CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

IN UCRAINA AU FOST INTERZISE SIMBOLURILE COMUNISTE


Simbolurile comuniste interzise în Ucraina

 
Simbolurile comuniste interzise în Ucraina
 
Bătaie în Rada Supremă a Ucrainei. Mai mulţi politicieni au încheiat sesiunea parlamentară cu pumni. Încăierarea a fost iniţiată de un deputat comunist şi unul independent. Asta după ce Curtea Constituţională a declarat că simbolurile comuniste de pe timpul Uniunii Sovietice sunt ilegale.
Confruntarea a avut loc după ce Curtea Constituţională a decis că utilizarea drapelurilor de culoare roşie, în timpul manifestaţiilor stradale, este în contradicţie cu legea supremă a Ucrainei. În conflict s-au implicat şi alţi deputaţi, care au încercat să-i despartă pe cei doi.
În faţa Curţii Constituţionale, unde se decidea soarta simbolurilor sovietice, un grup de protestatari s-au adunat cu pancarte pe care scria „Steagurile de sânge – ruşinea ţării” „Bannerele roşii înseamnă Ocupaţie, Genocid, Minciună!”.
În ultimii ani, folosirea steagurilor roşii şi a altor simboluri comuniste în timpul manifestaţiilor de stradă a fost adesea motiv de confruntări în Ucraina.
Comuniştii şi susţinătorii lor le consideră simboluri ale marii victorii în cel de-a Doilea Război Mondial, în timp ce mulţi ucraineni le văd drept simboluri ale ocupaţiei, suprimării politice şi al genocidului din trecutul sovietic.
 
sursa: jurnal.md

 

Publicitate

18/06/2011 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: