CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Moldova s-a folosit de vecinii săi, pentru a pune presiuni asupra Transnistriei spune un expert ucrainean


Expert ucrainean: Moldova s-a folosit de vecinii săi, pentru a pune presiuni asupra Transnistriei

 
Expert ucrainean: Moldova s-a folosit de vecinii săi, pentru a pune presiuni asupra Transnistriei

Foto: vagabondjourney.com
 

Presa de la Est publică în aceste zile o serie de materiale în care critică subtil politica accelerată a R. Moldova de integrare europeană. După ce zilele trecute ziarele Nezavisimaia Gazeta și Kommersant s-au arătat îngrijorate de înăsprirea condițiilor de intrare a cetățenilor pe teritoriul țării noastre, azi, agenția de presă Regnum Belarus scrie că „Moldova s-a folosit de vecinii săi pentru a pune presiuni asupra Transnistriei” și că țara noastră va promova politici mai dure faţă de vecinii săi. 

Declarația îi aparține politologului ucrainean Nikolai Mihalcenko, citat de Regnum. „Faptul că autorităţile moldoveneşti au hotărât să accelereze integrarea europeană într-o formă mai dură decât Ucraina, presupune promovarea unei politici mai dure faţă de vecinii săi, pentru a demonstra că ei sunt deja în Europa”, consideră Mihalcenko.

Potrivit expertului, „Moldova a reuşit să se folosească de Ucraina şi Rusia pentru a exercita o anumită presiune asupra Transnistriei. Acum, Moldova nu mai are nevoie de ele în acest sens. Rămâne ca Transnistria să se integreze în Republica Moldova în mod natural, sub presiunea perspectivei de integrare europeană. Conducerea Moldovei, desigur, ia în considerare numărul mare de compatrioţi care lucrează în țările vecine, însă acest factor este unul secundar. Autorităţile moldovene încearcă să-și etaleze independența în acțiuni, spre deosebire de predecesorii săi comunişti, care au fost dependenți de Rusia”, mai spune Mihalcenko. 

„Astfel, Republica Moldova își consolidează vectorul său de integrare europeană. Și cu cât mai multe sancţiuni vor fi din partea Rusiei, cu atât mai multe argumente vor avea autoritățile moldovene în favoarea politicii anti-ruse a actualului guvern”, a rezumat analistul.

 

Sursa: Unimedia md.

Publicitate

29/07/2011 - Posted by | POLITICA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: