CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

PANSEUL ZILEI GÂNGURIT DE TOV.DODON, CEL MAI MALDAVAN COMUNIST DE LA CHISINAU ( DUPA VORONIN, BINEINTELES)


FOTO: TOVARASUL DODON are inclinatii de limbist si  va explica ce  e cu „limba moldoveneasca”…

Nazdravaniile pe care le puteti citi mai jos, apartin unui comunist care se lupta in aceste zile  sa  devina primar in al II-lea tur la Chisinau si care se numeste tovarasul Dodon.

Acest tovaras Dodon a formulat pentru UNIMEDIA md. niste raspunsuri la intrebari, intre care a strecurat si urmatorul banc prost:

 

„Între română şi moldovenească nu există diferenţe esenţiale de conţinut, dar există diferenţe de principiu. Limba moldovenească este un termen istoric, este limba în care au vorbit strămoşii noştri moldoveni, este limba în care au vorbit străbuneii, buneii şi părinţii mei.

Limba moldovenească este limba cronicarilor, este limba principalelor creaţii literare din secolele trecute, este limba care subliniază identitatea noastră de moldoveni, denumirea ţării noastre, istoria şi cultura noastră. Suntem moldoveni, trăim pe pământ moldovenesc, vorbim moldoveneşte. Aşa a fost de secole, aşa trebuie să fie şi de acum încolo, dacă ne preţuim tradiţiile şi istoria.

Iar limba română este similară cu limba moldovenească, pentru că a apărut din limba moldovenească; doar că limba română e un termen politic, un comporomis politic din secolul XIX, dar care, cu părere de rău, înlocuind termenul istoric de limba moldovenească, a ştirbit identitatea moldovenilor de dincolo de Prut. „

Nene Dodonele, daca nu-ti dau si doua- trei lacrimi cand spui tampeniile astea, n-ai facut nimic!

13/06/2011 - Posted by | PRESA ROMÂNEASCĂ | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.