CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO: Seful Administrației Prezidențiale de la Kremlin,Serghei Narîşkin: „Decizia lui Igor Smirnov de a candida la funcția de președinte al rmn, este un pas greșit.”


 

 

Kremlinul: Smirnov nu trebuie să mai candideze la funcția de presedinte 

(video) Kremlinul: Smirnov nu trebuie să mai candideze la funcția de președinte

Foto: roncea.ro
 

Serghei Narîşkin, șefului administrației prezidențiale de la Kremlin, a declarat că decizia lui Igor Smirnov de a candida la funcția de președinte al rmn, este un pas greșit.

Este primul comentariu oficial al Moscovei referitor la candidatura „nedorită” a lui Smirnov.

 

„Cred că acesta este un pas greșit din partea lui. Igor Smirnov a făcut multe în perioada iniţială a republicii, însă el o conduce deja de 20 de ani și candidează a cincea oară.

Atmsofera de concentrare a puterii într-o singură mână, pe care Smirnov a creat-o în jurul său, a adus Transnistria într-o criză profundă”, a declarat oficialul rus, citat de agențiile de presă rusești.

Narâşkin a subliniat că în prezent autorităţile ruse monitorizează îndeaproape situaţia politică în Transnistria. „Acest lucru are loc din mai multe motive – Rusia este garantul stabilităţii şi securităţii în această regiune, dar şi pentru că aici locuiesc oamenii apropiați nouă”, a mai spus șeful administraţiei preşedintelui rus.

Potrivit lui Narâşkin, „candidatul din partea partidului „Obnovlenie” Anatoli Kaminski poate fi un candidat demn pentru fotoliul de președinte al rmn, iar programul acestui partid este unul real”.

Totodată, oficialul de la Kremlin a declarat că autorităţile ruse de mai multe ori au avut consultații politice cu conducerea regiunii separatiste. „I-am recomandat lui Smirnov să ofere locul noilor forţe politice, care ar putea scoate regiunea din criză socială. Smirnov, în prezent depune eforturi considerabile pentru a elimina concurenţii săi,” a conchis oficialul rus.

Reamintim că, la 11 octombrie, liderul regiunii separatiste a depus la Comisia Electorală Centrală din rmn, toate actele necesare pentru a participa la „alegerile” prezidențiale. Așa numitele „alegeri” în autoproclamata republică nistreană vor avea loc în luna decembrie 2011.

http://www1.ntv.ru/swf/vps1.swf?xmllink=http://www.ntv.ru/vi262609/

Sursa: UNIMEDIA

14/10/2011 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: