CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

CORNEL FUGARU A PLECAT DINTRE NOI


Astăzi, 13 iulie, la ora 13.50, a încetat din viaţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, compozitorul Cornel Fugaru, în urma unei boli incurabile cu evoluţie nefastă şi extrem de rapidă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Valentin Calu, citat de Mediafax.

Cornel Fugaru s-a nascut pe data de 2 decembrie 1940 la Bucuresti si  a urmat studiile muzicale la Conservatorul din Bucuresti (1961 – 1966). A  fost liderul formatiei rock romanesti Sincron, infiintata in 1964, care a cantat cu artiste celebre precum Anda Calugareanu, Pompilia Stoian, Margareta Paslaru, Corina Chiriac.

Printre cele mai cunoscute piese compuse de el se numara „Dau viata mea pentru o iubire”, „Nu sunt sclavul tau”, „Eu nu mai sunt cel de ieri”, Cornel Fugaru colaborand foarte mult cu sotia sa, Mirela Voiculescu Fugaru.

A fost distins cu premiul III la Festivalul Mondial al Tineretului si Studentilor de la Sofia (1968), cu premiul III la Festivalul PRIMAVARA CANTECULUI de la Poznan-Polonia (1978), cu premiul juriului (1983) si Marele premiu (1986) la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia, cu premiile Uniunii Compozitorilor (1988, 1990, 1995), premiul I la sectia BALADA din SOUTH PACIFIC INTERNATIONAL SONG CONTEST – Australia (1997 si 1998), Marele premiu la SONG FESTIVAL MAKFEST – Macedonia (1997), premiul III la CHILDREN INTERNATIONAL NILE SONG FESTIVAL – Cairo, Egipt (1998).

S-a  stins  inca o voce din generatia frumosilor  artisti  pe care i-a dat aceasta tara in  anii ’70 …

Dumnezeu sa-l odihneasca !

13/07/2011 - Posted by | ARTA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: