genetice spun ca erau „uralici”, adica aveau haplogrupul N. Ce sunt ungurii de azi?

Acest studiu spun ca ungurii de azi sunt o populatie strans inrudita cu populatia balcanica sau cu cea central europeana, dar nu cu maghiarii.

 Numele testului: Y-chromosome analysis of ancient Hungarian and two modern Hungarian-speaking populations from the Carpathian Basin. Unde puteti gasi acest studiu: Ann Hum Genet. 2008 Jul;72(Pt 4):519-34. Epub 2008 Mar 27 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18373723?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=2&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed

Cine sunt autorii studiului: Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Tömöry G, Czibula A, Priskin K, Csõsz A, Mende B, Langó P, Csete K, Zsolnai A, Conant EK, Downes CS, Raskó I. Institute of Genetics, Biological Research Center of Hungarian Academy of Sciences, Temesvári krt. 62, H-6726, Szeged, Hungary.

http://us.mc620.mail.yahoo.com/mc/compose?to=bernadett_csanyi@yahoo.com

2. Un alt studiu in care este comparat ADN-ul prelevat din morminte „maghiare” cu ADN-ul ungurilor de azi.

Concluzia studiului este ca in mormintele „maghiarilor” genetica uralica era prezenta doar la bogati, in timp ce populatia comuna avea haplogrupuri tipic europene.

Acest lucru arata foarte clar ca „maghiarii” erau mai putin numerosi decat populatia ce exista deja in Panonia.

De asemenea acest test spune ca „nu exista continuitate genetica intre invadatorii maghiari si populatia de azi a Ungariei”.

Numele studiului: Comparison of maternal lineage and biogeographic analyses of ancient and modern Hungarian populations.

 Unde il puteti gasi: Am J Phys Anthropol. 2007 Nov;134(3):354-68 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17632797 Cine sunt autorii: Tömöry G, Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Kalmár T, Czibula A, Csosz A, Priskin K, Mende B, Langó P, Downes CS, Raskó I.Institute of Genetics, Biological Research Center of the Hungarian Academy of Sciences, 6726 Szeged, Hungary.

 3. Care este poporul cu care sunt cel mai inruditi ungurii?

 Din testul urmator rezulta ca ungurii sunt cel mai apropiati genetic de INDIENII din India.

 Se presupune ca locul de origine al slavilor este India, iar acest studiu demonstreaza ca intr-adevar, ungurii sunt cel mai apropiati genetic de indienii din India.

Acest studiu este interesant pt ca a fost folosit cel mai mare numar de mostre de ADN, peste 1100.

Numele studiului: Human Chromosomal Polymorphism in Hungarian Sample Unde il puteti gasi: Kamla-Raj 2006 Int J Hum Genet, 6(3): 177-183 (2006).

http://www.krepublishers.com/02-Journals/IJHG/IJHG-06-0-000-000-2006-Web/IJHG-06-3-177-280-2006-Abst-PDF/IJHG-06-3-177-183-2006-263-Decsey-K/IJHG-06-3-177-183-2006-263-Decsey-K-Text.PDF

 Cine sunt autorii: Kata Décsey1, Orsolya Bellovits2and Györgyi M. Bujdosó21.Semmelweis University, Department of Forensic Medicine, Budapest, Hungary, 10912. Hungarian Academy of Sciences – Semmelweis University, Institute of Forensic Medicine,Budapest, Hungary, 1091

Scurta introducere: „the smallest difference is between the Hungarian and the Indian groups, while the Central-Europeans differmore. The biggest difference is between the Hungarians and the Turks, so they seem to be the most distant relatives.”

4. Oamenii de stiinta sustin ca un minim de 5% din populatia Ungariei pe linie materna se trage din Asia. 5% din unguri au haplogrupul mitocondrial M, specific Indiei. Din India, femei purtatoare ale acestui haplogroup s-au raspandit si in alte zone ale lumii, si se pare ca in in Ungaria.

 De obicei tiganii au tot acest haplogrup mitocondrial M. Numele studiului: Comparison of mtDNA haplogroups in Hungarians with four other European populations: a small incidence of descents with Asian origin.

Unde il gasiti: Acta Biol Hung. 2007 Jun;58(2):245-56 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17585514?.ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=3&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed

Autorii: Nadasi E, Gyurus P, Czakó M, Bene J, Kosztolányi S, Fazekas S, Dömösi P, Melegh B. Department of Public Health and Preventive Medicine, Faculty of Medicine, University of Pécs, Pécs, Hungary.

http://us.mc620.mail.yahoo.com/mc/compose?to=edit.nadasi@aok.pte.hu

Sursa: andradadaciana.blogspot.com

Publicitate

06/12/2011 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , , , , , ,

4 comentarii »

 1. in sinea mea am stiut tot timpul ca ungurii au si sange de dac, dorinta lor de a se intoarce in Ardeal leaganul dacilor nu are alta explicatie logica

  Apreciază

  Comentariu de lily | 23/07/2013 | Răspunde

 2. Te cam obsedeaza ungurii astia.De ce ?

  Apreciază

  Comentariu de marius | 15/02/2015 | Răspunde

 3. Analiza probelor de ADN mitocondrial (moștenit pe linie maternă) și ADN-Y (analiza cromozomului Y – moștenit pe linie paternă), prelevate de la populația maghiară, a concluzionat că doar 5 % dintre maghiari au descendență asiatică însă mai puțin de 3 % dintre maghiari sunt urmașii triburilor cuceritoare venite din Asia iar 95 % dintre maghiari sunt descendenți ai populațiilor europene maghiarizate în decursul timpului.
  Vezi
  http://www.asrocatolic.ro

  Apreciază

  Comentariu de Stefan | 19/08/2019 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: