CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Hackerii contra FMI : Razboiul „Bitcoin”


Razboiul "Bitcoin": Hackeri contra FMI 

Totul a inceput cu doi ani in urma, de la doi senatori ai SUA. Actiunea lor nu parea sa aiba roadele scontate, atunci cand  acestia au trimis o scrisoare catre procuratura,  prin care avertizau autoritatile ca a fost infiintat un site pe care se vand droguri precum marijuana, ecstasy sau heroina, iar moneda de schimb cu care se fac tranzactiile este Bitcoin.

Un soi de moneda a Internetului. Pentru ca si autoritatile s-au aratat alarmate, Bitcoin a crescut in „greutate”.  Astazi, deja 200.000 de alte site-uri  mari de pe Net, trateaza in Bitcoin.

Site-ul pe care se oficializeaza astfel de tranzactii ilegale a fost facut in 2009 de un student japonez la informatica, tot el conceput si moneda Bitcoin, care era initial folosita de hackeri pentru a face diferite schimburi, insa ea a devenit in doi ani de zile moneda neoficiala a Internetului.

 Oricine poate cumpara monede virtuale de la mai multe case de schimb valutar online, insa acesti bani nu sunt doar folositi la plata drogurilor. Serviciile online care pot fi platite cu Bitcoin sunt in continua crestere, de la haine, pana la produse de gradinarit, sau jocuri video.

Valoarea in lei a monezii este de aproximativ 45 de lei pentru un Bitcoin, iar valoarea totala a economiei Bitcoin este estimata la 33 de milioane de lire sterline si este in continua crestere. Se preconizeaza ca in urmatorii 5 ani, moneda virtuala va acapara lumea, iar cursul de schimb va fi unul dominant, peste euro sau dolar, trecand de ceea ce se dorea initial a fi o moneda unica globala, acel IBU (International Bank Unit).

Bitcoin are deci toate sansele de a deveni moneda unica internationala.

Oricine poate pastra sau crea monede Bitcoin, tot ce este necesar e un computer puternic pentru ca rezerva de monede este generata de un altgoritm matematic complex. Motivul pentru care Bitcoin castiga in popularitate este pentru ca, spre deosebire de plata cu cardul, tranzactiile facute prin aceasta metoda nu pot fi depistate, e ca si cum s-ar plati cu bani  virtuali.

Tocmai din acest motiv, autoritati bancare internationale  precum Banca Mondiala sau FMI, au in vedere cresterea fara precedent a Bitcoin si faptul ca ar putea stapani lumea din punct de vedere financiar.

Legat de acest Bitcoin, se spune ca si atacul hackerilor asupra sitului FMI ar fi fost o incercare de protest la o presupusa manevra prin care Oculta mondiala financiara doreste sa loveasca in spatiul virtual, pentru a omori in fasa orice tentativa de introducere pe piata on-line a banilor lichizi virtuali.

Pe de alta parte, ca o coincidenta  sau nu, fostul sef al FMI, arestat la New York  in legatura cu un scandal de viol, Dominique Strauss Kahn, era pentru o politica toleranta a Fondului, fata  de existenta Bitcoin.

Raul Neamtu

agentia org.

15/06/2011 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , , , , ,

3 comentarii »

  1. Ai idee de unde pot cumpara bitcoin cu cardu personal ?

    Apreciază

    Comentariu de Dan | 31/01/2013 | Răspunde

  2. Bitcoinul este folosit acum pentru a cumpara orice de pe orice piata doar ca acum au intarit sistemele de supraveghere a platilor. Toate casele crypto exchange iti cer copie a buletinului plus un selfie.

    Apreciază

    Comentariu de xrpistul | 08/11/2019 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: