CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Biserica Anglicană este pregatita sa aprobe clericilor homosexuali declarati sa avanseze in ierarhie si sa devina episcopi.


Dr Rowan Williams , arhiepiscop de Canterbury
 
Biserica Anglicană se pregateste sa permita hirotonirea  episcopilor gay.

Biserica Anglicană s-a despartit de  Biserica romano-catolica de  la Roma în 1534 si are  in prezent 77 milioane de adepti in intreaga lume, fiind  religia dominantă din Marea Britanie.

Biserica Anglicană este pregatita sa aprobe  clericilor  homosexuali declarati sa avanseze in ierarhie si sa devina episcopi.

Într-o lucrare care urmează să fie publicată, Biserica va încerca să respecte legea privind egalitatea de şanse din Marea Britanie, prin actualizarea normelor  sale in scopul de a permite preotilor  homosexuali să fie promovaţi.

Lucrarea, intitulată „Alegerea Episcopilor – Actul de Egalitate 2010”, susţine faptul că sexualitatea nu trebuie să fie un factor de influenţare a deciziei finale în alegerea candidaţilor.

„Orientarea sexuala a unei persoane este, în sine, irelevantă în comparaţie cu capacitatea  sa de a lucra în biroul episcopal sau de a fi hirotonită”, susţine lucrarea.

Cu toate acestea, raportul sfătuieşte ca „liderii bisericii să anuleze numirea candidatului în cazul în care aceasta ar provoca diviziune şi dezbinare în dioceză. Este în mod clar, vorba de cazul în care un număr semnificativ de anglicani cu anumite convingeri religioase consideră că un lider creştin nu ar trebui să intre într-un parteneriat civil cu o persoană de acelaşi sex.”

„Totodată, este un fapt cunoscut că mulţi anglicani consideră oportun ca preotul homosexual să intre în parteneriate civile, chiar dacă disciplina Bisericii le cere sa rămână abstinenţi sexual”, continuă lucrarea.

Biserica a fost îndemnată să-şi clarifice poziţia după ce acum 8 ani, Jeffrey John, un preot care era  într-un parteneriat civil cu un alt cleric, a fost dat jos din funcţia de episcop sufragan.

Documentul va fi prezentat luna viitoare, în cadrul Sinodului General al Bisericii.

Sursa: AFP

 

 

21/06/2011 - Posted by | CREDINTA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: