CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

NOUA DREAPTĂ SE OPUNE UNEI EVENTUALE ADERĂRI A ROMÂNIEI LA SPAŢIUL SCHENGEN. OBIECTIVUL NR. 1 AL POLITICII EXTERNE A ROMÂNIEI NU AR TREBUI SA FIE UN ACORD CARE SACRIFICĂ MILIOANE DE ROMÂNI BASARABENI, BUCOVINENI ŞI TIMOCENI


dreapta

 

 NOUA DREAPTĂ SE OPUNE UNEI EVENTUALE ADERĂRI A ROMÂNIEI LA SPAŢIUL SCHENGEN. OBIECTIVUL NR. 1 AL POLITICII EXTERNE A ROMÂNIEI AR TREBUI SĂ FIE UNIREA CU REPUBLICA MOLDOVA ŞI NU ADERAREA LA UN ACORD CARE SACRIFICĂ MILIOANE DE ROMÂNI BASARABENI, BUCOVINENI ŞI TIMOCENI

Noua Dreaptă ţine să facă următoarele precizări în legătura cu organizarea Consiliului European pentru Justiţie şi Afaceri Interne de la Bruxelles din data de 22 septembrie:
1. Noua Dreaptă consideră că efectele unei evetuale aderări a României la spatiul Schengen, în speţă abolirea frontierei cu Ungaria şi securizarea “frontierei externe a Uniunii Europene” cu Republica Moldova, Ucraina şi Serbia, unde trăiesc peste 4 milioane de români basarabeni, bucovineni şi timoceni, contravine flagrant intereselor strategice ale Naţiunii Române. In fapt, eventuala aderare a României la spaţiul Schengen ar institui o nouă „cortină de fier” pe Prut şi ar avantaja doar Ungaria care sprijină ferm şi necondiţionat aderarea României la spaţiul Schengen tocmai pentru că acest lucru ar conduce la libera circulaţie a celor 12 milioane de maghiari din Ungaria, România şi Slovacia şi ar fi un pas important catre ”unificarea naţiunii maghiare din Bazinul Carpatic”, obiectiv declarat al actualei guvernări de la Budapesta.
2. Noua Dreaptă aminteste faptul că Marea Britanie şi Irlanda, ţări membre ale Uniunii Europene, au optat să nu implementeze acordul Schengen pe teritoriul lor, tocmai pentru a nu-şi prejudicia Interesul Naţional. Iar Danemarca, membră a spatiului Schengen, a reintrodus controalele la frontierele sale. Actuala conducere a României pare însă hipnotizată şi deloc deranjată de faptul că peste 10 milioane de unguri vor putea intra în România fără paşaport, în timp ce românii din Basarabia vor fi supravegheaşi de peste 150 de camere cu vedere termică ce permit scrutarea celei mai mici mişcări, inclusiv pe timpul nopţii, instalate de-a lungul Prutului!
3. Noua Dreaptă atrage din nou atenţia că obiectivul nr. 1 al politicii externe a României ar trebui să fie unirea cu Republica Moldova şi nu aderarea la un acord care sacrifică milioane de români basarabeni, bucovineni şi timoceni, separaţi până mai ieri de Patria-Mamă prin grija Uniunii Sovietice, iar astăzi prin bunul plac al Uniunii Europene.
4. Noua Dreaptă avertizează totodată că eliminarea controalelor la frontiere ar creşte riscurile pentru securitatea internă a României, lăsându-se cale liberă traficului de droguri, arme, fiinţe umane şi imigraţiei ilegale, fenomene cu care deja se confruntă statele membre ale Tratatului de la Schengen.
5. Noua Dreaptă respectă şi susţine decizia Olandei şi a Finlandei de a se opune aderării României la spaţiul Schengen în cadrul Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne al UE (JAI), salvându-ne astfel, împotriva voinţei noastre, din capcana numită spaţiul Schengen. Sperăm totodată ca Olanda şi Finlanda să-şi menţină votul negativ şi la viitoarele reuniuni ale Consiliului European, până când românii vor fi capabili să-şi aleagă o clasă politică responsabilă, în slujba Interesului Naţional.

Liderul Noii Drepte,
Av. Tudor Ionescu

autor: FrontPress prin Basarabia literara md.

Publicitate

25/09/2011 - Posted by | POLITICA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: