CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Scrisoarea lui Adolf Hitler, în care acesta îşi dezvăluia pentru prima dată planurile de „îndepărtare a evreilor”


Adolf Hitler. Unpublished Photos (39 pics)

 

„Printre noi trăieşte o rasă non-germană, o rasă străină, care nici nu doreşte, nici nu este capabilă să îşi sacrifice caracteristicile rasiale sau să îşi nege sentimentele, gândirea şi năzuinţele. Evreul este lipsit de scrupule în ceea ce priveşte alegerea metodelor sale şi lipsit de milă în aplicarea lor„, scrie în această scrisoare.

„Antisemitismul bazat pe raţiune va conduce la combaterea legală şi eliminarea privilegiilor deţinute de evrei. Ţelul suprem (al unei astfel de legislaţii, n.r.) trebuie, în orice caz, să fie exterminarea irevocabilă a evreilor, în general”, scria Hitler în această scrisoare.

Acesta este un pasaj dintr-o scrisoare a lui Adolf Hitler, tradusă de experţii de la Michigan State University,  în care Adolf  Hitler îşi dezvăluia pentru prima dată planurile de „îndepărtare a evreilor” a fost prezentată la New York. Documentul obtinut de Centrul Simon Wiesenthal, conţine primele comentarii în formă scrisă făcute de Hitler referitoare la „ameninţarea evreiască”, informează express.co.uk.

Datând din septembrie 1919, ea a fost scrisă cu puţin timp înainte ca Hitler, pe atunci în vârstă de 30 de ani, să se înscrie în Partidul Muncitoresc German Naţional-Socialist, devenit ulterior partidul nazist condus de viitorul Fuhrer.

Textul este cunoscut sub denumirea „scrisoarea Gemlich”, după numele persoanei căreia îi era adresată. Conţinutul ei a fost dezvăluit la Museum of Tolerance din New York.

Centrul Simon Wiesenthal deţinea o copie a acestei scrisori de mai mulţi ani, însă abia recent a reuşit să cumpere originalul, pentru care a plătit 150.000 de dolari, scrie mediafax.ro. Centrul deţine şi câteva documente care confirmă faptul că semnătura de la finalul scrisorii aparţine lui Adolf Hitler.( Agentia org.)

Publicitate

11/06/2011 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: