CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Piaţa chineză ar putea să absoarbă toată producţia de vinuri din Republica Moldova


 

„Chinezii ar putea să bea tot vinul moldovenesc”

 

 

 

„Piaţa chineză ar putea să absoarbă toată producţia de vinuri din Republica Moldova. Problema noastră e să putem duce aceste vinuri acolo”.

Declarația aparține ambasadorului Republicii Moldova în China, Anatol Urecheanu, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Ambasadorul menționează că Guvernul chinez susţine consumul vinurilor şi nu a băuturilor tari, care creează o dependenţă mai mare, alcoolismul. „Consumul de vinuri în China este probabil cel mai înalt de pe glob. E o piaţă de un miliard 300 de milioane, e o piaţă care absolut nu poate fi neglijată”, punctează Urecheanu.

Înaltul oficial mai spune că la moment sunt două căi de cucerire a pieței chineze. „Una ar fi la nivel de stat, chinezii au înţeles că trebuie să existe cât de cât o paritate. Nu se poate să facă numai comerţ. Pe de altă parte, ar fi relaţiile directe între vinificatorii moldoveni, cei care exportă vin, companiile de aici şi partenerii chinezi de acolo”, a explicat diplomatul.

Deși recunoaște că piaţa chineză este una foarte mare şi toată lumea încearcă să pătrundă în ea, Anatol Urecheanu se arată convins că și Molodva poate reuși. „Bineînţeles că alături de vinurile moldoveneşti, acolo sunt deja prezente vinurile chiliene, sunt cele franţuzeşti, cele spaniole. Totuși, și vinurile moldoveneşti sunt din ce în ce mai cunoscute în China”, a spus ambasadorul Republicii Moldova în China.
Menționăm că la moment, Rusia rămâne principala piață de desfacere pentru vinurile moldovenești.

PUBLIKA md.

16/08/2011 - Posted by | PRESA ROMANEASCA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: