CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

DOR DE TARA: Un cetăţean român din doi (49%), dintre cei care trăiesc şi lucrează în Italia ar vrea să se întoarcă în patrie. VIDEO.


 

 

 

Studiu: Un român din doi din Italia vrea să se întoarcă acasă

 

Un cetăţean român din doi (49%) dintre cei care trăiesc şi lucrează în Italia ar vrea să se întoarcă în patrie: o dorinţă înrădăcinată în special printre cei care i-au lăsat pe cei dragi în România (71%).

Cu toate acestea, perspectiva reîntoarcerii este umbrită de convingerea, justificată sau nu, dar înrădăcinată în rândul a 85% dintre ei, că încă este foarte dificil de găsit de lucru în România. Aceasta este situaţia care reiese dintr-un studiu al ACLI efectuat pe un eşantion de 1.200 de români rezidenţi în Piemonte, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Lazio şi Puglia.

Românii sunt primul grup naţional ca număr de prezenţe în Italia: 968.576 potrivit ultimului raport ISTAT, 21% din totalul străinilor. Studiul a fost realizat în cadrul proiectului ”Medit”.

Majoritatea celor intervievaţi afirmă că în Italia câştigă mai mult decât ar putea câştiga în patrie. Jumătate dintre românii intervievaţi manifestă interes faţă de ipoteza deschiderii unei afaceri pe cont propriu în România, utilizând formele de sprijin prevăzute de guvern. Dorinţa de întoarcere acasă este ridicată mai ales în rândul celor care au lăsat în urmă persoane dragi, dar este frânată de convingerea că nu-şi vor găsi de lucru.

 

 

Marţi, 11 Octombrie 2011

 

Sursa: gazetaromaneasca.com

11/10/2011 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: