CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Secretarul al apararii SUA, Robert Gates, a declarat ca noua generatie de lideri ai Statelor Unite ar putea abandona NATO si cei 60 de ani de garantii de securitate pentru Europa.


 

Secretarul al apararii SUA, Robert Gates, a declarat ca noua generatie de lideri ai Statelor Unite ar putea abandona NATO si cei 60 de ani de garantii de securitate pentru Europa. Motivul? Pentru ca liderii europeni nu au vointa politica si nu sunt capabile sa asigure finantarea necesara functionarii Aliantei, a spus gates, citat de The Guardian.

Daca tendintele actuale de declin al capacitatilor de aparare europene nu sunt stopate si inversate, viitorii lideri politici ai SUA – cei pentru care Razboiul Rece nu a fost o experienta formativa, ca in cazul meu – ar putea sa nu mai considere ca beneficiile Americii din investitiile in NATO justifica si costurile”, a declarat Robert Gates, fost director al CIA, noteaza protv.ro.

El a facut aceste declaratii cu doar trei saptamani inainte de a se retrage din functia pe care o detine la Pentagon, in fata unei audiente formata din oficiali europeni si diplomati.

In opinia secretarului american al Apararii, NATO a degenarat intr-o alianta in care unii sunt gata sa mearga la razboi, iar altii nu sunt interesati decat de „discutii” si de „mentinerea pacii”. (Agentia org.)

11/06/2011 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: