CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Regele Mihai a comentat pentru prima oară acuzaţiile preşedintelui Băsescu la adresa sa, într-un interviu acordat BBC


 

 

 

Regele Mihai a comentat pentru prima oară acuzaţiile preşedintelui Băsescu la adresa sa într-un interviu acordat BBC din Elveţia, înainte de a veni în România pentru a participa la ceremoniile organizate în cinstea sa.

În luna iunie, şeful statului declara la B1 Tv că „abdicarea Regelui a fost un act de trădare a interesului naţional al României”. De asemenea, Băsescu a mai spus că „unora le dăm averile iar pe alţii îi considerăm cri­minali de război – şeful de stat şi premierul. Doar fiindcă unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare, îl iertăm de toate păcatele?”.

Regele Mihai a refuzat să comenteze la acel moment şi criticile conform cărora „pentru toată lumea generalul Ion Antonescu rămâne responsabil de holocaustul împotriva evreilor şi ţiganilor , dar nimeni nu spune România avea un şef de stat”.

Întrebat de reporterul BBC în mod explicit despre declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, Regele Mihai a răspuns: „Nici măcar nu merită să reacţionez la aşa ceva, pentru că este un lucru atât de mărunt, ştiţi bine asta. Şi acesta este genul. Cu cât sunt mai mărunte jignirile sale, cu atât el se crede mai important. Nu ar putea să îmi pese mai puţin de ceva”. În discuţia avută cu reporterul BBC, fostul suveran vorbeşte despre momentul abdicării sale, despre cele două întâlniri cu Hitler, în 1937, în Bavaria şi în 1941 în Berlin.

 Preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi cei mai mulţi membri ai Guvernului nu au fost prezenţi în Parlament pentru discursul Regelui Mihai, notează  BBC News online, citat de Mediafax

Sursa: .jurnalul.ro

26/10/2011 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: